10

Allah-u Teala nefislerini ilahlaştıran Cahiliye Araplarının zihin dünyasındaki çarpıklığa ve tezata dikkat çekmek için yüce kitabında;

  "Erkek çocuklar size de kızlar O’na öyle mi? Ama o takdirde bu insafsızca bir taksim!"(Necm 21-22) buyurmaktadır.

  Yaratıcı inkar edilmiyor, yaratıcıya bir şeyler isnat edilirken de doğru yaptıklarına inanmaktadırlar. Ama beyinler dumura uğramış ve inanç dedikleri şey nefis ve çıkarlara uydurulmuşsa oradan sağlıklı bir sonucun çıkması da abes olacaktı, elbet!

  Mesele burada sadece hor gördükleri kızları Allah'a isnat edip; güç, kuvvet ve şerefin sembolü olan erkekleri ise kendilerine layık görme meselesi de değildir. Çünkü erkekleri Allah'a, kızları ise kendilerine layık gördüklerinde bu taksim doğru mu olacaktı? Bilakis bu da zulüm olacaktı. Kuşkusuz her şey yaratıcıya aittir. Yalnız İslam, batılın mantıksızlığını ve zayıflığını gözler önüne sermek için bu şekil bir taksimi nazarlara vermektedir.

  İşin daha ilginci ise; kimi zamane Müslümanlarının da bu çarpıklığa kurban gitmeleridir.

  Son zamanlarda bir "Özgürlük" türküsüdür, artık baydı bizi. Bir de bu koroya kimi Müslümanlar da dahil olmaz mı? Gel de bu zulümden kurtul. Bazı şeyler batıla yakışır. Bakarsın işte bu! On numara, dersin. Ama İslam diyen de çok eğrelti durur.  "Aman Allah'ım! Bu ne biçim bir gürültü kirliliği veya ne çirkin bir görüntü!" der, geçersin. Aynen de öyledir. Herkes kendine yakışanı yapsın, yapsın da bu batıla yakışsa da Müslüman'a yakışmaz. Hem bu yüzden değil midir ki Efendimiz'in(a.s.v), içki içen ve zina eden Müslüman'ın, iman kimliği ile bunları yapmadığını söylemesi de bunu teyit etmez mi?

  Peki nedir, bu özgürlükçü Müslümanlarda eğrelti duran şey ile Allah'a karşı kötü taksim?

   Ne olacak! Hani her oturup kalktığında zırt pırt; "İslam özgürlük dinidir, barış dinidir." Diyenler var ya! Efendim neymiş; dört gözle bekliyorsun, acaba lafı nereye getirecekler. İşte herkes istediği gibi hareket eder, istediği gibi düşünür, istediği naneyi yer... eee! "Eee'si mi var, İslam bunlara saygı duyar. Çünkü İslam özgürlük dinidir." Derler.

  Bunlara İslam'ın ıslah ve imar dini olduğunu söylediğinde yerden göğe sana hak verirler. "Ama herkese de saygı duyar, özgürlüğünü de sınırlamaz." deyip eklerler. Bu şarkının aynısını batıl ehli de söylüyor. İslam coğrafyasında kan döken zalimler de söylüyor. Yeryüzünü ifsada uğratan, ar damarlarını çatlatan ve nesli tarumar eden LGBT'liler ve batıl ideolojilerin sözcüleri de söylüyor. Sokak ortasında zina eden hayvandan aşağı mahluklar da bunu söylüyor.

  Şimdi söylüyorum; öyleyse sorun nedir? Bunlarla aramızdaki söylem farkı nedir?

  Diğer taraftan daha iyi anlaşılması için bir örnek verelim; yakın zamanda bir korona süreci yaşandı. Otoriteler tüm seyahatleri yasakladı. Evlere insanları bir nevi hapsetti(!) Çıkanlara cezalar yağdırdı. Bu durumda;" Devlet olmak bunu gerektirir, devlet demek diğer vatandaşı korumak demektir, devlet demek diğer vatandaşların sağlığını ve hayatını tehlikeye atacak tüm eylemleri ortadan kaldırmak demektir. Hikmet ve büyüklük bunu gerektirir." Dediniz veya dedik. Bu durumda yapılan sınırlandırmaları özgürlük sınırlaması olarak düşündünüz veya dile getirdiniz mi? Asla! Hatta biz özgürüz deyip virüsleri ile ortalıkta cirit atanlar için; "Böyle özgürlük mü olur? Devlet nerede?" diye yırtınıp durdunuz. Hatta ve hatta "Sağlığın en önemli adımlarından biri de 'Önleyici Sağlık Hizmetleri'dir. Hastalık bulaşmasın diye önceden aşı yapar, karantinaya alır, dezenfektanlar uygular ve bazı şeyleri sınırlar."  Diye de eklediniz.

  Neden sağlığınız ve hayatınızla ilgili başka kurum ve kişilere ıslah ve imar amacıyla yakıştırdığınız hikmeti ve mükemmelliği Allah'a ve İslam'a çok görürsünüz? Beşeri sistem ve ideologların kişinin geleceği ile ilgili yaptığı tüm kısıtlamaları özgürlük kısıtlaması olarak nitelendirmezken; İslam'ın kainatın düzeni, neslin ıslahı, malın ve canın emniyeti ve toplum ahlakının muhafazası adına bırakın sınırlamalar koymasını, söz etmesini bile sindiremediniz veya sindiremiyorsunuz...

  İnsaflı olun ve elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin; şeytanın size süslü gösterdiği bu özgürlük söylemi İslam'a ve Allah'a karşı yapılmış bir iftira değil midir? Beşeri sistemlerin sağlığınız veya menfaatiniz için sınırladığı şeyleri hikmet ile nitelerken, İslam'ın insanlığın geleceği adına yapacağı sınırlamaları; "İslam sınırlamaz, özgürlükçüdür, saygı duyar." söylemini öne sürerek Müslümanları ve dolayısı ile İslam'ı ve Allah'ı(hâşâ) hikmetsizlikle yaftalamak doğru bir taksim midir?

  El insaf! El insaf! El insaf!

Selam ve dua ile.

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *