0

 

 

Okumanın erdemine ve önemine inanan bir Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz olduğu için şanslıyız. Gittiği her ortamda kitaptan ve kitap okumanın öneminden bahseden Sayın Valimiz ile öğrencilerle okudukları kitaplar hakkında mütalaalar yapan Milli Eğitim Müdürümüz gerçekten gelecek kuşaklara yönelik önemli işlere imza atmaktadırlar.

Okullara dağıtılan yüzlerce kitap ile öğrenciler yeni kitaplarla tanışmakta, okullarımız da kütüphanelerini zenginleştirerek öğrencilere güncel kitapları sunmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar. Son proje ile 13 okulumuza Z kütüphane kurularak, kütüphanelerin sıkıcı bir yer olmaktan çıkarılarak, daha ferah ve keyifli bir yer olmaları sağlanmaktadır. Böyle bir proje Batman için ve Batman’ın genç nüfusu için çok kayda değer bir projedir.

Ancak kanımızca eksik bıraktığımız bir taraf var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi bu ülke vicdanı bitmiş, manevi değerlerden yoksun insanlardan çok çekmiştir. Hele İslam ve hoşgörü kılıfı ile binlerce gencimizi zehirleyen FETÖ gibi bir örgütün yaptıkları daha çok taze iken. Bizlerin eksik bıraktığımız tarafları kötü maksatlı olanlar hemen doldurmak için çabalayacaktır. Önemli olan birilerine bağımlı olmadan İslam dinini anlamak ve yaşamaktır. Bunun için de en sahih kaynaklardan İslam’ı okumak ve öğrenmek durumundayız.

Dolayısıyla kütüphanelere alınan kitapların içinde en azından Kur’an-ı Kerim, Meal ya da tefsir ile beraber, sünneti seniyeyi anlatan kitaplar da olmalı diyoruz. Bununla beraber İslam Tarihi, siyer ve diğer İslami kaynaklara yönelik eserlerin de olması daha mükemmel olur diye düşünüyoruz. Ayrıca bölgemizin tarihine yönelik kitapların olması bir boşluğu dolduracaktır. Bununla beraber mahalli yazarların eserlerine de yer verilmesi, böylelikle de bu yazarlarımızın ödüllendirilmesi de sağlanmış olur. Öğrencilerimiz de kendi topraklarında yaşayan yazarlarla tanışarak kendilerine rol model alabilirler.

İlk emri OKU olan bir dinin mensupları olarak, kitap okumadan geçen her günümüzün kayıp olduğunu anlamanın zamanı çoktan gelip geçti. Oku emri namaz kılın emrinden önce geldiğini düşünürsek, okumanın ehemmiyetini daha iyi anlamış oluruz. Okumadan namaz kılmanın, oruç tutmanın eksik olacağını bizlere anlatan bir dinin mensubuyuz.

Sosyal medya ve cep telefonu ile meşgul olmanın zamanı katlettiği bir dönemden geçiyoruz. Bütün bildiğimiz bir twitin uzunluğunu artık geçmiyor. Uzun bir makaleyi okumak artık sıkıcı bir hal almaya başladı. Hele kitap okumak öğretmen ve öğrencilerimize bile işkence geldiği günleri yaşıyoruz. Böyle bir gençlikle nereye varacağız, gerçekten çok düşünmek gerekir.

Sonuç olarak, dindar nesil saf İslam kaynaklarına ulaşmakla yetişir. Kur’an ve Sünnet bütünlüğünü ön plana çıkaran, İslam’ı bütün saflığıyla anlatan kitapları gençlerimizle tanıştırmak başta gelen görevimiz olmalıdır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *