49

İngiltere veliaht prensi olan bir zatı namuhterem, Afganistan’da öldürdüğü insan sayısını açıklamış ve bundan utanmadığını da belirtmiş. Hatta bu utanmaz, sayının azlığından dolayı utanmadığını ima ederek söylemiş. Be hey insanlıktan nasibini almamış edepsiz, sende utanma var mı ki utanasın? Senin tarihin, yüzü kızaranların değil bebekleri kızartıp yiyenlerin tarihidir. Sen hangi kızaran yüzden bahsediyorsun ki!
Mücahitler seni çağırıyor. Erkeksen gel diyor. Seninle kapışalım diyorlar. Senin öldürdüğün masum çocukların, cami talebelerinin, savunmasız halkın hesabını sormaya çağırıyorlar. Neden bir ses verip cevap vermiyorsun? Çünkü karşında savaşın aslanları ver. Size yeri dar etmiş yalın ayaklı Allah erleri var. Bunların karşısına çıkmaya sen değil, senin kralın bile çıkamaz. Ancak arkanızı dönüp kaçarsınız.
Bakıyorum da bu merdi Kıpti şecaat arz ederken sirkatini söyleyen yüzsüzlere, kimse bir şey söylemiyor. Efendilerine kalemşorlar iki satır yazıp cevap veremiyorlar? Neden acaba? Taliban’dan, El Kaide’den veya başka Ortadoğulu bir örgütten veya devletten biri bu açıklamayı yapsaydı ne dini ne insanlığı ne de haysiyeti kalırdı. Onun boynuna yuları takıp ekran ekran gezdirirdiniz. Ama şimdi sus-pus olmuş ses çıkarmıyorsunuz. Çünkü batılı efendilerinin, kralın oğlu bunu yapmış. Kimin haddine kralın oğluna laf söylemek. Ancak översiniz. Çünkü size verilen görev bu. Batıyı öv, doğuya söv. Yoksa vize alamazsıznız değil mi?
Batı medeniyeti işte böyle mazlumların kanı ve gözyaşı üzerine kurulu bir medeniyettir. Yediği haltları da yüzü kızarmadan överek anlatır. Bugün Afrika’daki açlığın ve sefaletin yegâne sebebi bu batılı sömürgecilerdir. Senin ülkendeki padişahları sürerler, kötülerler, yerin dibine batırırlar amma kendi ülkesindekine taç giydirip tahta oturturlar.
Senin ülkendeki demokrasiyi beğenmezler ama kendi ülkelerinde kral ve kraliçeden izin alıp hükümet kurarlar. Senin halifeni sürgün edip yok ederler ama papalarının tahtını altından yaparlar.
Hangisini sayalım ki? Nerden bakarsan bak hepsi ikiyüzlü ve hepsi sömürgeci. İnsanlığa yarar hiçbir şeyleri yok. Olanın da bedelini kat be kat almışlar. Hangi teknolojiyi yapmışlarsa karşılığında çuvallarla para kazanmışlar. Hangi insan hakkından bahsetmişlerse onun üzerinden bir halkı kendisine muhtaç etmişler, bağlamışlar. Hangi özgürlüğü getirmişler ise onunla toplumları sömürmüşler. Her şeyleri yalan, dolan, hile ve aldatmaca.
Bugün dünyanın içinde olduğu ekonomik çıkmazın, krizin, ahlaksızlığın ve açlığın tek sebebi yine onlar. Çünkü bütün düzenleri sömürü üzerine kurmuşlar. İnsan ve insanlığın yararına, yardıma muhtaç toplumların hayrına hiç bir şeyleri yok.
Bu yetmezmiş gibi işte böyle dengesizler de çıkıp katlettikleri insanların sayısı ile övünüp dururlar. Tüh sizin mimsiz medeniyetiniz ve utanmaz sömürücü ve katil suratınıza.
 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *