51


İstanbul’da terör yine vahşi yüzünü gösterdi. Masum canlar vahşice katledildi. Minnacık bebekler, günahsız anne babalar, masum vatandaşlar…

Teröristler kimseye acımadı. Çünkü onun mantığı insanlık için çalışmaz, düşmanlık için çalışır. Barış için çalışmaz, savaş için çalışır. Yaşatmak için çalışmaz, öldürmek için çalışır. Bunu yıllardır yapmakta. Hiç de yüzü kızarmamakta, pişmanlık duymamakta ve geri adım atmamakta. Hatta bu eylemlerini kutsamakta, yapanları kahraman ilan etmekte. En korkunç olanı ise bunu yaparken kendisine adeta tapan, her yaptığını alkışlayan bir kitlesi de bulunmakta. Siyasi olarak da başka cenahlardan, doğudan, batıdan destekçileri gizli gizli teşvik etmekte, sırtını sıvazlamakta.

Bu nasıl bir akıl tutulması ki bu hallere gelmekte. Çoluk çocuk demeden katletmekte. Hadi dağdaki dağda kala kala bazı insani melekelerini kaybetmiş diyelim ya şehirde onları destekleyenlere ne demeli? Nasıl bir sosyal ve psikolojik ruh halini yaşıyorlar? Bu korkunç eylemleri nasıl içselleştiriyorlar?

Ama tabi canım dediğiniz gibi!  bunu terör örgütü yapmamıştır! Bunu devlet yapmıştır! Suriye’ye girmek için bunu yapmıştır! Savaşı çıkarmak ve halkı buna ikna etmek için yaptırmıştır! Ne yazık ki bu yalanlarla tabanını bilerek kandırmakta ve tabanı da bilerek bu yalanlara kanmakta. Nasıl kalpleri ile inanıp ağızlarıyla inkar ediyorlar, nasıl da doğruyu bilip yalan söylüyorlar? Bununla yaşamayı nasıl başarıyorlar? Tam bir şizofrenik hal ortaya çıkmakta. Dünyanın delillerini ortaya koysanız, eylemi yapan çıkıp tek tek isimleri, yerleri, saatleri, fotoları ve telefon görüşmelerini açıklasa da bunlar inanmazlar. Çünkü yalanı yalan olduğunu bile bile doğru kabul etmekteler. Zihnen zombileşmiş bir duruma gelmişler.

Örgüt, halkın tepkisini çeken eylemleri üstlenmemekle, bu zombi taraftarlarına alan açmakta, el altından yalan haberlerle devleti suçlamakta, anında yalan makineleri de bunu yaymakta ve bir anda her şey tersyüz olmakta. Bombalı eylemden sonra bir de sosyal medya yalanları ile ikinci bombayı patlatıp amacına bir daha ulaşmakta. Tam bir yavuz hırsız ev sahibini bastırır misalini yaşatmakta.

“Zülüm bizdense ben bizden değilim” diyen bir vicdan ehli yok mu aranızda? “Masumların ne suçu vardı” diye hesap soracak bir akıl yok mu başınızda? Ben düşmana! benzeyeceksem bu savaşın ne anlamı var diyecek erdemli biri yok mu safınızda?

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *