33

Siyonist israil’in kuruluşundan beri faaliyet gösteren MOSAD, tüm Ortadoğu ülkelerini mesken edinmiş. Hatta Siyonist israil, resmi olarak faaliyetlerini sürdürmeden önce casusluk faaliyetlerini “Yahudi ajansı”  adı altında yürütüyordu. Bu ajans 1929’da kuruldu ve hala faaliyetlerine devam ediyor. MOSSAD, bu ajansın devamıdır ve Ortadoğu’nun tüm ülkelerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Birkaç gün önce 34 MOSSAD casusuna yapılan operasyon Türkiye’nin gündemine oturdu. Siyonist israil’in en prestijli gazetesi Haretz , “MOSSAD casusları Türkiye’de yakalandı “ başlığıyla olayı doğruladı. Bunlar sadece tespit edilip yakalanan casusular. 12 kişinin de yakalanmayarak yurt dışına kaçtığına bakılırsa ülke içinde daha birçok casusun olduğunu söyleyebiliriz. Peki, bu kadar MOSSAD ajanı Türkiye’de ne arıyor?

Elbette birçok istihbarat konusundan bahsedilebilir ama bugünlerde en büyük faaliyetleri Filistinli liderlerin çalışmalarını, bağlantılarını ve onları kaçırma ya da katletme fırsatı kolladıkları kesindir. Bu çalışmaları bugüne değil eskilere dayanmaktadır. Hatırlanacağı üzere 2021 yılında İstanbul’da Filistinli liderlere yönelik suikast hazırlığında olan yedi MOSSAD ajanın evine baskın düzenlenmiş ve hücre evindeki dokümanlarla birlikte ele geçirilmişlerdi. Onlar hala cezaevindedirler. Bugünlerde ise Siyonist israil bir tarafta Gazze’deki sivilleri katlederken bir taraftan da yurt dışındaki Filistinli etkin şahsiyetlere suikast peşindeler. Bu yönüyle son operasyona bakıldığında bu ajanların yakalanması Filistin davası için son derece iyi bir adımdır.

Evet, 7 Ekimde HAMAS’ın yaptığı eylem, MOSSAD’ın kariyerini yerle bir etmiştir. MOSSAD’ın rehineler konusunda her seferinde verdiği bilgilerin yanlış olması ve bir şey elde etmemeleri onları alay konusu etmiştir. Bundan dolayı Gazze’de rehinelerle ilgili bir bilgi edinemeyen MOSSAD, kendi prestijini yerle bir eden HAMAS elemanlarını dışarda avlamak istiyor. İsrail bu suikastları saklama gereği bile duymuyor. Geçen hafta Siyonist israil’in iç istihbaratı Şin Bet’in Başkanı Ronen Bar, Türkiye, Katar ve Lübnan’daki HAMAS liderlerine yönelik suikastlar yapılacağını duyurmuştu.  Bu açıklamalardan sonra Türkiye’deki MOSSAD ajanlarına karşı yapılan operasyon ve bu casusların keklik gibi yakalanmaları MOSSAD’ın prestijini daha da batırdı. Yani MOSSAD’ın, yıllardır reklamlarla hafızalara kazınan MOSSAD olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

34 ajanın yakalanma operasyonunda dikkat çeken bir nokta da MOSSAD ajanlarının kıyafetleriydi. Tamamıyla bir Müslüman gibi giyinme şekilleri dikkat çekiciydi.  Ajanlar için son derece normal olan “kılık değiştirme” bunlar üzerinde de görülüyordu. Bu konuda meşhur olan İngiliz ajan Hamper’in şu ifadeleri dikkat çekicidir. “Türkçe, Arapça ile Kur’an’ı ve ahkâmı İslamiye’yi çok iyi öğrenmiştim. Her şeyimizle bir Müslüman âlimini hatırlatıyorduk” diyordu. Casusların aldıkları ilk eğitim; gideceği ülkenin kültürü, adetleri, dinlerini öğrenip onlar gibi giyinmeleridir. Türkiye’de yapılan son operasyonda bayan ajanın Filistinli bayanların kıyafeti gibi giyinmesi, erkeklerin de uzun sakallı bir âlimi andırması gayet anlaşılabilir bir durumdur. Anlaşılmayan ise sosyal medya üzerinden bu kişilerin kıyafetlerini göstererek Müslüman âlimlerin şahsiyetini hedef alan seviyesizlerin paylaşımlarıydı. Sanki bunlar Müslümanmış ve MOSSAD adına casusluk yapıyormuş gibi bir propagandaya yeltendiler. Yani Müslümanlığa kin besleyen içimizdeki kendini bilmezler, Müslüman olmayan israil ajanlarının yakalanmasını bile Müslümanlığa karşı kullanmaya çalışıyorlar.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *