52

Ramazan ayının sonlarına yaklaştık. Bu günler önemli günler, fırsat günleri. Belki de bazılarımızın bir daha kavuşamayacağı günler. Bu günleri iyi değerlendirmeliyiz. Özellikle infak için, zekât ve sadaka için bu günlerden daha iyisi yok.

İnfak ehli olalım. İslam, infak ve fedakârlık ehli olmamızı istiyor. Peygamberlerin hayatına bakalım. Salihlerin, velilerin, Allah`la yakın bir gönül bağı içinde olan iyilerin hayatına bakalım. Onlar son derece sade ve mütevazı yaşadılar. Ellerine geçen her şeyi Allah yolunda infak ettiler. Yoksulları, kimsesizleri, dul ve yetimleri, çaresiz insanları kendilerine tercih ettiler. Yemediler, yedirdiler. İçmediler, içirdiler. Allah`ın adı yücelsin diye, İslam davasının çınarı dal budak salsın diye açlığa ve yoksulluğa gülümseyerek katlandılar. Öldüklerinde dünya malı olarak arkalarında hiçbir şey bırakmadılar.

Onları önder ve rehber kabul eden bizler de infak ehli olmalıyız. Malımızla, infaklarımızla davamızı güçlendirmeli, mustazaflar için bir umut kapısı olmalı, yoksulların yüzünü güldürmeli, Allah`ın dinini ihya için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

İnfak için iyi bir zaman! Ve infak sadece zenginlerin değil, herkesin işi olmalı. İnfakı, evimizin en temel ihtiyaçlarından biri haline getirmeliyiz. Nasıl ki paramız olsa da olmasa da, yoksul da olsak, zengin de olsak bir şekilde elektrik ve su faturalarımızı ödeyebiliyor, eve yiyecek ve giyecek götürebiliyor, çocuklarımıza harçlık verebiliyorsak, aynı şekilde infak için de para ayırabilmeli, her şart altında az veya çok Allah yolunda harcayabilmeliyiz.

Peygamber ve onun tertemiz Ehl-i Beyt`i, seçkin ashabı, Allah dostları bunu böyle yapıyordu. Peygamber Aleyhisselam, canından çok sevdiği kızının elinde gördüğü gümüş bir bileziğe, renkli bir perdeye bile tahammül edemiyordu.

Ama biz öyle miyiz? Su gibi harcama yapıyoruz, ama iş infaka gelince hemen yoksulluğumuzu, ne kadar çok ihtiyaçlarımızın bulunduğunu hatırlıyoruz. Çocuklarımızla bir pikniğe gidince su gibi para harcıyoruz. Ne kadar gittiğine bakmıyoruz. Yoksulluğumuz, maaşlarımızın azlığı, faturalarımız aklımıza gelmiyor. İş infaka gelince ellerimiz ceplerimize gitmiyor. Sanki paramızı çöpe atıyoruz.

Evet, kardeşler! Kadınlarımızın birer Fatıma, erkeklerimizin birer Ali olabilmesi için infak ehli olmalıyız. İnfak cennetin anahtarlarından bir anahtardır. Namazla, infakla cenneti kazanmak için bu günler iyi günler. Bu zaman iyi bir zaman…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *