481

 

Geçen hafta tüm gözler Amed’in üzerindeydi. Tüm ülkenin ve dünyanın gözleri Amed’in üzerindeydi. Dost düşman herkes Amed’ten yükselecek sesi merak ediyordu. Ve Amed peygamber aşıklarını mahcup etmedi. Rengini belli etti. Yüz binler halinde Amed’teki mevlüt alanını doldurarak tercihini peygamberden yana yaptı.

Şimdi sıra sende Batman… Şimdi tüm gözler senin üzerine çevrilmiş Batmanlı… Herkes senin peygambere olan aşk ve sadakatini merak ediyor. Tavrını kimden yana koyacağını bekliyor. Peygamber düşmanları da, çirkin karikatürlerle peygambere hakaret eden sahte milliyetçiler de, peygamber sevdalıları da rengini merak ediyor.

Haydi, peygamber sevdalısı Batman! Peygambere, o yüce öndere sevgini, muhabbetini, aşkını, bağlılığını ilan etme vakti.

Pazar günü mevlüt alanı hınca hınç dolmalı. Yer gök peygamber aşkıyla, salâvatlarla, tekbirlerle inlemeli. Müslüman Kürt halkının tercihinin Muhammed Aleyhisselamdan yana olduğunu herkes görmeli. Müslüman Kürt halkını peygamberden uzaklaştırmak için bin bir hile, desise, proje ve ahlaksızlıkla gece gündüz çalışan peygamber düşmanları Batman’dan yükselecek Muhammedi sevdayla ümitsizliğe düşmeli. Batman, “ Muhammed!” diye haykırmalı.

Evet, geçen sene Batman Muhammedi sevdasını tüm dünyaya ispatlamıştı. Kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı yüz binlerce Batmanlı köylerden, kasabalardan, mahallelerden mevlüt alanına akın etmişti. Ellerinde tevhit bayrakları, alınlarında peygambere aşklarını ilan eden bandajlar, dillerinde tekbir ve salavatlar, peygamber aşkıyla coşmuşlardı. Şiddetli yağmur onların peygamber sevdasına engel olamamıştı. Peygambere olan bağlılık ve aşklarıyla İslam düşmanlarını şaşkınlığa uğratırken, dostlarını da hayran bırakmışlardı.

Haydi Batman! Geçen seneki coşkuyu tekrar yaşat dünyaya. Peygamber dostlarını tekrar sevindir. Peygamber düşmanlarını yine ümitsizliğe düşür. Peygambersiz bir hayatı, peygambersiz bir yolu asla kabul etmediğini, hiçbir gücün Müslüman Kürd’ü peygamberden ayıramayacağını, kurtuluş ve saadeti sadece peygamberi davada gördüğünü dünyaya ilan et. Rengini belli et. Safını beli et. Tercihini belli et.

 

Ey Batmanlı! Şunu unutma ki yarın mevlüt alanında yükselecek ses senin tercihini belli edecek. Yarın mevlüt alanından dünyaya yansıyacak görüntüler senin rengini belli edecek. Haydi, Batmanlı, renginin İslam olduğunu, safının peygamberin safı olduğu, peygamberin yolundan başka hiçbir yolu tercih etmediğini göstermek için yarın on binler, yüz binler halinde mevlüt alanını doldurmaya…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *