0

 

                Devrimler sosyolojik olaylardır. Eskinin yerine yenisini koymaktır. Radikal değişimlerdir. Dolayısıyla her devrim sancılıdır.

                Tarihten günümüze tarihin akışını değiştiren nice devrimler olmuştur. Ne yazık ki, çoğu kan ve gözyaşı üzerine kurulmuştur. Devrimi alkışlayanlar günü geldiğinde en büyük mağdurları olabilmişlerdir. İnsanlığa kurtuluş reçetesi sunan en büyük devrim şüphesiz ki, Önderimiz, Rehberimiz, Peygamberimiz Rasulullah (SAV) yaptığı devrimdir. Öyle bir devrimdir ki, cahiliye çağını saadet devrine dönüştürerek, en kaba ve bedevileri şefkat ve merhamet abidesi yapabilmiştir.

                Komünizm ve diğer beşeri sistemlerin yaptıkları devrimler ise insanlık için tam bir felaket kaynağı olmuştur. Ülkemizde yapılan ve adı inkılap ve devrim olarak adlandırılan değişimlerin faturasını ödemeye devam etmekteyiz. Devrimi yapanlar millete neler vaat etmişlerdi, neleri gerçekleştirdiler? Yola kimlerle çıkmışlardı, yolun sonunda yanlarında kimler vardı?

                Devrimi yakıp yıkmak, şiddet, mala ve cana tecavüz olarak algılayanlar ve bu hareketlere destek verenler, meydana getirdikleri devrimlerin en büyük kurbanları olmaya adaydırlar.  Zulüm ile abad olunmayacağı gibi, zalime destek olmak hatta meyletmek de indi ilahide azabı getirecek bir davranıştır. Siz halkınızdan mı intikam alıyorsunuz? Sizden olmayanların bu şehirde yaşamaya hakları yok mu? Kemalist rejimin Kürtlere yaptığını sizler de aynısını sizin gibi düşünmeyen insanlara yapmaktasınız. Doğruya sizin bir de darbecilerle iş tutma alışkanlıklarınız vardı. Hani siz askeri darbelere karşıydınız.

                Afişlerle devrimleri selamladıklarını ilan edenler, ülkemizde ve şehrimizde meydana gelen ve Batman’ın tarihine “Kara Gün” olarak geçecek olan olayların müsebbibidirler. Bu kırılmayı yaratanlar en büyük zararı güya devrimin halkı olacak insanlara verdiler.

                6-8 Ekim olayları Batman için bir kırılma noktasıdır. Barış umutlarının yerle bir edildiği, komşunun komşusundan şüphelenmeye başladığı, dini, geleneksel ve kültürel değerlerin yerle bir edildiği günler olarak anılacaktır.

 

                Yakılan PTT’den maaşlarını alan yoksul ve kimsesizlerin ahı sizleri bitirecektir. Yakılan işyerlerinde çalışan insanların geçindirdikleri ailelerin feryatları sizleri geceleri yataklarınızdan fırlatıp, uykularınızı kabusa çevirecek güçtedir. Mazlumların kan ve gözyaşı ile ahları üzerine kurulan devrimler mutluluk değil, yıkıntı ve zulüm getirir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *