488

Gerçekten içinde yaşadığımız asır algıların, sanal gerçekliğin hakikatin yerini aldığı bir asır. Amerika ve Avrupa’nın algılarla iyiyi kötü, kötüyü iyi; çirkini güzel, güzeli çirkin gösterip halkların zihin ve duygularını ipotek altına aldığı ve onları istediği gibi yönlendirdiği bir çağ bizim çağımız. Egemen Avrupa, Batı Uygarlığının insanlığa hediye ettiği en korkunç şey yalan… Batı uygarlığı yalana, algıya, iftiraya, göz boyamaya, manipülasyona, doğruları tersyüz etmeye dayalı bir uygarlık.

Batının çok zekice yaptığı birkaç algıdan örnek vermek istiyorum.

Mesela aile içi şiddet kavramı… Ki devletin bakanlıklarının, resmi kurumların bile sürekli gündemde tuttuğu, reklamını yaptığı, onunla ilgili broşür dağıttığı bir kavram. Aile içi şiddet kavramı bize Avrupa’dan, Batıdan gelmiş bir kavram. Hepimiz de kanıksadık bu kavramı. Oysa aile ile şiddet sözcüklerini yan yana getirmek müthiş bir algı operasyonu. Bilinçaltına şöyle bir duygu yerleşiyor: Aile olmak kötü bir şey, çünkü aile şiddeti beraberinde getiriyor. O zaman aile kurmamak lazım. Aile ile şiddet kavramını yan yana getirmek aile müessesine yapılmış en büyük bir saldırı.

Diğer bir algı; falan müftünün, imamın oğlu şunu yaptı. Özellikle bir zamanlar haberlerde sık sık karşılaşırdınız, şimdi ise başka bir şekilde aynı algı devam diyor. Falan imamın oğlu cinayetten tutuklandı. Veya falan imamın oğlu vergi kaçakçısı çıktı, hırsızlıktan gözaltına alındı, uyuşturucuyla yakalandı. Peki, hiç falan tüccarın, doktorun, mühendisin, bilim adamının oğlu falan suçtan dolayı tutuklandı diye bir haber okudunuz mu? Suçu işleyen oğlu ama hedef gösterilen kişi müftü veya imam… Neden? İmamlar hakkında toplumun bilinçaltına kötü bir algıyı yerleştirmek için. Bir zamanlar ne kötülük varsa hacı hocalarda var algısı yaygındı.

Veya eşcinsellerle ilgili algı operasyonu: eşcinsellik bir sapkınlık; aileyi hedef alan, genç nesillerde ahlaki sapmayı yaygınlaştırmaya çabalayan Batı uygarlığının elinde adeta sihirli bir değneğe dönüşmüş bir silah.

Batı eşcinselliği masum göstermek için trilyonları harcıyor. Bu sapkınlığı meşrulaştırmak için her türlü şeytani yönteme başvuruyor. Mesela eşcinsellerin Avrupa’da ve dünyanın diğer ülkelerinde yılda bir yaptıkları bir yürüyüş var.  Ülkemizde de her yıl bu yürüyüşü yapmaya çalışıyorlar. Peki, bu yürüyüşün adı ne? Onur yürüyüşü… Evet, yanlış duymadınız; onu yürüyüşü… Batı medyası ve bu medyaya bağımlı ülkemiz medyası bu sapkın yürüyüşleri onur yürüyüşleri olarak topluma servis ediyorlar. Yani eşcinseller onurlu insanlar, masum insanlar, değerli insanlar. Böyle bir algı oluşturuyorlar.

Diğer bir algı; kadına şiddet… Koca şiddeti, baba şiddeti, ağabey şiddeti, akraba şiddeti… Her gün duvarlarımızı, “kadına şiddete hayır” afişleriyle dolduruyorlar. Bilimsel veriler her yıl erkeklerin kadınlardan on kat daha fazla şiddete maruz kaldıklarını açıklamasına rağmen gece gündüz kadına şiddet kavramıyla yatıp kalkıyoruz. Kadına şiddete hayır, kadına özgürlük, kadın hakları, kadın, kadın, kadın…

Bu ne korkunç bir algı? Bu algıyla şunu demek istiyorlar ve çoğumuzun bilinçaltına da yerleştiriyorlar: Evlilik kötü, bir erkekle hayatını birleştirmek yanlış, aile olmak kötü… Kadın özgür olmalı, koca, aile, eş dost bağımlılığından kurtulmalı. Aile olmak, evlilik, akrabalık bağları şiddet üretiyor.  Ve tabi aile, koca, baba, eş dost bağımlılığından kurtulan kadın özgür oluyor. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *