489

 

Gazetemiz Batman Rehber 3. Yıla girmenin mutluluğunu yaşıyor. Hakkın ve halkın hizmetinde sloganıyla çıktığımız yolda sıkıntı ve zorluklara aldırmayarak bu günlere geldik.

Günlük bir gazete çıkarmak gerçekten zor… Hele hele yerel bir gazete… Ama bir davanız varsa, halkınızın sesi olmak istiyorsanız, toplumla gerçekler arasında köprü olma gibi bir ideale sahipseniz bu zorlukları göze almanız gerekecek. Sıkıntıları göğüslemeniz gerekecek.

HAKKA VE HALKA HİZMET ÖNCELİĞİMİZ

Üzülerek belirtmeliyim ki ulusal gazetelerde bulunan sığ bakış ve kişisel çıkar anlayışı yerel gazetelerde de var. Gazetelerin çoğu dünyevi kaygıları referans alarak yayın politikasını belirliyor. Gerçekleri çıkarlarıyla çelişmeyecek şekilde görüyor. Hatta bazı gazeteler iş takipçiliği gibi bir misyona sahip.

İşte Batman Rehber Gazetesinin önemi burada ortaya çıkıyor. Gazetemiz maddi açıdan zorluklarla karşılaşsa ve bazı çevrelerin öfkesini celp etse bile hakikatleri eğip bükmeden, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir gazete. Mazlum Kürt halkının dert ve acılarını kendine dert ve acı edinen bir gazete. Tek ölçüsü hak olan, bu uğurda bedeller ödeyen bir gazete.

HDP’Lİ BELEDİYENİN AMBARGOSU SÜRÜYOR

Bazıları sözlerimi slogandan ibaret sanabilir. Örnek vererek somutlaştırayım. Mesela Batman Belediyesi… Belediye her gün otuz adet gazete alıyordu bizden. Diğer yerel gazetelerden aldığı gibi… Biz belediye bizden gazete alıyor diye halkımızın ahlaki değerleriyle çatışan uygulamalarını görmezden gelebilirdik. Bazılarının yaptığı gibi… Ama biz hakkın hizmetkârı olmayı çıkarın hizmetkârı olmaya tercih ettiğimiz, ahlaki değerlere adeta savaş açan “İbnelik Kimliğimizdir!” gibi etkinliklere sert tepki gösterdiğimiz için aboneliklerimiz iptal edildi. Üçüncü yılımıza girdik ama HDP’li belediyenin ambargosu hala sürüyor.

SORUNLARI CESURCA GÜNDEME GETİRDİK

Batman Rehber Gazetesi olarak Batman’ımızda yaşanan sıkıntıları cesurca gündeme getirdik. Okul önlerindeki uyuşturucu tacirlerini, sokak çetelerini, eğitimdeki sorunları, göçmenlerin sıkıntılarını, belediyenin partizan politikaları sonucunda yaşanan altyapı yetersizliğini gündeme getirdik.

GAZETEMİZ BİR MEKTEP GİBİ

Gazetemizin diğer bir özelliği aile eğitimine, manevi değerlerin güçlenmesine verdiğimiz önem. İlim irfan sayfamız adeta bir mektep görevi gördü. Birçok okuyucunun takdirini aldık bu konuda. Ahlaki yozlaşmanın gençliğimizi kasıp kavurduğu bir ortamda ahlaki değerlerin sözcüsü olduk. Bir nebze de olsa Mü'min bir neslin inşasına katkıda bulunmuşsak kendimizi bahtiyar sayarız.

İYİLERİN SÖZCÜSÜ KONUMUNDA BİR GAZETE

Sevgili kardeşler! Değerli kardeşler! Hak ve batılın birbirine karıştığı, iyilerin yalnız bırakılmaya çalışıldığı, hakkın taraftarlarının hak düşmanı, halk dostlarının halk karşıtı gibi gösterildiği bir dönemde hak yanlılarının, iyilerin güç ve enerjilerini birleştirmeleri gerekmektedir.

Hakka hizmetkâr olmayı şiar edinmiş, halkın dertlerinin sözcüsü konumundaki gazetemizin yarınlara daha güçlü, daha etkin girebilmesi için hepimizin üzerine düşen görevler var. İyilerin sözcüsü konumundaki bu gazetenin sesinin daha gür çıkmasını istiyorsak her konuda desteğimizi esirgememeliyiz. Daha çok insana ulaşmak, daha çok kişiye doğruları ulaştırmak siz değerli okuyucuların katkısıyla olur.

DEĞERLENDİRMELERİNİZ BİZE MUTLULUK VERİR

 

Gazetemizle ilgili değerlendirme, eleştiri ve tavsiyelerinizi de her zaman dinlemeye hazırız. Düşüncelerinizi bizimle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz. Bundan mutluluk duyarız.Daha güçlü, daha etkin, sesi daha gür çıkan, daha çok insana ulaşan, doğruların sözcüsü olmayı ilke edinmiş, mazlumların hamisi, zalimlerin düşmanı, Rabbin rızasını her şeyden üstün tutan, uzun ömürlü bir gazete olmayı başarabilmemiz için sizden dua ve destek bekliyoruz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *