51

İĞRENÇ PROGRAMLAR!

Son zamanlarda gündüz programı kuşağında, özellikle bayanlara yönelik hazırlanan programlar, iğrenç içeriklerle yayınlanmaya devam ediyor. Ahlaksızlık, yalan, aldatma ve iğrençlik diz boyu olmuş. Toplumda çok cüzi sayıdaki bireyin, aşağılık fiilleri ve eylemleri bütün bir toplumun karşısına çıkarılıp bir marifetmiş gibi anlatılıyor. Ekranlarda boy boy gösteriliyor. Yapılanlar artık normalmiş gibi kabul ettirilmeye çalışılıyor.

Bu iş bu şekilde olmaz. Toplumu içerden çürüten, yavaş yavaş dağıtmaya götüren bu programlar acilen yayından kaldırılmalı. En iğrenç ilişkilerin ve ihanetlerin anlatımı böyle ekranlardan yapılmamalı. Birkaç kişinin yaptığı pespayelik, marifetmiş gibi ekranlara çıkartılmamalı. Reyting uğruna bu toplum heba edilmemeli.

Bakıyorum da sorumluluk makamında olanlar da atık bu durumdan şikayet ediyorlarmış. Yönetici zevat, siz şikayet makamında değil, şikayetleri çözen makamda olmalısınız. Siz yönetilen değil yönetici olansınız. Ama siz de bu programlar karşısında sesinizi kısmış, gözünüzü kapatmış ve kulaklarınızı tıkamışsınız. Bu böyle olmaz. Bu işin vebali çok ağırdır. Siz bu gidişe dur diyecek makamda olduğunuz halde şikayete hakkınız yoktur.

İnsanların ilgisini çekiyor diye bu programlara göz yumulamaz. O zaman patlayıcı nasıl imal edilir, silah nasıl yapılır, adam nasıl öldürülür gibi programlar da yapılsın! Olur mu? Olmaz, çünkü topluma zararlı olan maddelerin imalatı yasaktır. Peki, toplumun maneviyatını öldüren programlar da yasak olmalı değil mi?

Bugün bu toplumumuzu maddi ve manevi zararlardan korumak zorundayız. Hele hele aile yapımızı, gözbebeğimiz gibi muhafaza etmeliyiz. Avrupa bugün artık çocuk doğurmuyor. Aile dağılmış, herkes kendisi için yaşıyor. En ufak bir sarsıntıda dağılıp gidecekler. İşte onları bu hale getiren de bugün yaşadığımız bu süreç. Nefsine uyma, heva ve hevesin peşinden gitme, para uğruna tüm değerleri harcama süreci.

Bugün de biz aynı hatalara düşüyoruz. Korumamız gereken değerleri para uğruna harcıyoruz. Reyting uğruna toplumu çökertiyoruz. En rezil işleri ekranlarda bir marifetmiş gibi sunuyoruz.

Bu işe dur diyecek yetkilileri yetkilerini kullanmaya davet ediyoruz. Bu kanalların sahiplerine de aynı çağrıyı yapıyoruz. Bu toplumda yaşıyorsanız, onu koruma ve kollama görevini de en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Topumun zararına olan programların yapılmasını izin vermeyin. Yoksa siz de mesul olursunuz.

Herkes üstüne düşeni yaparak, topumu ve aileyi sonu felaket olan bu yoldan kurtarmalı. Yoksa yarın çok geç olacak!

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *