0

 

                6-8 Ekim kara günleri üzerinden 45 gün geçti. Ancak bu etkiyi herhalde daha uzun bir süre daha yaşayacağız herhalde. Çünkü kimse bana mısın demiyor. Kimse bu şehirdeki keşmekeşliğin hesabını sormuyor ya da soramıyor.

                Merak ediyorum, eğer Belediye yönetimi başka bir partinin elinde olsaydı, bugün ses çıkaramayanlar böyle sessiz mi duracaklardı? Yoksa trafik ışıkları 45 gündür tamir edilmiyor diye yolları trafiğe mi kapatacaklardı? Bu nasıl aymazlıktır ki, zaten kendi yandaşlarının kırıp döktüğü, yaktığı lambaları onarmak için daha kaç ay geçmesi gerekiyor.

                Doğru ya bunların derdi halk değil zaten. Halk da kim oluyormuş. Bakmayın siz Halkların Demokratik Partisi söylemlerine. Onların halktan anladıkları kendi istediklerini yapmak ve gerektiğinde sokakları ateşe vermek için birkaç bin kişiden ibarettir. Yoksa bu trafik çilesini çeken, dakikalarca trafikte ışık olmadığı için beklemek zorunda kalan ve bu nedenle olan trafik kazalarında araçları zarar gören halk onlar için önemli değil.

                Hani ihale yapılmıştı da kısa sürede trafik ışıkları yapılacaktı. Bu nasıl bir iştir. Hiç kimse açıklama yapma ihtiyacı bile hissetmiyor. Daha doğrusu halkı kimse adam yerine koymuyor. Aylar sonra eş başkan yardımcıları atanabildi ya, daha ne istiyoruz değil mi. Buda büyük bir başarıdır Batman için. Trafik ışıkları da birkaç ay içinde yapılır. Üstelik yapılmasa da ne olur. Millet nasıl olsa alışmış, olmasa da olur.

                Akşam saatlerinde Çömçe Kavşağından Basın Kavşağına araçla gitmişseniz buranın nasıl karanlık olduğunu görmüşsünüzdür. Bir de refüjlerin üzerinden atlamaya çalışan vatandaşların yola çıkışları. Bu nasıl bir yönetim anlayışı, bu nasıl vurdumduymazlık? İnsan kendisine oy veren halka bu kadar zulmedebilir mi?

                Hele bir de yağmur yağdığında siz seyredin manzarayı. Birden kendinizi göl manzaraları villalarda sanırsınız. Yalnız bu göllerin suları öyle temiz ve sakin değil. Hem kirli hem de nerenin ne kadar derin olduğu belli değil. Bir barkasınız ki siz ya da aracınız içine gömülmüşsünüz.

                Hele bir de yollarda kazılan alanların etrafına güvenlik olsun diye yapılan güya engellere ne demeli. Ne bir ışık, ne bir engel, ne bir levha… Merak ediyorum Sayın Başkan Almanya’da kaldığı süre içerisinde bunlardan hiç mi ders çıkarmadı. Doğrusu Başkanın Almanya’da bir süre kaldığını öğrenince Batman adına umutlanmıştım. Ama boşuna umutlanmışım. Almanya’daki Belediyecilik anlayışından maalesef hiçbir eser yok. En azından şu ana kadar bir şey görmedik. Bundan sonra olursa takdirlerimi bu köşede paylaşacağım.

 

                Anlayacağınız Batman dört yılını daha kaybetti. Birileri kazandık diye sevinebilir, çoğunluk ses çıkarmayabilir ama maalesef gerçekler değişmiyor. Ne diyelim layık olduğumuz hal üzere idare ediliyoruz herhalde.      

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *