11

Dinimizin haram kıldığı sapkınlıklarda bulanan azgın bir güruh, her yıl haziran ayında çeşitli organizasyonlar ve yürüyüşlerle kötülüklerini, çirkefliklerini gözümüzün içine sokuyordu adeta. Ancak bu yıl hem onlar için hem de biz Müslümanlar için bir dönüm noktası oluyor sanki. Daha önce bu tür sapkınlara çeşitli platformlarda tepki gösterilse de bugüne kadar kimse karşılarına dikilmedi, kimse bu sapkın programları alenen yapmalarına karşı durmadı. 

Her yıl istedikleri yerde istedikleri gibi at koşturan sapkınlar bu defa büyük bir direnişle karşı karşıyalar. İstanbul’da yakılan meşale Mü’min gönüllere su serpti adeta. Sapkın grupların İstanbul Beyazıt Meydanında yapmayı planladıkları ahlaksız eylemler bir grup Müslümanın harekete geçmesiyle engellendi. 

Sosyal medyada kar topu misali büyüyen çağrılar sonrası birçok Müslüman kesim ve grup Beyazıt Meydanında toplanarak sapkınların karşısına dikildi. Günler öncesinden Müslümanların yapacağı ‘sapkınlıkları engelleme’ duyuruları kendilerini korkutmuş olacak ki azgın güruh ortaya çıkmaya cesaret edemedi ve etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldı. 

Bugüne kadar üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi sapkınların organizasyonlarını sessizce uzaktan izleyen Müslümanlar bir sesle, bir mesajla, bir çağrıyla ayaklanarak Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmadılar. 

Beyazıt’tan verilen mesaj da yapılan etkinlik kadar güzeldi adeta… Meydanda toplanan Müslümanlara hitap eden bir Müslüman şunları dile getirdi; “Yiğit kardeşlerim, vakur bacılarım; bizi bir dernek, bir camia, bir cemaat fark etmeksizin, tuğyanı engellemek üzere bir araya getiren Allah’a hamdolsun. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Bu insanların adı Ahmet’tir, Ali’dir, Ayşe’dir, Ebrar’dır, Fatma’dır… Bunlar Müslümandır. Anaları babaları Müslümandır. Bunlar bizim çalınmış çocuklarımız, biz bunları geri istiyoruz. Onlara mahkûm ve mecbur değilsiniz. Ne olur bizi dinleyin sizlere maddi manevi destek olalım, suiistimallere maruz kalmayın. Ama bunların içinde bir azınlık da olsa bu memlekette tuğyan için koşan, ahlaksızlığı yayan, nesli ifsat edenler varsa Vallahi Müslümanlar burada…” 

İstanbul’dan yakılan bu kıvılcım tüm şehirlerden destek buluyor. Sapkınların düzenlemek istedikleri organizasyonlar sosyal medyadan paylaşılarak Müslümanların bu ahlaksızlıklara karşı durması için çağrılar yükseliyor. Önümüzdeki günlerde Gaziantep’te yapılması planlanan sapkın etkinliklerle ilgili Gaziantep’in duyarlı Müslümanları da aynı tepkiyi vermek için hazır beklediklerini ve bu tür sapkınlara yol vermeyeceklerini dile getirdi. 

Ahlaksızlıklara karşı sosyal medyadan yazılan binlerce mesaja kayıtsız kalmayan Gaziantep Valisi Davut Gül Sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; “Gaziantep’te sapkın etkinliklerin düzenleneceği paylaşımlar yapılmaktadır. Valiliğimiz tarafından verilen bir izin ve valiliğe yapılmış bir müracaat yoktur. İzin verilmesi de mümkün değildir…” 

Peygamber Efendimizin bir hadisi şeriflerinde; “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki bu imanın en zayıf derecesidir.” Mesajını düstur edinip kötülüklere eliyle, bedeniyle, diliyle karşı durarak meydanları dolduran Müslümanlara selam olsun…

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *