51

Seçim bitti. Ama halkın sorunları bitmedi. Dolayısıyla artık halkın gündemine ve halkın sorunlarına dönelim. Çünkü asıl mesele halkın meselesi. Asıl gündem halkın gündemi.

Halkın gündeminde zamlar ve enflasyon var. Her gün ürünlere zam yapılıyor. Bu iş artık keyfi bir uygulamaya dönmüş durumda. Buna bir dur denilmeli. Dar ve sabit gelirli vatandaşlar, markete gitmekten korkar oldu. Her giriş çıkış bin lira.

Halkın gündeminde kiralar var. Kiralar asgari ücreti geçeli aylar oldu. İnsanlar evinin kirasını yükseltmek için eski kiracıları evden çıkarıyor. Bunun için bin bir türlü yola başvuruluyor. Evinden çıkan kiracı kendisine bir daha ev bulamıyor veya bulduğu evler de maaşından fazla oluyor. Yakında çadır kuran kiracılara rastlasak hiç şaşırmayın. Bu konu acilen çözülmeli. Kirada kalan dar ve sabit gelirli vatandaşlara kira desteği mutlaka sağlanmalı ve kira artışlarına bir çözüm bulunmalı.

Halkın gündeminde uyuşturucu var. Uyuşturucuya bulaşan bireylerin tedavisi var. Bunlar büyük bir sorun oluşturuyor. Her gün yuvaları dağıtıyor, ocakları söndürüyor. Kadına şiddete sebep oluyor. Bu işin mutlaka bir çözümü bulunmalı. Bu sorun ailelere ve kolluk kuvvetlerine havale edilmemeli. Bu artık toplumsal bir yara olmuş durumda.

Halkın gündeminde internet içeriklerinin ve TV içeriklerinin kontrolü var. Çocukların ahlakını ve psikolojisini bozan, ailelere kötü örnek olan, kötülüğü alenileştiren gündüz kuşağı yayınlara düzenleme getirilmeli. Ahlaksızlığı açık açık işlememeli, dedikoduyu topluma yaymamalı. İyiliği, güzelliği, yardımlaşmayı ve güzel ahlakı öven ve yayan programlar yapılmalı. Aile ve çocuklar korunmalı.

Halkın gündeminde içki ve kumar var. İçkili mekânlar ve içki satan büfeler, ganyan bayileri mahallelerden çıkarılmalı. Bunlara şehir dışında özel yerler tahsis edilmeli. Zararlı mekânlar bir araya toplanmalı ve toplumdan uzaklaştırılmalı. Gençlerin ve çocukların kolayca ulaşacağı yerlerde olmamalı.

Halkın gündeminde gençler var. Gençlerin evlenmesi teşvik edilmeli ve desteklenmeli. Milletin bekası için bu konu önemsenmeli. Zararlı akımlar ve sapkın çalışmalar yasaklanmalı. Çocuk bakımı, ev hanımlığı ve neslin yetiştirilmesi için özel teşvikler verilmeli. Çocuk doğuran, bakan ve büyüten ev hanımları ödüllendirilmeli.

Halkın gündeminde israf var. Kamu ve özel sektördeki israfa dur denilmeli. Yemek, ekmek ve gıda israfının önüne geçilmeli. Her kurumda özel güvenlik gibi israf ile mücadele birimi kurulmalı.

Evet, artık halkın gündemine odaklanmalı ve sorunların temeline inilerek çözümler sunmalı. Artık her şeyi bırakıp halkın sorunlarını çözme vakti başlamıştır. Halk olmadan devlet olmaz. Toplum olmadan halk olmaz. Aile olmadan toplum olmaz. Anne olmadan aile olmaz. O zaman önce ailenin sorunlarını çözerek işe başlayalım.

Artık halkın gündemine dönelim.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *