0

 

            Dünyanın her bölgesinde meydana gelen olaylara duyarlı olan Türkiye Müslümanları bu özellikleri bakımından belki de en fazla övgüyü hak edenler arasında baş sırayı çekmektedirler, sanırım bu konuda hemen herkes hem fikir ve buna söyleyecek olumsuz bir söz de olamaz. Ama;

            Dünyanın değişik bölgelerinde meydana gelen her türlü olaya ve zulme bu kadar duyarlı olan Türkiye Müslümanları nedense kendi ülkelerinin sınırları içinde Müslümanlara yapılan haksızlık, zulüm ve katliamlara karşı hep sessiz kaldılar. Sağır, kör ve vurdumduymazları oynadılar. Bu durumdan da hep bölgenin Müslümanları zarar gördü ve halen de bu zarar durumu maalesef devam etmektedir.

            Merak ettiğim konu şu; dünyanın hemen hemen ezilen tüm insanlarının mağduriyetlerine ses veren Türkiyeli Müslümanlar kendi ülkelerinin bir bölgesinde, yıllardan beri zulme hukuksuzluğa ve öldürülmelere maruz kalan bu dindaşlarına neden sessiz kalıyorlar? Neden onlara yapılan katliamları görmezlikten ve duymazlıktan geliyorlar? yoksa onları kendilerine dindaş görmekten mi korkuyorlar? Ya da onları Müslüman olarak mı görmüyorlar? Ya da onları bölücülüğün kategorisine mi sokuyorlar? Bu soruların sayısını arttırmak kolay.

            Bölgenin Müslümanları maalesef hiçbir zaman görünür olmadılar, hep görmezden gelindiler, kendilerine yapılan her türlü hukuksuzluğu duyan ve onların dertlerini kendilerine dert edinen kimse olmadığı gibi, sürekli olarak yalnızlığa ve çaresizliğe itildiler.

            Sadece Ülkenin batısındaki Müslümanlar tarafından değil, yaşadıkları bölgenin sözde Müslümanları tarafından da hep dışlandılar, kenara itildiler. Bölgede faaliyet gösteren hiçbir İslami Camiadan destek görmedikleri gibi, söz konusu bu yapılar eliyle aralarına kalın bir set örüldü.

Yine bölgenin söz konusu olan bu Müslümanları 28 Şubat post modern darbesinden en fazla zarar gören kesim oldular. İçeri alınmalar, tutuklanmalar, haksız yere verilen ve uzun yıllara yaydırılan hapis cezaları bir yana, aileleri ve en yakınları da bu durumdan çok zararlar gördü ve o durum maalesef hala da devam etmektedir. Bununla beraber işten atılmalar, fişlenmeler, hakaret ve kanunsuz takipleri de üst üste eklersek, bölgede yaşayan Müslümanların mağduriyetleri kendini daha belirgin bir duruma getirecektir. Neyse, benim üzerinde asıl durmam gereken konu başkadır. Şunu söylemek istiyorum:

Bölgede meydana gelen olayların çözümünde rol alan yetkililer, neden bölgenin en büyük gerçeklerinden olan bu Müslümanları kale almıyorlar, neden onlarla görüşme gereği duymuyorlar, çözüme ve barışa yönelik olarak onların İslami fikirlerinden yararlanmak istemiyorlar?

Eminim ki bu bölgede yaşayan Müslümanlar eğer diğer bölgelerde yaşayan Müslümanlar tarafından dikkate alınacak olurlarsa, devlet yetkilileri de onları dikkate alacak ve bölgede barışın sağlanması noktasında onların güzel fikirlerinden faydalanacaktır. Ama maalesef diğer bölgelerde yaşayan Müslümanlar, bu bölgede yaşayan Müslümanlarla hiçbir zaman kardeş olmadıkları gibi, kendileri ile ortak oldukları hiçbir payda da bir araya gelme gereğini duymadılar.

Peki bu durum ne zamana kadar devam edecek? Bölgede yaşayan tüm insanların şehadet haberleri batı da yaşayan Müslümanlara ulaşınca mı onların feryatları duyulacak? Yoksa bölgede meydana gelen, istenmeyen ve önü alınamayan, ülkeyi karanlığa sürükleyecek çapta bir olay meydana gelince mi sesleri duyulacak? Çok acıklı bir durum değil mi?

Batıdaki Müslüman kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen bu bölgede meydana gelen olaylara sessiz kalmayınız, bu bölgede yaşayan kardeşlerinize sahip çıkınız, yoksa ileride bundan çok pişman olacaksınız. Allaha edeceğiniz tövbeniz de sizi bu pişmanlıktan kurtaramayacak.

Bu bölgede yaşayan kardeşlerinizle aranızdaki bağı kuvvetlendiriniz, onların her türlü sıkıntı ve isteklerine ses olunuz, onları her zaman gündeminize getiriniz, aranızdaki kardeşlik bağını sımsıkı bağlayınız ki kardeşliğinizi pekiştirmiş olasınız.

Bir sözüm de özellikle de bölgede yaşayan diğer İslami Cemaatlere Ve Sivil Toplum Kuruluşlarınadır:

 

Biliniz ki eğer bölgenizde meydana gelen bu olaylara sessiz kalsanız ve bu bölgedeki kardeşlerinize sahip çıkmazsanız; emini olunuz ki size bu bölgede yaşama hakkı tanımayacaklar, onların her türlü baskılarına boyun eğeceksiniz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *