46


Akledersiniz, ahdedersiniz, cehdedersiniz, sabredersiniz. Sabrınız olgunlaşır. Sahibi, rüzgarlarını üfürür. Yelkenleriniz şişer. Hazineden 2 milyardan başlayarak en düşüğünün 600 milyon seçim yardımı aldığı koca motorlu Amiral gemilerini geçersiniz. Kiminin motoru yanar kiminin yakıtı biter kiminin mumu yatsıda söner. Kiminin kaptanının maskesi düşer, kiminin korsanları ifşa olur. Bu seçimde HÜDA PAR’ın yelkenleri sonuna kadar şişti.

Belki başka kazananları da var ama bu seçimi Kürtler iki partileri üzerinden dört kez kazandı. Bu açıdan bu seçim bir milattır.

HDP ve Kandil, başta Zilan ve Dersim olmak üzere Kürt ve Müslüman katliamlarının baş mimarı; red, inkar, asimilasyon, tehcir ve sürgün gibi insanlık suçlarının tamamının faili olan CHP’yi açık seçik destekledi. HÜDA PAR ise Kürtçe televizyon, Kürtçe basın yayın, Kürtçe propaganda, Kürtçe isim, Kürt edebiyatını resmi kurumlarca basma ve yayma, Üniversitede Kürd Dili ve Edebiyatı ile Kürd Dili Kürsüsü açma, Kürdçe seçmeli ders ve daha onlarcasını sayacağımız kazanımların mimarı Erdoğan’ı destekleyeceğini açık seçik beyan etti. İki ittifakta rakiplerini Kürtler üzerinden vurdu seçim süresince. Ve bu vuruşmada her darbe HÜDA PAR’ın üzerindeki tozu dağıtıp berrak yüzünü ortaya çıkarırken, HDP’nin çamurla örttüğü necasetini ortaya çıkardı. Ciddi bir erozyon yaşadı ve 1,5 milyon oy kaybetti. Dahası bölgede CHP’ye alan açarak Kürtlerin öfkesini besledi.

İşte bu çatışmadan Kürtler dört kez kazançlı çıktı. Kürd seçmeninin oyunu marjinal Türk soluna ve Kürd katili CHP’ye peşkeş çeken HDP’nin bu yüzü Kürd sokağında iyiden iyiye konuşulmaya ve sandığa yansımaya başlaması birinci kazanç olmuştur. HDP-CHP ve Kandil’in sıvamaya çalıştığı gerçek Kürd güneşi HÜDA PAR’ın, Kürd sokağı başta olmak üzere memleket sathına bütün ihtişamıyla doğmaya başlaması ikinci ve en önemli kazanç olmuştur. Kürdlerin kazanımlarının devamı anlamına gelen ve HÜDA PAR’ın desteklediği Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden galip çıkması üçüncü kazanım olmuştur. Kürdlerin, memleketin ve seçimlerin kilidi olduğu gerçeğinin bir kez daha ortaya çıkması dördüncü kazanç olmuştur. Kürdlerin bu dört kazanımı da tarihin akışını değiştirecek nitelikte ve önemdedir.

Yani HÜDA PAR’ın renkli, HDP-CHP’nin kirli yüzü ortaya çıkmış olup bu yüzlere hakkını ve müstehakkını verecek Erdoğan’ın Kürdlerin desteğiyle kazanması... Gayrı kervan yola düzülmüştür.

 

Elbette yıkımlar bir seçimle gerçekleşmediği gibi inşa da bir seçimle gerçekleşmez. Ama meclise de giren HÜDA PAR maskelileri korkutmaya başlamıştır bile. Kim bilir daha kaç maske düşürecektir. 

Doksanlarda ben okulun mahzeninde gizli gizli namaz kıldığım için; Nizam Hoca da öğretmenler odasında Kürtçe konuştuğu için 21 gün ağır işkence gördük. Şimdi Nizam sosyal medyada ve meydanlarda Erdoğan’a alenen Kürdçe ile “diktatör” diyor. Ben ise okul mescidinin bitişiğindeki sınıfta Kürd çocuklarına Kürdçe dersinde Kürdçe öğretiyorum.

Heykellerden pek haz etmeyen kültürel bir mirasımız var ama ille de Kürtler bir heykel dikeceklerse bu Erdoğan olmalı değil mi?

Yetmez ama daha fazlası için seni başkan yaptırmalı Erdoğan!

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *