88

Çok şükür bir seçimi daha geride bıraktık. Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle inançlı insanlar için seçim çalışması biraz daha ağır oldu. Seçimin sandıkta kazananı göründüğü kadarıyla CHP oldu. Sandık dışında ise kazanan HÜDA PAR oldu. HÜDA PAR, ilkeli ve temiz bir siyaset ortaya koydu. Bugünkü makalemizde Ak Parti'nin kaybetme nedenleri üzerinde biraz duracağız.

Ak Parti'nin kaybetme ve CHP'nin kazanma nedenleri nelerdir?

- Eğitim sistemini Kemalizm’in güdümünden kurtaramaması. Dindar halka zulmeden Kemalist sistemi değiştirmek yerine halkı sisteme entegre etmeye çalışması. CHP'nin ilk genel başkanı olan Mustafa Kemal'i daha çok popüler hale getirerek, gündeme getirmesi. Atatürkçülerden daha çok Atatürkçü takılması. Eğitimin içini dolduramaması. Dindar nesli yetiştirecek bir eğitim müfredatını oluşturmaması...

- Özlem Zengin gibi Ak Parti içindeki AKP'liler dindar halka zarar verdi. Feminizm, Kadem ve İstanbul sözleşmesi gibi oluşumlara destek vermeleri ile dindar halkı kendilerinden uzaklaştırdılar. Tabi bu oluşumlardaki kişileri de kazanamadılar. Halbuki kendisini iktidara getiren kesimi muhafaza etmesi iktidarda kalması için yeterliydi.

- Gazze konusundaki samimiyetten yoksun hareketleri. Dilleri ile terör şebekesi İsrail'i eleştirirken, el altında ise ticaretine devam etmesi. Türkiye'den terör şebekesi İsrail'e giden yardım gemilerine sessiz kalınması. Kısacası Ak Parti, Gazze konusunda hükümet gibi değil, bir dernek gibi davranmaya çalıştı. Samimiyet testini geçemedi. Millet bu sefer "one minute" olduğu gibi inanmadı. Hamasi duygular halka etki etmedi.

- Sokak köpekleri konusunda bir çözüm üretememesi ve ülkenin gündeminde sürekli yerini koruması. Halka her gün zarar veren başıboş sokak köpekleri konusunda ciddi bir adım atamadı. Maalesef bu konuda da köpek severleri dinleyip mağdur halkı dinlemedi. Sevinen CHP zihniyetliler oldu.

-Erken yaşta evlenen gençlere yaşattığı mağduriyet. CHP zihniyetine göre hareket ederek kendi inancına göre davranan kesimleri cezalandırması tepkilere neden oldu. Zinanın önünü açarken meşru evliliğin önüne set oldu. Hayra anahtar şerre kilit olacaklarına tam tersi oldular. (Hayra kilit, şerre anahtar oldular)

Halkın inancına uzak kalacak yöneticilerin başa gelmesi. Dava şuuruyla çalışan yöneticiler yerine makam ve mevki endeksli çalışmaların yapılması. Helal ve harama dikkat etmeyen yöneticilerin çoğalması. Adalet konusunda güven verilmemesi. İhalelerin yandaşlara peşkeş çekilmesi gibi nedenler.

Şu ana kadar Ak Parti'yi taşıyan hep Sayın Erdoğan oldu. Sayın Erdoğan'ın dışında gerçekten bu halktan oy alacak yönetici yok Ak Parti içinden. Zaten olsaydı, partili cumhurbaşkanı olmazdı. Eskisi gibi cumhurbaşkanı tarafsız olurdu kâğıt üzerinde. Ama cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı gibi çalışıyor Ak Parti'ye.

Dikkat ederseniz Ak Parti, yanlış yaptığı tüm konularda CHP gibi davranmış. Oy aldığı dindar kesimi değil de oy alamayacak CHP kesimine odaklanmış ve onları razı etmeye çalışmış. Ama dostlarını küstürdü, düşmanlarını da kazanamadı. Bu da gün be gün erimesine yol açtı. Murat Kurum İstanbul'u kaybetmiş ve açıklamada bulunurken hala CHP'nin ilk genel başkanına methiyeler diziyor. Hala kaybetmeye oynuyor. İnşallah halkın ve hakkın attığı bu şefkat tokadından erken uyanırlar, diyeceğim; ama gaflet uykusu çok derindir.

Uyanmak duasıyla...

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *