51

HÜDA PAR seçim ile ilgili olarak başından beri ilkeli ve dürüst bir siyaset ortaya koydu. Seçim öncesi geniş kitleler ile istişare etti. Belki Türkiye’de ilk kez, bir siyasi parti kendi dışındaki insanların fikrini sordu. Onlarla istişare etti. Kanaat önderleri, akademisyen ve kendi üye ve gönüllüleri ile bu meseleyi enine boyuna görüştü. Ayrıca kendisine yakın olan siyasi partilerle de bu konuları tartıştı. Alternatif siyasi yolları denedi, değerlendirdi.

Bunun sonucunda bir karar ortaya çıktı. Buradan bir destek ve fikir aldı. Daha sonra kendi aralarında yapılan istişareler ile durumu netleştirdi. Bu fikir netliği ile bir yol haritası çizdi. Hem ittifaklı hem de ittifaksız seçime girmenin hazırlıkları yapıldı. Kamuoyuna yapılan açıklamalar ile izlenecek yol, açık ve net bir şekilde ortaya konuldu. Kamuoyu dürüst ve net siyaseti ile HÜDA PAR’ın açıklamalarını takdir ile tasdik etti. Çünkü kararı net, açık ve halkın menfaatine olan bir tavırdı.

Bu açık, net ve halkın menfaatine olan tavırlar sebebiyle halkın teveccühü ona yöneldi. Öncelikle İslami hassasiyetten dolayı siyasete mesafeli olanlar ona kucak açtı. Sonra AK Parti’nin bazı uygulamalarından rahatsız olanlar, muhalefet yerine ona yöneldi. Muhalefetteki Muhafazakâr parti tabanları da kendi partilerinin CHP’ye yanaşması sonucu oluşan eylem ve söylemlerden rahatsızlık duyanlar onlara yöneldi. Muhafazakâr Kürt seçmenin bir kısmında da yönelmeler başladı. Milletperver Kürt seçmen onu sevdi. Böylece damlaya damlaya göl oldu. Ayrıca bu seçim sürecinde karşı tarafın yoğun ve haksız saldırıları sonucu, bundan rahatsız olan seçmen de HÜDA PAR etrafında bir araya geldi. Bu arada HÜDA PAR da siyasette yeni söylemler ve fikirler ortaya koydu. Dindar seçmenin sesi oldu. Kürt seçmenin sesi oldu. Söylenmeyeni söyledi. Haklı olduğu meseleleri cesurca savundu. Katıldıkları televizyon programlarında söylemleri ve tavırları ile halkın teveccühünü kazandı. Birçok maskeyi düşürdü. Fitnecilerin fitnesinden etkilenen bazı seçmenlerin dışında teveccüh artarak devam etti. Cumhurbaşkanımız da bu süreçte sahip çıktı. Birçok açılış ve temel atma törenlerine Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nu yanında götürdü. AK Parti tarafı açıklamaları ile desteğini açıkça bildirdi. Böylece Cumhur İttifak’ı seçmeni de onlara yakınlık duymaya başladı. İftira ve yalan furyası etkili olamadı.

Hamdolsun ki, gelinen noktada HÜDA PAR bir eşiği aştı. İnşallah seçim zaferi ile de bu kazanımlar perçinlenecek ve bu millet siyasette yeni bir soluk alacak. Kendi söylemini ve kendi hassasiyetlerini onda daha çok görecek. Gördükçe de daha çok sevecek ve daha çok sahiplenecek. İnanıyorum ki bu seçimlerin parlayan yıldızı HÜDA PAR olacak. Allah utandırmasın. Sıratı müstakimden ayırmasın. Dürüst siyaset ve gerçek adaleti ile memleketin ihtiyaçlarına derman olsun.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *