88


      Siyeri okumadan Resullah(sav)'in sîretini anlayamayız. O'nu anlamadan O'nun hayatına benzer bir hayat yaşayamayız. O'nu yaşamanın yolu O'nu tanımaktan geçer. O'nu tanımak için de O'nu okumak gerek. O'nu okudukça sevecek ve hayatımızdan lezzet alacağız. O'nu okumak ve O'na benzemeye çalışmak çölde susuz kalmış birinin suya kavuşması gibi bir sevince sahip olmak demek. O'nu okumak ve kaybolan değerlerimizi yine O'nda bulmak, yavrusunu kaybeden annenin yavrusuna kavuşma anındaki duygu misali, sevinç gözyaşları dökmek demek. O'nu tanıdıkça insanlık huzur bulacak.

     Özgürlük adı altında modernizme kurban giden kadınlar, O'nu tanımadıkça gerçek özgürlüğe kavuşamazlar. Modern Çağın yeni efendileri, kızlarını diri diri toprağa gömen müşriklerden daha zalim ve daha sinsidirler. Onlar, çocuklarının bu dünyasına zarar verirken, şimdiki efendiler iki dünyalarına zarar vermeye çalışıyorlar. Kurtuluş O'nu okumaktan, O'nu tanımaktan ve O'nu yaşamaktan geçer. 

     Adalet terazisinin güçlüden yana olduğu bu zaman diliminde mazlumların, zâlimlerden hakkını almak istemesi için O'nun okunması gerekir. 

Peygamberin en güzel örnekliğinde Allah'a kavuşmak için O'nu okumak. Hakikati yaşamak için halkın gerçek önderini tanıması için O'nu okumak. 

     Bu çağın insanı O'nu tanımadıkça huzura eremeyecek. O'nu anlamak, insanlığı anlamak demek. O, insanlığa model yapılmadığı müddetçe insanlık karanlıktan kurtulamaz. O, karanlık gecelerde çıkan ay gibidir. O, susuz kalmış toprağa inen rahmet yağmuru gibidir. O'nunla, imandan uzak kalmış çorak kalplere iman tohumu ekerek kalpleri cennet bahçelerine çevirebiliriz.

     Bizler O'nunla kıymet kazanır ve O'nunla değer alırız. O'nu okuyarak ve O'ndan bahsederek kendimize değer katmış oluruz. 

O'ndan bahsederek aslında O'nu övmüyoruz. O'nu Allah övmüş, kullara ne hacet. O'ndan bahsedince sözlerimiz kıymet kazanıyor. Aynı şekilde O'nu okuyarak ve O'ndan bahsederek kendimize bir değer kazandırıyoruz. O'nu okuyup O'na benzedikçe kendimiz kıymet kazanıyoruz. 

     İnsanlığın sosyal medya üzerinden yanlış modeller peşinde gittiği bu zaman diliminde, siyeri öğrenip Resulullah(sav)'ı örnek alarak iki dünyamızı da huzura kavuşturmuş oluruz. O, Kur'an'ın canlı tercümanıdır. O'nu örnek alanlar aynı şekilde Kur'an'ı model almış olurlar. Ve " Şüphesiz bu Kur'an insanları en doğru yola götürür.(isra 9)" ayetinde buyrulduğu gibi, insan O'nu takip ederek insanca yaşayabilir. O'nu bilmeyen insanlığını da unutur.

     Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve her sene yapılan ve  geleneksel hale getirilen siyer sınavı bu sene pandemiden dolayı 14 Şubat'ta, İnternet üzerinden yapılacak.

     14 Şubat'ta, sevgililer sevgilisi olan Allah Resul'ünün(sav) hayatının konu alınarak yapılacak olan Siyer sınavına 7 Şubat’a kadar tüm sevdiklerimizle birlikte kaydımızı yapıp, 14 Şubat'ta sevgililer sevgilisi Hz Muhammed (sav)'in şahs-i manevisinde buluşalım. Peygamber Sevdalılarının 14 Şubatta yapacağı “O’nu Oku, O’nu Yaşa Online Siyer Yarışmasında” görüşmek dileğiyle.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *