0

 

                Batman’ın asil yürekli insanları bir kere daha Muhammedi(SAV) sevda ile tanıştı. O’nun adı anılırken gözlerden yaşlar akarak Yusuf yüzlüleri aydınlattı.

                Bu sevdayı anlatmak yetmez, yaşamak için o meydanlarda olmak gerekir. Yağmurun ıslattığı bedenlerle birlikte, gözyaşlarının da yüzleri ıslatması gerekir. Seksenlik dedeler, civanmert delikanlılar, nur yüzlü saf gençler, çocuklar, anneler, bacılar, nineler herkes aynı heyecanı duyuyor, aynı aşkla “Selam sana ya Rasulullah” diyor.

                Ey Sevgili Rasul(SAV)! Biz seni unutmadık, senin adın anıldığında gözlerimiz doluyor, seni seven bu gönüller coştuğunda çekilen bütün sıkıntıları unutuluyor. Çok değil daha bir ay önce o meydanı dolduran insanların yüzlerinden rahmetten, nurdan eser bulamazken, seni anmaya gelenlerin yüzlerinde tevekkül, gözlerinde ışık eksik olmuyor. O yüzlere bakınca Allah’ın sevgisinin ve senin aşkının tecellisini görüyoruz.

                Yine bir Nisan ayında rahmet yağmurlarıyla ıslandı gönüller. “Muhammedin dini Kürdistanda yenildi” diyen şarlatanlara inat, Kürdistanda İslam yeniden doğuyor. Genç gönüllere İslam yeniden ışık saçıyor. Yasin ve arkadaşlarının kanı binlerce gencin dirilişine vesile oluyor, yine bacılar ellerinde tevhid bayraklarıyla dalga dalga yayılan bulut gibi etrafı dolduruyor. Muhammedin(SAV) din yeniden neşvü nema buluyor, İslam toprakları yeniden asıl sahipleriyle buluşuyor.

                Yarabbi, bedenimizi ıslatan rahmet yağmurların gibi gençlerimizin gönüllerini de İslamın rahmetiyle ıslat. Hepimizi ama özellikle gençlerimizin gönüllerini İslamla buluştur. Gençlerimizin kalbine ırkçılık, kapitalizm, şehvet ve bencillik hastalıklarından koru. Bu gençlerden Bilaller, Musablar yetiştirmeyi nasip eyle.

                Herşey çok güzeldi. Batman’a rahmet yağıyordu. Ümmetin gençlerini sahte davalar ve seroklar peşinde harcayanlara inat, İslamın bayrağını en yükseklerde dalgalandırmaya aday nice genç, tek rehber ve önder olarak Muhammed (SAV)’i görüyordu. Mevcut putları yıkacağız, ancak kendi putlarımızı dikeceğiz, diyenlere karşın Allah’tan başka ilah yoktur, diyerek tüm putlara savaş açan bir gençlik vardı meydanlarda.

                Öyle bir meydan ki, Müslüman Kürt halkının namus ve haya duygularını yok etmeye ant içmişlere inat, Müslüman Kürt kadınını baş tacı ederek onu gözlerden korumak için ona meydanın en güzel mekanını ayıran bir düşüncenin tezahürünün olduğu bir meydan. Kadını özgürleştirme adına ailenin temeline dinamit koyan zihniyet, Kapitalist ve Siyonizmin yüzyıldır yapamadığını 30 yılda üstün başarı ile yerine getiren bir zihniyetin kodlarının artık çözülmeye yüz tuttuğu bir döneme giriyoruz.

 

                Ey Rabbimiz, bize İslam hakikatını anlamayı ve anlatmayı nasip eyle, Ya Rabbi senin Sevgilinin aşkı için dökülen gözyaşlarıyla cehennem ateşini söndür. Senin aşkınla yanan bu gönüllere ferahlık ver, bizlere senin yolunda şehadeti nasip eyle.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *