488

Sizdeki yüce ruh beni duygulandırıyor, gözyaşlarına boğuyor ey halkım! Sizin azametiniz, yüce ruhluluğunuz, yardımseverliğiniz büyük musibetlerin, büyük olayların karşısında tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor.

Depremin ilk gününden beri kadın erkek, genç ihtiyar uykuyu kendinize haram ettiniz. İmkanlarınızın kısıtlılığına bakmadan depremzede kardeşlerinizin yardımına koştunuz. Asırlardır bu toprakların mayası olan sizdeki İslami ruhun, İslami ahlakın böyle büyük musibetlerin karşısında canlılığından hiçbir şey kaybetmediğini, sadece ince bir kül tabakasıyla örtüldüğünü, hafif bir silkeleme, hafif bir üfürmeyle harekete geçeceğini dosta düşmana ispatladınız.

Üzerinizde oynanan tüm projelere, tüm saldırılara, bozmaya, yozlaştırmaya yönelik tüm çabalara rağmen İslami ve insani değerlerin kalplerinizin derinliklerinde kök saldığını bir kez daha gösterdiniz.

Cizre’den Afyon’a, Batman’dan Konya’ya, siz bu ülkenin tüm halkı, tüm kavim ve mezhepleriyle depremzede kardeşlerinizin yardımına koşmak, yaralarını sarmak için çabalamaktan bıkmıyorsunuz. On gündür gayretiniz dinmedi, on gündür gözyaşlarınız dinmedi. On gündür depremzedelere kardeş oldunuz, bacı oldunuz, anne oldunuz, baba oldunuz, şefkat ve merhamet kucağınızı açtınız, evlerinizin kapılarını açtınız.

Aldırmayın sizleri küçümseyen, aşağılayan, cahillikle suçlayan, dininize düşman, inancınıza düşman, acılarınıza ilgisiz bir avuç dinsiz çapulcunun hezeyanlarına. İçki maslarında kadeh tokuşturup gayret ve merhametinizle alay eden vatan ve millet düşmanlarına… Binlerce evladınız, kardeşiniz enkazlar altında hala can çekişirken bu büyük musibetinizden rant devşirmeye çalışan, iktidar olma hayalleri kuran soysuzlara aldırmayın.

Onlar bir asırdır sürdürdükleri sömürü ve talanlarının devamı peşindeler. Sizlerdeki kardeşlik ruhunu, gayreti, uyanışı, fedakârlığı görünce paniğe kapılıyor, bu ülkeyi bir daha sömürüp talan edemeyecek olmalarının getirdiği hınç ve öfkeyle kuduz köpekler gibi saldırıyorlar. Tekbirlerinize bile tahammül edemiyor, sizden ne kadar nefret ettiklerini, “bu ülke halkının büyük çoğunluğu düşük ahlaklıdır” sözleriyle açığa vuruyorlar.

Aldırmayın bu Batı uşağı, köle ruhlu zavallılara ey halkım!  İt ürür, kervan yürür! Sizden umutlarını kesmek üzere oldukları içindir bu saldırganlıkları, kudurmuş halleri. Onlar 15 Temmuz destanında kahramanlığınızı gördükleri günden beri sizlerden iflah olmaz bir hınçla nefret ediyorlar.

Aldırmayın onlara! Sizi siz yapan, insaf ve merhametle kuşatan dininize, dininizin dostlarına daha bir gayret ve aşkla sahip çıkacak ve bu kara günlerin baykuşlarının pençelerini hayatınızın üzerinden söküp atacaksınız inşallah!

Bir kez daha sevgiye, saygıya, hürmete layık olduğunuzu gösterdiniz ey halkım! Sizi seviyorum ey halkım!         

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *