0

 

"Bir de sakın zulmedenlere meyletmeyin, sempati duymayın. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostunuz yoktur; sonra yardım da göremezsiniz." (Hud, 11/113)

Bu  ayet sadece zulmedenleri değil, zulme alet olanı, taraftar olanı hatta az bir meyil gösterenleri bile içine almaktadır. Çünkü"küfre razı olmak küfür olduğu gibi, zulme razı olmak da zulümdür." Dalalete, yalana, günaha, harama taraftar olmak dalalettir, yalandır, günahtır, haramdır.
Burada “zulmedenlere meyletmeyin, sempati duymayın ”den maksat, bir anlamda onların zulmüne meyletmeyin, demektir.
Bediüzzaman Hazretleri, umumî musibetlerin, çoğunluğun hatasından ileri gelmesi yönüyle; insanların birçoğunun zalim insanların yaptıklarına fiilen veya iltizamen veya iltihaken taraftar olmasıyla, manen onların zulümlerine ortak olacağını ve bu nedenle de musibet ve belaların herkese gelebileceğini ifade eder. (bk. Sözler, On Dördüncü Söz'ün Zeyli)

ZULME RIZA DA ZULÜMDÜR

Demek ki, bir Müslüman hem zulmetmeyecek hem de zalimden ve onun zulmünden razı olmayacak, yaptığı zulmü övmeyecek, taraftar olamayacak ve zulmünün yayılmasına asla katkı sağlamayacaktır. Yoksa onun zulmüne meyletmiş olacağından zulmüne ortak olur.
Öyleyse, her Müslümanın; günahın hangi çeşidi olursa olsun, rıza göstermemek, itaat etmemek, muhabbet etmemek, onlara muvafakat etmemek, dostluk ve arkadaşlıkta bulunmamak, destek olmamak, taraftar olmamak, yaltaklık yapmamak, onları savunmamak gibi görevleri vardır.
Beyzâvî ayette geçen “rükün” kelimesinin "az eğilmek" olduğunu ifade eder. Yani onlara doğru az bir şekilde dahi olsa  yakınlık göstermeyin, demektir. Âlimler, burada yasaklanan şey, zalimlerin üzerinde bulundukları zulme rıza göstermek, onların bu işini iyi görmek, hem kendileri hem başkalarına onun güzel olduğunu göstertmek ve buna benzer şeylerde onlara katılmaktır.

ALLAH AŞKINA BUNLAR ZALİM DEĞİL Mİ?

Ayeti kerime “ ben Müslümanım “diyen herkes için geçerlidir. Her birimiz bu ayetin muhatabiyiz.hal böyle olunca bize düşen her birimizin kendini kontrol etmesi ve “acaba benbilip bilmeden bir zalime meyil ediyor muyum?” Diye kendini kontrol etmesidir.

Şimdi değerli okuyucularıma soruyorum. Allah aşkına her seferinde bir bahane ile insanların canına kast edenler zalim değil mi? Fakir halka yardım götüren Müslüman gençlere saldırıp onları linç eden. Onları kurşunlayan sonra da binadan atıp kafalarını param parça eden, üzerlerinden araba ile geçtikten sonra cesetlerini yakanlar zalim değil mi? Halkın işyerlerini yakıp yıkan, yağmalayanlar zalim değil mi? Kuran kurslarını içindeki Kur’anlarla ateşe verenler zalim değil mi? Kuran-ı Kerimleri yaktıktan sonra ayakları ile tekmeyeler zalim değil mi? İnsanlara maddi ve manevi hizmet götüren kurumları içindeki insanlarla beraber yakanlar zalim değil mi? Bu işleri Nemrut yapınca zalim oluyor da, firavun yapınca zalim oluyor da Miyammardaki Budistler yapınca zalim oluyorlar da, Amerika’daki papaz yapınca zalim oluyor da, bilmem hangi ülkedeki karikatürü yapınca zalim oluyor da Diyarbakır’daki, Batman’daki,Mardin’deki Kürt yapınca neden zalim olmuyor. OysaAmerika da ki papaz bir tek kuran yakmıştı. Memleketimizde ise bir anda yüzlerce kuran ateşe verildi üstelik ayaklar altında çiğnendi. Nemrut sadece İbrahim’i ateşe atmıştı, günümüzün Nemrutları onlarca Müslümanı bir anda ateşe verdi. İsrail’deki Yahudi fanatikler Müslüman Filistinlinin kolunu taşlarla kırarken Diyarbakır’daki Yahudi uşakları Müslümanların cesetlerini bile taş, sopa, bıçaklarla paramparça ediyor, aynı zihniyetteki kadınlar da zılgıt çekiyordu. Sizce de hangisi daha zalim?

HALKIMIZ GERÇEKLERİ GÖRMELİ ARTIK

Değerli halkımız artık gözünü açmalı, hakikatleri görmeli. Kimin bu halkın hizmetkârı kimlerin de bu halkın başının belası olduğunu ayırt etmeli. Bu tespiti yapmak için çok akıllı olmak da gerekmiyor. Kimin ne tür işlerle meşgul olduğuna bakmak yeterlidir. Aksi takdirde iyisi ile kötüsü ile herkes bu ateşte yanacaktır. Nitekim son olaylarda bunun örneğini gördük. Zira bu zalimlere destek veren esnaflar da zarar gördü. Onların işyerleri arabaları da yakıldı. Zaten tarih boyunca toplumlar nemelazımcılık ve en kötüsü de zalimlere destek olma ahlakından dolayı helak olmuşlardır. Onun için peygamberimiz “zalimde olsa mazlum da olsa kardeşine yardım et”. Sahabe “ya resulallah kardeşlerimiz mazlum olduğunda onun yardımcısı olmayı anladık da zalim olunca ona nasıl yardımcı oluruz?” sorusuna peygamberimiz “zalim olduğunda da ona engel olacaksınız. Cevabını vermiştir.

MAZLUM MÜSLÜMANLARA YARDIM EDİN

 

Bütün bu hakikatlerden dolayı diyorum ki ey Müslüman halkımız, böyle zamanlarda mazlum, Müslüman ve size maddi ve manevi hizmet etmekten başka hiçbir amaçları olmayan İslami dernek ve mensuplarına haksızca yapılan iftira, yalan ve akabinde de fiili hücumlara karşı Müslüman mazlum kardeşinizin yardımına koşmak yükümlülüğünüz ortaya çıktığı gibi bu zülüm ve haksızlığı yapan zalimlerin karşısında dimdik durarak onların zulmüne karşı çıkmak da görevinizdir. Bunu yapmadığınız takdirde Allah’ın huzurunda bu vebalın altından kalkamayacağınız gibi bu dünyada da sizlerde bu yakılan fitne ateşinden ne kendinizi nede malınızı hatta evladınızı kurtaramazsınız, rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun       

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *