16

Yaklaşık üç yıldır köşe yazarlığı yapan biri olarak olağanın dışına çıkarak psikoloji ve sosyoloji üzerine yazı yazmaya özen gösterdim. Bu yazılarımda zaman zaman siyasetin teknik boyutunu değerlendirdiğim yazılar yazsam da aktüel siyaseti yazmamaya özen gösterdim. Bu tavrımın sebebi ise; siyasetin zihinlerimizdeki kutuplaştırıcı dilinin gündelik hayatımızdaki etkisini minimize edip okuyuculara elimden geldiğince farklı pencereler açmaya çalışmak istediğimdendir. Toplum olarak siyasetin karanlık ve soğuk yüzüne çok odaklandığımızı, ahlak ve doğruluğun siyaset içerisindeki payının düşük olduğuna inandırıldığımızı fark ettim. Lakin Batman’a yapmış olduğum ziyaret toplumun bu bakış açısının değişmeye yüz tuttuğunu görmeme vesile oldu.

Genel seçim sürecinde bir Batmanlı olarak Batman’daki siyasi partileri ve adaylarını yakından takip etme gayretinde oldum.

Bu süreçte adayların samimi ve sıcak mesajları her ne kadar beni etkilese de malumunuz odur ki; her seçim döneminde adaylar halkla kucaklaşır; ama her ne hikmetse seçimden sonra yeni bir seçim dönemi yaklaşana kadar beş yıl boyunca ortadan kaybolurlar.

Muhtemelen yine öyle olacak diye düşünüp yazmamaya karar verdim. Ta ki sel felaketinden iki gün sonra Batman’a gelip selden etkilenen insanları dinleyene kadar.

Duyduklarım beni çok şaşırtmıştı, zira onlarca siyasi parti arasından halk sadece bir tek partiden söz ediyordu.

HÜDA PAR…

Emin olmak adına sonraki günlerde gidip HÜDA PAR’ı takdir edenlerin hangi partiye mensup olduklarını hem kendilerinden hem de komşularından sordum; çünkü emin olmak istiyordum.

Beş gün boyunca sordum ve artık emindim. Şaşkınlığımla beraber sevinmiştim, zira ilk kez bir siyasi parti sloganının yersiz ve temelsiz olmadığını görmüştüm.

Evet, gördüm ki HÜDA PAR “insanı öncelemiş” ve adalet, eşitlik ilkesini merkezine almıştı.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi seçimden sonra beş yıl boyunca ortadan kaybolan vekillerin aksine HÜDA PAR Batman milletvekili Serkan Ramanlı halkın hem yanı başında hem de yüreğindeydi.

Sanki daha önce Batman’da milletvekili çıkmamış ve Ramanlı batmanın ilk vekiliymiş gibi halkı bağrına basmış, halk ta onu yüreğinde taşımıştı.

Merakım artmış ve HÜDA PAR’a olan bu sevginin de sebebini merak etmiştim, belki garip gelecek; ama biri bana şu cümleyi kurdu: “Normal şartlarda bir sorunumuz olduğunda birilerine ulaşmak için inanılmaz bir çaba sarf eder, onlarca insana durumu izah edip birilerinden randevu almaya çalışırız. Oysaki şu an bir sorunumuz olduğunda HÜDA PAR’ı yanı başımızda görüyoruz.”

Doğrusu bu HÜDA PAR’ın bir başarısıydı.

Bunun üzerine HÜDA PAR Batman il başkanı Davut Şahin’i arayıp kendisiyle görüşmek istediğimi söyledim kendisi de sağ olsun onca yoğunluğuna rağmen bize zaman ayırdı ve ben de halkın HÜDA PAR’a olan muhabbetinin sebebini bir de kendisinden dinlemek istedim.

Davut Beyle derin bir hasbihalin ardından söz sel gecesine geldi.

Sel gecesi yağmurun şiddetlenmesi neticesinde bütün mahalle teşkilatlarını arayıp olası bir afet karşısında bu durumun anlık olarak gerekli birimlere iletilmesi talimatı verdiğini, afetin belirginleşmeye başlamasıyla birlikte selden etkilenme ihtimali yüksek olan mahallelere selden etkilenmeyen mahalle teşkilatları da dahil olmak üzere tüm birimleri yönlendirdiğini ifade etti.

Garip olan kendi evinin olduğu yerde de sel baskını vardı; ancak O gecenin ikisinde can kaybının yaşandığı Seyitler Mahallesine doğru gitmeye çalışırken aracının selden ilerleyemediğini yolda kaldığını, sonra teşkilattan yüksek tabanlı araçların gelip kendisini aldığını ve sabaha doğru bütün teşkilatıyla selden zarar gören mahalleleri dolaştığını anlattı. Bu durum beni çok sevindirdi.

Merak edip sordum: Neden gittiniz diye?

Başkan iki sebepten ötürü gittiğini ifade etti.

Birincisi: Evi yıkılan veya evi kullanılmayacak durumda olan vatandaşlarımıza barınma imkanı sağlamak. İkincisi ise arama kurtarma ve diğer afet korunum faaliyetleri yürüten Batman Valiliği ve Afad çalışanlarına sahada ve arka planda yardımcı olmak

Doğrusu sahada bizatihi gördüklerim, halkın anlattıkları ve Davut beyle yaptığımız muhabbetten yaptığım çıkarımlar beni oldukça etkilemiş ve şöyle düşünmekten kendimi alamamıştım.

Halkını bu kadar düşünen, halkın derdini kendi derdi bilen siyasi bir parti olan HÜDA PAR’ın yerel seçimlerde çıkaracağı veya destekleyeceği aday kazanırsa acaba Batman nasıl hizmetlerle buluşacak.

Ayrıca daha önce HÜDA PAR’ın seçim sloganı olan ‘’ MEMLEKETİN HÜDAPAR’A İHTİYACI VAR’’ sloganının yersiz ve temelsiz olmadığını da görmüş oldum.

Evet, Batman’ın HÜDA PAR’a ve Serkan Ramanlı gibi vekillere, Davut Şahin, M. Şerif Durmaz ve Cihat Altun gibi parti yöneticilerine ihtiyacı var.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *