11

Bugün bir kez daha af ve mağfiret kapılarının açıldığı önemli bir geceye kavuştuk. Bu gece semanın kapılarının ardına kadar açılacağı, af ve mağfiret dileyenlerin, Allah’tan dua dua talepte bulunanların dualarının karşılık bulacağı bir gece. Bu gece af ve bağışlanma dilemek, yaptıklarımızdan pişman olmak için çok önemli bir gece…

Peygamber Efendimiz bu geceyle ilgili bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor; “Allah Teâlâ -rahmetiyle- şâbanın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar.”

Yüce Allah’ın bize bu kadar yakınlaştığı, bizi bağışlamak için, yaptıklarımızdan pişman olup af dilememiz için bize fırsat olarak verdiği önemli bir gece... Peygamber Efendimiz yine bir hadisi şeriflerinde bu geceyi ibadet ile geçirip gündüzünü de oruçla geçirmemiz gerektiğini tavsiye etmiştir. Efendimiz, “Şâbanın ortasında gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona âfiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle!’ der” buyurmuştur.

Müslümanlar olarak daldığımız bu dünya uykusundan uyanmak için bir fırsattır bu gece. Oyalandığımız dünya meşgalelerinden kurtulmak için, kendimizi tanımamız, ne için yaratıldığımızın farkına varmamız için önemi bir fırsattır. Ayeti kerimede Yüce Rabbimizin buyurduğu üzere, ‘Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.’ mesajını bir kez daha iliklerimize kadar hissetmemiz için bulunmaz bir fırsattır bu gece.

Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu gece için, Kur’an-ı Kerim’in tamamının levh-i mahfûzdan dünya semasına indirildiği de rivayet edilir. Yani bu gece din kemale ermiş, insanlar için son din olarak seçilen İslam’ın son şekli ve kuralları belirlenerek sunulmuştur. Müslümanlar olarak bu geceyi bir fırsat bilerek, günahlarımızdan arınmalı, yaptıklarımızdan pişman olarak Rabbimize gözyaşlarımızla, halis bir niyetle tövbe etmeliyiz.

Bu gece İslam aleminin içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtulması için dua dua Rabbimize yakarmalıyız. Savaşın, zulmün, açlığın ve felaketlerin kol gezdiği mazlum coğrafyalarımız için bir esenlik dilemeliyiz Rabbimizden. Müslümanlar olarak birbirimize karşı şefkatli ve zalime karşı da şiddetli olabilmek için duaya durmalıyız. İslam aleminin birliği ve dirliği için yakarmalıyız Rabbimize.

Anne - babamız başta olmak üzere, kardeşlerimize ve akrabalarımıza sıla-i rahim yapmalı, uzakta olanları telefonla aramalı ve haklarında hayırlısının olması için dua etmeliyiz. Küslüklerin bitmesine, kardeşliğimizin pekişmesine vesile kılalım bu geceyi.

Rabbim bu geceyi günahlarımızdan kurtuluşa vesile eylesin İnşallah. (AMİN)

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *