482


Okul çağlarında çocuklarımıza anlatılan meşhur bir hikâye var; Bir çiftçi yaşlanıp ölüm döşeğine düşünce çocuklarını yanına çağırmış. Her birinin eline birer çubuk vererek kırmalarını istemiş. Çocuklar rahat bir şekilde çubukları kırmışlar. Ölüm döşeğindeki yaşlı baba çubukları birleştirerek bir deste yapmış. Sonra her bir çocuğuna tek tek bu desteyi vererek kırmalarını istemiş. Çocuklar kıramamışlar tabi ki… Yaşlı adam bu denemeden sonra çocuklarına şunları söylemiş:

“Evlatlarım eğer birlik olmaz, beraber hareket etmezseniz ince çubuklar gibi rahatça kırılırsınız, düşmanlarınız karşısında güçsüz ve zayıf kalırsınız. Ama birleşirseniz bu deste gibi hiç kimse sizi yenemez. Birlikten güç doğar.”

Bugün ümmetin varlığı büyük şeytan Amerika ve dostlarının tehdidi altındadır. Büyük şeytanın hedefinde sadece İran ve Irak yoktur. İran’ın ve Irak’ın Müslüman halklarını İslam’ın en azılı düşmanı karşısında, bu Haçlı artıkları karşısında yalnız bırakırsak yarın sıra bize gelince biz de yalnız kalacağız. İnce birer çubuk gibi rahatça kırılacağız. Ama birleşirsek, güç birliği yaparsak Allah’ın izniyle bütün düşmanlarımıza, İslam’ın ve Müslümanların düşmanlarına acı bir yenilgi tattırmamız, onları zillet çukurunda boğmamız hiç de zor olmayacaktır.

Allah inanlarla beraberdir! Allah Müminlerle beraberdir! Bu Allah’ın vaadidir. Biz O’na güvenirsek, sırtımızı O’na dayarsak, ölüm korkusunu, zillet elbisesini üzerimizden atıp cihat ve şehadet ziynetiyle süslenirsek inşallah zafer bizimdir. Galip gelecek olanlar Allah’ın, Resulullah’ın, İslam’ın, Kur’an’ın taraftarlarıdır.

Peygamberlerin tarihi, İslam’ın tarihi, insanlık tarihi Allah dostlarının sayıca, güççe kendilerinden yüzlerce kat üstün olan Şeytanın dostları karşısında zafer kazandığını, onları zillete mahkûm ettiğini anlatan olaylarla doludur. Hazreti Ömer zamanında İslam’ın şanlı ordularının kendilerinden belki de yüzlerce kat kalabalık ve donanımlı şer güçleri yerle bir ettiğini hepimiz biliyoruz. Kibir abidesi imparatorlukların burunlarını az bir güçle yerlerde sürttüklerine şahidiz.

Zamanımızın büyük şeytanına, Büyük Şeytan Amerika’ya, Firavunun ve Nemrud’un, Ebu Cehil ve Yezidi’n varislerine zilleti tattırabiliriz. Bu hiç de zor değil. Çünkü varlık âleminin yüce yaratıcısı, güç ve kudreti sonsuz olan Allah bizimle olacak. O’nu kim yenebilir? O’nun dostlarını kim yenebilir?

Yeter ki birleşelim, vahdet ikliminde bir araya gelelim, aramızdaki düşmanlığı dostluğa çevirelim, birbirimizle uğraşmaktan vazgeçelim, kardeşliği şiar edinelim. Allah’ın boyasıyla boyanalım ve O’nun rızası etrafında kenetlenelim. Tek derdimiz Allah olsun, O’nun rızası olsun, O’nun dinini ihya olsun…

Yeter ki İslam ümmetinin tüm aziz evlatlarını, mezheplerine, milliyetlerine bakmadan bağrımıza basalım, İslam medeniyetinin tekrar insanlığa kurtuluş ve adalet getireceği günleri hızlandırmak için çabalayalım…

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *