0

 

PKK kurulduğu günden bu güne önüne bir yol haritası koymuştur. Bu yol haritası, Marksist Leninist zihniyeti Müslüman Kürt halkının üzerine hâkim kılmadır. Bu hedefe ulaşmak için yola koyulduğunda ilk iş olarak bölgedeki şeyhleri, âlimleri, kanaat önderlerini ya öldürerek ortadan kaldırma veya sindirerek itibarsızlaştırmak olmuştur. Bölgede doksanlı yıllarda şehit edilen onlarca imam ve toplum içinde sözü dinlenen şahsiyetlerin şehit edilmesi bunun en büyük kanıtıdır. İlk başlarda gerçek niyetini gizleyen PKK ve onun siyasi uzantıları olan HDP veya DBP gün geçtikçe gerçek yüzünü daha rahat bir şekilde göstermiş, çünkü geçen zaman zarfında inancından kopuk örf, adet ve inanç değerlerinden mahrum büyük bir kitleyi de yetiştirmiştir. Silvan’ın susa köyündeki cami baskınında onlarca insanı cami avlusunda şehit etmesi diğer taraftan dindarlığı ile bilinen Erzincan’ın Başbağlar köyünde köyün erkeklerini kurşuna dizmesi akabinde köyü ateşe vermesi PKK’nin asıl hedefini gözler önüne seriyordu.

6-8 ekim tarihinde Kobane’deki olayları bahane ederek kurban bayramı günlerinde fakir halka kurban eti dağıtan gençleri vahşi bir şekilde şehit etmesi artık PKK veya HDP ya  da DBP adına ne deseniz deyin hedef ve gayesini hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak bir şekilde gözler önüne sermiştir. Bölgede İslamsız bir toplum oluşturmak. Buna engel olmaya çalışan her engeli ortadan kaldırmak için de hiçbir ahlak gözetilmeyecek.

En son Cizre’de yaşanan imha ve yok etme operasyonu da bu işin bir ayağı idi ki Allah’ın yardımı ile amaçlarına şimdilik ulaşamadılar. Saatlerce devam eden katliamın hedefi nur mahallesinde nurlu insanların kalmaması idi. Nur mahallesinde Allaha secde eden, Allah diyen kimsenin kalmaması idi. Nur mahallesinde nur kalmayacak orada tamamen Apoist bir küçük devletçik kurulacak ve bu diğer mahallelere hatta diğer ilçelere ve şehirlere örneklik teşkil edecekti. Onlar nur mahallesinde Allah’ın nurunu dinini yok etmek istediler ama Allah nurunu söndürtmemekte kararlı.

Eğer birileri bu doğru bir tespit değil  derse o halde ben de derim ki peki söylerimsiniz  nur mahallesindeki bir avuç insan gece üçten sabah on bir on ikiye kadar uzun namlulu silahla dört bir yandan ateş edilecek ne suç işlediler. Hamile ve iki çocuğu ile tek başına evinde bulunan savunmasız kadın ve çocukları diri diri yakılmalarının sebebi nedir. Bu kadın ve çocukların suçu neydi. Günler öncesinden etrafları hendekle çevrilen ve saatlerce ateş altında tutulan yaşlı, çocuk, kadın erkek bütün bu insanlar rabbim Allah’tır demekten başka ne suç işlemişlerdi. Sahi bunların hangisi Kürdistan devleti olmasın demişti. Gecenin bu saatinde bu insanlar kapınıza mı dayamışlardı hangi birisi bu güne kadar tavuğunuza kış demişti. Bu güne kadar kim sizi devlete polise şikâyet etmişti? Allah aşkına söylerimsiniz bugüne kadar kaç tane Müslüman camınızı kırdı, arabanızı yaktı, size, çocuklarınıza zarar verdi, hangi hizmetlerinize engel oldular?

 Siz Kürdistani bir devlet kurdunuz da onlar mı engel oldular? Yok, hayır hiç kimsenin bunların hiçbirine EVET diyecek bir cevapları yoktur. O Halde nedir bu kin, bu nefret, bu düşmanlık? PKK/HDP bir taraftan kırk bin insanın ölümünden sorumlu sonra aynı masada oturuyor barış pazarlığı yapıyor, diğer taraftan kendi halkından, kendi ırkından Müslüman Kürt halkına ise kökten yok etme operasyonu yapıyor. Düne kadar devletin yok etme, asimile etme zulmünden feryedu figan eden PKK-HDP bugün devletin kendilerine yapmadığı yok etme politikasını uyguluyor, tekçi zihniyette devletten beter davranıyor. Müslüman Kürtlere tekçi zihniyeti dayatıyor..

Sizi gidi yalancı, iki yüzlü hainler sizi ..Hani zulme karşı idiniz, hani demokrat idiniz, hani özgürlükçü idiniz, hani tekçi zihniyete karşı idiniz, hani Kürt halkının hakları için mücadele ediyordunuz? Cizre’nin nur mahallesindeki Müslümanlar Kürt değil mi? Bu güne kadar hangi birisi devletle işbirliği yapıp size savaş açtılar. Âmâ yok sizin derdiniz başka, sizin Kürt halkının menfaati gibi bir derdiniz yok. İşlemiş olduğunuz bu katliamların hangi birisi Kürt halkının menfaatinedir? Sizler Kürt halkının evlatlarını öldürtmekten, sağ kalanlarını densizleştirmekten başka ne yaptınız? Bu halkın dükkânlarını kapattırmaktan evlerini ve dükkânlarını yağmalamaktan başka ne yaptınız? Bu halkın arasını bozmaktan, onları birbirine düşman hale getirmekten başka ne verdiniz? Söyler misiniz sizin kadınları,çocukları varil bombaları ile yok eden zalim Esedden ne farkınız kaldı? Sizin Miyammarda Müslümanları diri diri ateşlere atan zalim Budistlerden ne eksiniz var? Hatta fazlanız var çünkü siz çocukları bile ateşe verdiniz. Sizin kış ortasında Müslümanların evlerini başlarına yıkan, kadın erkek demeden çoluk çocuk demeden insanları tok etmeye çalışan zalim Siyonistlerden ne farkınız kaldı, fazlanız var çünkü siz kendi insanlarınıza bunu reva görüyorsunuz. sahi sizin geçmiş tarihlerdeki ashabı uhduddan  ne eksiğiniz kaldı? Onlar da hendekler kazmış içlerinde ateşler yakmış kendileri gibi düşünmeyenleri ateşlere atıyorlardı.

İşler tersine gidince de provokatörler yaptı diyorsunuz, bu şekilde halkınızı kandırıyor sonra da tekrar provokatörlerinize sahip çıkıyorsunuz, nedir bu ikiyüzlülüğünüz, her ne hikmetse provokatörler sizin aranızdan çıkıyor. Sahi sokaklara çıkan binlerce insan nasıl provokatör oluyor da bunları tespit edemiyorsunuz. Bırakın bu yalanları biraz olsun mert olun bu halka yalan söylemeyin. Amâ Allahın izni ile bu halk er veya geç sizin gerçek yüzünüzü görecek ve sizi alaşağı edecektir.

Diyarbakır olaylarına karışanları provokatörlükle itham eden HDP provakator dedikleri katiller yakalanınca da sahip çıktılar,aynı şekilde Cizre olaylarında da baştan beri olaylara katılanları provokatörlükle suçladılar,akabinde de DTK eş genel başkanı Selma ırmak “gençlerimiz örgütümüzün belirlediği politika çerçevesinde hareket etmiş ve etmeye devam edecekler ”diyerek bu katliama imza atanlara sahip çıkmıştır.

 

Umarım halkımız kendilerine bu acıları yaşatanları af etmeyecek ve en kısa zamanda onlara gereken cevabı verecektir. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *