491


Batman üç beş evden ibaret bir mezra mı? Batman neden bu kadar sahipsiz? Batman halkına yönelik zulme, hukuksuzluğa, aşağılamaya neden kimse dur demiyor?

Yazın kavurucu sıcağında 500 bin nüfusa sahip bir şehrin suyunu günlerce kesmek, halkı susuz bırakmak suç değil mi? O halkı aşağılamak değil mi? On binlerce çocuk var, binlerce hasta ve yaşlı var? Hangi gerekçeyle bu halkı susuz bırakırsınız? Bunun kanunda yeri var mı? Bu bir suç değil mi? Yaptığınız halkı cezalandırmak değil mi?

Sayın Vali, halka yönelik bu suça ve hukuksuzluğa neden müdahale etmiyor? Yargı neden bu zulme dur demiyor, suç duyurusunda bulunmuyor? Halkın seçtiği milletvekilleri neden dut yemiş bülbüle dönmüşler?

Nedir Batman halkının çektiği bunca sıkıntı, eziyet, sahipsizlik, mağduriyet? Dicle EDAŞ’ın yaptıklarından gına geldi artık! Belediyenin sorumsuzluklarından ve topu hep başkalarına atmasından gına geldi? Kurumlar arası sürtüşme ve sorunların cezasını neden halk çekiyor? Kanunlar yok mu? Mahkemeler yok mu? Hukuk yolları açık değil mi? Dicle EDAŞ hangi akılla, hangi mantıkla belediye ile olan sorununu bahane ederek halkın suyunu kesiyor. Kocaman şehri susuz bırakıyor?

Batman halkı huzursuz, Batman halkı mutsuz, siyesilere de bürokratlara da güveni kalmamış? Kimse sorunlarına sahip çıkmıyor çünkü? Halk iki ateş arasında kalmış.

Özellikle Dicle EDAŞ’ın yaptıkları halkı resmen bıktırmış. Kaçak kullanımı bahane eden bu kurum halkın ensesinde Azrail gibi duruyor. En ufak bahanelerle elektrik kesintilerine gidiyor, en olmadık ortamlarda insanları karanlığa mahkûm ediyor. Eften püften sebepler icat edip vatandaşa büyük meblağlı cezalar yazıyor, yüklü faturalar çıkarıyor.

Belediye elektrik borcunu ödemiyorsa hukuk yolları var, ona başvur. Mahkemeye git. Halkın suyunu kesme kolaycılığına niye kaçıyorsun? Neden halkı mağdur ediyorsun?

Sayın Vali bu şehrin en yetkili mülki amiridir. Hiç kimsenin halkın sağlığıyla oynamasına müsaade etmemeli! Halkın mağduriyetine izin vermemeli! Ne belediye ne DİCLE EDAŞ ve ne de diğer bir kurum kendi sorunlarına, aralarındaki anlaşmazlığa halkı alet etmemeli, mağduriyetlere yol açmamalı. Buna izin verilmemeli…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *