0

 

                Bir Ramazan ayını daha geride bırakıp, bizlere hediye olarak sunulan Bayramı kutlayacağız. Modern hayatın içini boşalttığı adeta tatil günlerine indirgediği bayram günlerini, her şeye inat Müslümanlar olarak yardımlaşma, mazlum ve kimsesizlere sahip çıkarak idrak etme durumundayız.

                Ramazanı eğlence ayına, bayramı da şeker bayramı derecesine düşürenlerin şüphesiz ki bu bayramdan bir faydaları olmayacaktır. İslam coğrafyasının her tarafında emperyalistlerin kurdukları tuzaklar revaçta ve Müslüman ümmeti paramparça bir halde iken, bayramı gönül rahatlığıyla kutlamak gerçekten zor bir durumdur.

                Bombalarla evleri yıkılmış, annelerini, babalarını, çocuklarını kirli savaşlara kurban vermiş, başını okşayacak bir baba eli bulunmayan boynu bükük çocukların hüzünlü bakışlarına bakıp da mahzun olmamak için vicdani değerlerin yitirilmiş olması gerekiyor. Barbar ve sadist batı dünyası, kanlarını döktüğü Müslümanların bayramlarının kıymetini nerden bilsin. Ya da kurban eti dağıtırken şehadete koşan Yasin ve arkadaşlarının analarının gözyaşlarını hangi barbar silebilir?

                Bayram gelince canlarını İslamın ve Müslümanların izzet ve şerefi için feda etmiş şehitleri hatırlamamak mümkün değil. Onlar ki, küfür ve zulmün sesinin çok çıktığı dönemlerde İslamın sesini en gür seda ile haykırırken kanlarıyla “Lailahe İllallah” yazanlardır. Onlar ki birileri onlara” Kafirler sizlere karşı ordular hazırladı.” Dediklerinde Onlar “Bize Allah yeter” diyerek, korkusuzca meydanlara çıkanlar, kanlarıyla toprağı sulayanlardır.

                Mazlumların Bayramı ne zaman derseniz, ne zamanki, yeryüzünde İlahi adalet hakim oldu, Kudüs ve Mescid-i Aksa hürriyetine kavuştu, ne zaman ki İslam ümmeti tek vücut olup, emperyalistlerin tuzaklarını boşa çıkardı ve İlayı-ı Kelimetullah bayrağı en yükseklerde dalgalandı, işte o zaman mazlumların bayramı bayram olacak.

 

                Şüphesiz ki, Allah yolunda yapılan hiçbir şey boşa gitmez. Hiçbir amel karşılıksız kalmaz. Bu bayramda da yetimleri sevindirmek, mazlumların gözyaşlarına ve acılarına derman olmak dileğiyle, bütün İslam ümmetinin ve Batmanlı hemşehrilerimizin bayramını tebirk ederim.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *