0

 

Rojava'ya destek adı altında Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması adıyla bir etkinlik düzenlenmiş, bu etkinlikte İslam dinine ve onun değerleri olan Çarşafa hakaret edilmiştir. Bu etkinliği Diyarbakır HDP'li Büyükşehir Belediyesi organize etmiş ve Büyük Şehir Belediye Başkanı Kışanak'ın da katıldığı sergide İslam'ın şiarlarına açıkça hakaret edilmiştir.

Özellikle sosyal ve kültürel etkinlikler adı altında son zamanlarda sıkça yapılan bu tür organizasyonlarda bu düşmanlıklarını İslam'ın kutsal değerlerine saldırarak ortaya koymakta olduklarına halkımızın dikkatini çekmekte fayda görüyorum.

Hatırlanacağı üzere kısa bir zaman önce Silopi’de daha sonra da Mazıdağ’da yine birkaç kadına çarşaf giydirilmiş, elleri birbirine zincirlenmiş ve bir erkeğin eline de zincirleri verilerek İslam’ın kadını köleleştirdiğini,Müslüman halka anlatmaya çalışmışlardı. Aynı tarihlerde Van’da caddelere “toplumsal kâbustur namus “ibareli afişler asılarak halkın namusuyla alay edilmiş ve halk namussuzlaştırılmaya çağrılmıştı.

Hdppkk belediyecilik adı altında ilk günden beri tamamı Müslüman olan kendi halkının dini değerleri ile bu kadar düşmanca mücadele etmesi aslında öncelikle halkına sonra da islam’a ne kadar düşman bir yapı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Müslüman halkın desteği ile bölgedeki yerel iktidarı eline geçiren bu zihniyetin halkına hizmet götürmesi yerine Müslüman halkının mukaddesatlarına saldırması ile aslında halkına değil başka güçlerin hizmetinde olduğunu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Belediye başkanlarının ve diğer yöneticilerin halkın sıkıntıları ile ilgilenmeleri gereken yerde kültür sanat adı altında halkın inancına mukaddesatlarına her gün bir vesile ile saldırmasını başka neyle izah edebilirsiniz?

Bir taraftan islam’la savaşan hdppkk diğer taraftan caddelere sokaklara park ve bahçelere kadar gayri İslami isimlerin verilmesi, kiliselere milyarları harcarken diğer taraftan camileri yıkması, ısrarla islam öncesi Kürtlerin yaşamını ön plana çıkarırken diğer taraftan konuşma dilinde bile islami kelime ve kavramları yok etmesi, kültür sanat etkinlikleri adı altında Yezidiliği, Ermeniliği ön plana çıkarırken diğer taraftan çarşafa, namusa, Kuranın hükümlerine, hakaretlere imza atması artık bu yapının kimlerin hizmetinde olduğunu bize göstermesi açısından yeterli değil mi?

Sahi bugüne kadar siz hdp-pkk’nın bir Yezidinin, bir Ermenin, bir Yahudi veya bir putperestin inancına dil uzattığına şahit oldunuz mu? Aksine her vesile ile bunların inancını Müslüman Kürt halkına benimsettirmek için kültür sanat etkinlikleri düzenlediğine çokça tanık olmuşsunuz. Hatta nerdeyse memleketin her tarafına bu tür gayri İslami zihniyetleri çağrıştırıcı putların dikilmesi bile bu toplum üzerinde putperest bir zihniyetin hâkim kılınmak istendiği aşikârdır.

Maalesef tarihin hiçbir döneminde bölgemizde olduğu kadar İslam’ın mukaddesatlarına bu kadar saldırı hiç kimse tarafından yapılmamıştır.

Bugün bu hakaretler hdp dışında başka bir parti veya bir kesim tarafından yapılmış olsaydı ya da ülkemiz dışında birileri tarafından yapılmış olsaydı bütün Müslüman halk ayağa kalkar kıyametleri koparırdı. Ama her ne hikmetse içimizde ve de en acısı desteğimizle bir yerlere gelen kişi veya kurumlar tarafından yapılınca kimsenin sesi çıkmıyor.

Bu melun işlere imza atanlara soruyorum halkınızın değerlerine saldırarak kimlere yaranmaya çalışıyorsunuz? Halkınıza hizmet için iddiada bulunan sizler halkınızın dini ve insani değerlerine küfür ederek kime hizmet ediyorsunuz? Halka yönetici olmak halkın değerlerine küfür etmek midir? Halkın dinine hakaret etmek için uğraşacağınıza halkınızın sokağı ile caddesi ile uğraşsanıza. Memleketin haline bir bakın. Yıllardır memleketin belediyeleri ellerinizde olduğu halde her gün biraz daha kötüye gitmesi halkınıza hıyanet ettiğinizin manası değil mi? Sizler bir taraftan “TC memleketimizi yıllarca ihmal etti ”diye şikâyette bulunurken öbür taraftan TC’nin hiç yapmadığı kadar halkınızı ihmal ettiniz. Yetmedi bir de halkınızın dini ve milli değerlerine de küfür ediyorsunuz.

 

Halkımıza, âlimlerimize kanaat önderlerimize, aklıselim sahibi olan herkese ve özellikle ilmi ile hdppkk ya destek veren ilim ehline soruyorum İslam’a yapılan bu hakaretleri görmüyor muşsunuz? Peygamberimizin ”sizden biri bir kötülük gördüğünde onu eli ile gücü yetmiyorsa dili ile değiştirsin buna da gücü yetmiyorsa kalbi ile nefret etsin ”hadisini de mi unuttunuz. Hiç olmasa yanlarında durmayın destek çıkmayın. Rabbimizin “zalimlere kalbinizle de olsa meyletmeyin yoksa ateş size de dokunur ”ayetine ne cevap vereceksiniz? Yoksa İslam’a, Müslümanlara, İslam’ın mukaddesatlarına ulu orta yapılan bu hakaretleri zulüm olarak değerlendirmiyorsunuz? Bir kaç ay sonra bu insanlar milletvekili olmaları için sizin desteğinizi talep edecekler. Karar verirken bütün bu hakaretleri hatırlayın ve kimlere destek vereceğinizi hesap edin, aksi takdirde yapılan bütün kötü icraatlarına ortak olacağınızı unutmayın.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *