52

Müslümanların, İslam ümmetinin iki bayramı var; Ramazan bayramı ve Kurban bayramı… Bu bayramlar asırlar boyu Müslümanlar için bir sevinç ve coşku kaynağı olagelmiş. Müslümanlar kadın erkek, çoluk çocuk bu bayramları büyük bir özlemle bekliyor, günler önceden hazırlıklara başlıyor, bayram günlerini heyecanla karşılıyorlar.

Ama ne yazık ki son yıllarda iç ve dış İslam düşmanları bilinçli bir projeyle dini bayramlarımızı birer sevinç ve mutluluk günü olmaktan çıkarıp bizi bu bayramlardan soğutmaya çalışıyorlar. Dinimizin düşmanları Müslümanları İslam'dan, İslami öğreti ve değerlerden, İslam'ın önemli gün ve gecelerinden, İslami yaşam tarzından uzaklaştırmak için şeytanın aklına gelmeyecek projeleri uygulamaya koyuyorlar.

Bu projelerin kaynağı hiç kuşkusuz İslam ümmetinin en büyük düşmanı büyük şeytan Amerika'dır. Amerika ve Amerika'nın güdümündeki haydut devletler, putperest Hindu çeteler, kendi halklarına düşmanlığı marifet bilen satılık örgütler Müslümanların sevinç günleri olan bayram günleri yaklaşınca katliam ve cinayetlerini yoğunlaştırıyorlar. Mazlum Müslüman kadın, erkek ve çocukların acı feryatları, çaresiz ağlayışları, parçalanmış ceset görüntüleri altında bayrama giren Müslüman halklara ise sevinç ve coşku yerine acı ve hüzün düşüyor.

Çoğumuz dış güçlerin, İslam düşmanı emperyalist devletlerin, onların yerli uşaklarının bayram günlerine denk gelen saldırılarını tesadüfî saldırılar sanıyoruz. Hayır, böyle değil. Bu bir proje… Hem de uluslararası boyutu olan şeytani bir proje. İslam'la çok yönlü savaşan, İslam kültür ve medeniyetine savaş açan barbar Batının Müslümanları İslam'dan, İslam'ın mukaddes günlerinden uzaklaştırmak, soğutmak için devreye soktuğu bir saldırı biçimi. Öyle yapmaya çalışıyorlar ki bayram günleri yaklaşınca Müslümanlar korku ve endişeye kapılsın, bayramlardan soğusun, İslam'ın bayramlarına karşı Müslümanlarda bir soğukluk oluşsun.

Bilgisizlik, bilinçsizlik, din dışılık, dağınıklık girdabında boğulma tehlikesi yaşayan Müslümanlar bu şeytani projelere karşı direnmeli, kendilerine gelmeli, bilgi ve bilinçle donanmalı, silkinmeli, birlik ve vahdet ipine sarılmalı; düşmanın tuzaklarını ters yüz etmek için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Ne pahasına olursa olsun Müslümanlar bayramlarını çaldırmamalı. Acı ve kederlerini içlerine gömerek dini bayramları coşku ve mutluluk içinde kutlamalı.

Evet, açlıkla pençeleşen Afganistan ve Yemen’i unutmayacak, yardım ellerimizi uzatacağız. Filistinli ve Hindistanlı kardeşlerimizin yanında olacağız; hem madden hem de manen, dualarımız ve yardımlarımız onlarla olacak. Umut Kervanı gibi saygıdeğer vakıf ve yardım kuruluşlarının vasıtasıyla kurbanlarımızı İslam dünyasının tüm mazlumlarına ulaştırmaya çalışacağız.

Ama İslam düşmanlarına inat bayramlarımız da bayram olacak. Bayramlarımızı kutlayacağız. Bayramlarımız bizim için sevinç kaynağı olacak inşallah…

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *