0

 

 

                Beklenmedik bir erken seçimin yapılmasına çok az bir süre kaldı. Ramazan ayının gelmesiyle biraz sönük geçen propaganda döneminden sonra artık seçmen son sözünü sandıkta söyleyecek.

                Adaylar genel anlamda baktığımızda çoğunun şimdiye kadar söylediklerinden farklı olarak pek bir şey söylediklerine şahit olmadık. En son seçim 1 Kasım 2015 tarihinde yapılmıştı. Ondan sonra bir referandum yaşadık, derken ortam fazla soğumadan tekrar bir erken genel seçimle karı karşıya kaldık.

                İktidar partisinin yaptıkları ya da yapmak istediği halde yapamadığı bir çok proje var. Gerek ülke bazında gerekse ilimize yönelik bir çok başarılı icraata imza atmış bir iktidar partisi var karşımızda. Her ne kadar yereldeki milletvekilleri milletin istediği performansı göstermemiş olsalar da milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisi ve güveni sayesinde bunlar da sineye çekiliyor. Diğer partilerde de durum pek farklı değildir. Eski zihniyeti allayıp pullayarak, figürleri değiştirerek milletten oy almaya çalışanların ne kadar başarılı olacaklarını 25 Haziran sabahı hep birlikte göreceğiz.

                Adaylar arasında farklı bir kulvarda olan şüphesiz ki Dr. Aydın GÖK’tür. Rahmetli babası Salih GÖK gibi çalışkan ve dürüst bir kişiliğe sahip olan GÖK, yıllardır resmi ve özel doktorluk yaptığından Batman’lılar tarafından da tanınan ve sevilen bir şahsiyet. Mütevazi ve cana yakınlığıyla kendinizi yanında çok rahat hissettiğiniz ve konuşmalarıyla olduğu kadar beden diliyle de insana güven veren bir insan.

                Bağlı olduğu HÜDA-PAR’ ın isteği üzerine bağımsız olarak gireceği seçimde ne kadar oy alır bilemeyiz. Ancak gerek AK PARTİ milletvekili listesinin tümüyle halkın isteklerini yansıtmaması, gerekse son iki yılda bölgede yaşanan hadiseler gözleri bir kez daha GÖK’ e çevirdi. İslami kişiliği ile ön plana çıkan, toplumun, bölgenin ve insanlığın yaşadığı sorunlara İslami bir bakış açısı ve çözüm önerileriyle halkın karşısına çıkan GÖK’ ün meclise girmesinin meclise farklı bir renk katacağı da muhakkaktır.  Çünkü şu ana kadar şahit olduğumuz kadarıyla meclis çatısı altında referansı İslam olan bir parti göremedik.  Genellikle dolaylı olarak dile getirilse de doğrudan İslami referanslar açık bir şekilde dillendirilmedi, sorunları öz kaynağımız olan Kur’an ve Sünnet ışığında çözüme kavuşturma gibi bir ses yükselmedi. Oysa meclis kürsüsü güya demokrasinin ve hür iradenin konuşulduğu yerlerdir. Diyeceksiniz ki, nice badiereler atlatmış bir ülke ve milletten, ezanın Türkçe okutulduğu bir ülkeden, başı örtülü meclise girenlerin dışarı atıldığı bir meclisten bahsediyoruz. Allah’ a şükür o günleri geride bıraktık. O zorlu günlerin aşılmasında emeği geçen tüm milletvekillerinden ve desteğini esirgemeyen bütün milletimizden Allah razı olsun.

                Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkenin meclisinde İslam’dan bahsetmek neredeyse suç sayılıyor. Bunları dile getirenler fırsat bulunursa aforoz bile edilebilir. Ancak Müslümanlar olarak milletimizin ruh köküne, yani İslam’a bir kez daha yakından bakıp, dertlerimizin dermanının orada olduğunu, İslamsız bir hayatın tüm insanlık için bir yıkım olduğunu artık dile getirmenin zamanı geldi. İslam coğrafyasının emperyalistler tarafından nasıl tarumar edildiğini, değerlerinin nasıl çiğnendiğini, açıkça haykırmanın zamanı gelip geçiyor bile.

                İşte bunları dile getirebilecek yeni adaylara, yeni simalara ihtiyacımız var. Öz yurtlarında garip olanların, zindanlarda haksız yere ömür tüketenlerin, yoksulların, dindarlıklarından dolayı kenara itilmişlerin sesi olacak, ihale, kadro, makam- mevki peşinde koşmayacak adaylara ihtiyacımız var. İşte bütün bunları kendisinde barındırdığından şüphemizin olmadığı Dr. Aydın GÖK’ ü mecliste görmek istiyoruz.

                24 Haziran seçimlerinin bölgemiz, ülkemiz, İslam coğrafyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını her şeyin maliki ve sahibi olan yüce Rabbimiz’den diliyoruz.          

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *