0

                Önderimiz, Rehberimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum ayı olan Nisan ayı bir çok güzellikleri arkasında bırakarak veda ediyor.

                Her geçen sene bir öncekinden daha mükemmel etkinlikler kutlanan kutlu doğum ayı bu yıl da özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin Peygamber Efendimizi tanımalarına vesile olması bakımından hayırlara vesile olmuştur.

                Kutlu Doğum vesilesiyle okullarımızda düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmaları, liseler arasında düzenlenen Siyer Yarışmaları, Kültür Merkezinde yapılan farklı etkinliklerle gençlerimizin nasıl bir peygamberin ümmeti olduklarını hatırlatması bakımından takdire şayandır.

                Gençlerimiz önderliği değişmeyecek olan Peygamberlerini tanıdıkça, sahte önderlerin peşinden gitmeyecekler, kendini putlaştıran, egoları için yeryüzünü kan ve fesada boğan liderlerin yanında barış ve merhamet Peygamberini tanıma fırsatını elde etmiş olacaklar.

                İmam Hatip Ortaokullarını açılmasıyla yeni yetişen gençlerimizde manevi değerlere bağlılığın artmakta olduğunu görmek bizleri geleceğimize dair umutlarımızı yeşertmektedir. 28 Şubatın karanlığında kaybolan bir nesilden sonra, Allah ve Peygamberi ile tanışık, kalbinde merhameti olan nesiller geliyor Allahın izniyle. Yine liselerimizde gençlerimizin Muhammed (SAV) aşkı görülmeye değerdir. İnanıyorum ki, bu gençlerimizden nice Mus’ab’lar ve Habbab’lar çıkacaktır.

                İslam ümmeti tarihinde hiç olmadığı kadar İslam düşmanlarının saldırısı altında bulunmaktadır. İslam toprakları pervasızca işgal edilmekte, her yerde Müslüman kanı dökülmektedir. Ümmet adeta her alanda kuşatılmaya çalışılmaktadır. İçimizdeki beyinsizlerin de katkısıyla ümmet parçalara ayrılmakta, ırk, mezhep ve sınır fetişizmine mahkum edilmektedir.

                Her geçen gün Muhammedi sevdanın salonlara sığmadığını, artık alanların dar geldiğini görmek umut verici olmakla birlikte, bu sevdayı geleceğe taşımak da önemlidir. Bu sevgiyi canlı tutmak, rol model olarak Peygamberi ve O’nun yolundan gidenleri göstermek, gençlere hedef koyarken bunları göz önünde bulundurmak önemlidir.

                Rabbimiz kendi yolunda yapılan hiçbir çalışmayı karşılıksız bırakmayacağı gibi, bizim az çalışmamızı bereketlendirerek bizleri ödüllendirmektedir. Yeter ki, bizler O’nun yolunda bir şeyler yapmaya gayret edip, ihlasla ve samimiyetle çalışalım. Kalplerin sahibi olan Mevlamız sadece bizleri sınamaktadır. Kalpleri hakka çevirmek O’nun elinde olduğundan bizler sadece üzerimize düşen vazifeyi yapmakla mükellefiz.

 

 

                

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *