0

 

        Tevhide inanmış bir Müslüman olarak ırkçılığın tüm çeşitlerine karşıyım. Allah Teala babamız ademi çamurdan, onun eşini de onun nefsinden yaratmıştır. Bütün insanlar âdem ve havvanın çocukları olduğuna göre birbirlerinden nasıl üstün olabilirler ki. Şeytan yaratılış özelliğini öne sürerek âdemden daha üstün olduğunu söyledi ve helak oldu. Şeytanın yaratılış maddesi ayrı olduğu için üstün olduğunu düşündü. Ama âdemin çocukları arasında üstünlük yarışı anlamsızdır. Yaratılış maddeleri birdir. Birbirlerini tanımaları için ayrı kabile ve dillerde yaratılmış olmaları üstünlük için değildir. Diller ve renkler Allahın birer ayetleridir. Ayetler birbirinden üstün olmaz. En uzun ve en kısa ayetler değerde eşittirler. Ayetler arasında fark yapanlar sapıklığa düşerler.         

“Ey insanlar, Rabbiniz birdir. Hepiniz, Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise, topraktandır. Allah katında en şerefli olanınız, takvâca en ileri olanınızdır. Arabın Arab olmayan üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arab olmayanın da Arab üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyahın beyaz üzerine bir üstünlüğü yoktur. Beyazın da siyah üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir.” (bk. Cem'u'l-Fevâid, 1/510, hadis no: 3632)

  “Kim kavmiyetçilik dâvası güderse, cehennemde iki dizi üzerine çökecek olanlardır.” Dediler ki: “Ey Allah’ın Resulü, oruç tutsa da, namaz kılsa da mı?” “Evet!” cevabını verdi. “Oruç tutsa da, namaz kılsa da.” (Hâkim, Müstedrek 4, 298)

  Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)

Vasîle bin el-Eskâ (r.a.) anlatıyor: "Ben, 'Yâ Rasûlallah! Adamın kendi kavmine bir zulüm üzerine yardım etmesi asabiyetten (ırkçılıktan) mıdır?' diye sordum. Hz. Peygamber (s.a.s.): "Evet" buyurdu." (İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3949; Ebû Dâvud, Edeb 121, hadis no: 5119; Ahmed bin Hanbel, 4/107, 160)  Yasin Börü ve arkadaşlarının kurban eti dağıtılırken vahşice öldürülmesi zulüm değil midir? Kürt halkının kızlarını dağa götürmek zulüm değil midir? Kürt halkını dinden uzaklaştırmak zulüm değil midir? Hiçbir Allahın kulu bunlar bir sefer olsun kendilerine bağlı insanları Allaha kulluğa çağırmışlar, İslam dinine bağlanmak ve onun emirlerini yaşamak lazımdır dediklerini duymuşlar mı? LGBTcilerin ve İslam dışı her türlü sapık hareketin hakkını savunan bu insanlar bir gün olsun Müslümanların hakkını savunmuşlar mı?

Rasûlullah (s.a.s.)'a soruldu: "Kişinin soyunu, sülâlesini (kavmini, ulusunu) sevmesi asabiyet (kavmiyetçilik, ırkçılık) sayılır mı?" Hz. Peygamber şöyle cevap verdi: "Hayır. Lâkin kişinin kavmine zulümde yardımcı olması asabiyettir/kavmiyetçiliktir."(Ahmed bin Hanbel, 4/107, 160; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3949)

 "İslâm, Câhiliyetten kalma ırkçılık ve kabileciliği ortadan kaldırmıştır ..." [Buharî, Ahkâm: 4]

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir" (Müslim)

      Yanlış olduğu halde insanlar kendi ırklarının üstün olduğunu iddia edip bu uğurda mücadele etmişler. Ama kendi ırklarını bırakıp başka ırkların uğruna savaşan ve kendilerini dini noktada sıkıntıya sokan insanlar az olmuşlar.

      Seyyid; hz. Peygamber (sav)in soyundan olan insanlara denir. Bunlar Arap’tırlar. Kürtlerin arasında yaşayan seyyidler kürt ırkçılığı yapıyorlar. Dedelerinin rehberliğini bırakmış, sosyalist harekete bağlanmışlar. Ben seyyidlerin Kürtçülük yapmalarını anlamıyorum. Bir zamanlar Kürtlerin Türkçülük yaptıkları gibi. Zulüm adına destekliyorlarsa dedelerinin dini ve Müslümanlar uzun süredir zulüm altındadır.

       Acaba Kürtçülük yapan Seyyidlerin anaları Kürttür. Onun için dayılarına mı çekmişler.

 

      Hayırlı bayramlar. Allaha emanet olun. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *