482

HÜDA PAR’ın desteklediği Bağımsız Aday Aydın Gök, Batman halkından büyük bir ilgi ve teveccüh görüyor. Belediye seçimlerine oranla çok daha büyük bir teveccüh. Aydın Gök ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle dolaşıyor. Ve her gittiği yerde insanların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kadınlar, çocuklar, erkekler, her kesimden insan Sayın Gök’le aynı karede görünmekten adeta mutlu oluyor. Aydın Gök’ten çok şey bekliyorlar. Onu seviyor, ona güveniyorlar.

Batman’ın yıllardır hizmete muhtaç gariban insanları Aydın Gök’ün şahsında babasını, Merhum Salih Gök’ü görüyorlar. Eski Batman Belediye Başkanı Merhum Salih Gök’ün hizmetleri hala dillere destan. Ondan sonra Batman o günleri arar oldu. Batman hizmete hasret kaldı.

Batmanlı, Aydın Gök’te samimiyeti buluyor. Onun bakış ve tavırlarının ikiyüzlülükten uzak olduğunu müşahede ediyor. Onu meclise gönderdikleri zaman onları unutmayacağını, mecliste gariban Batman halkının sesi olacağını biliyorlar.

Gariban Batman diyorum. Çünkü Batman gerçekten gariban… Hem gariban hem de sahipsiz. Belediye hizmetleri açısından sahipsiz… Nüfusu itibarıyla büyük şehir olmaya aday bir kent olan Batman’ımız adeta koca bir köyü andırıyor. Yolları ve çarpık kentleşmesiyle Batıdaki küçük bir kasabanın bile sahip olduğu düzen ve güzellikten yoksun. Batman bunu hak etmiyor. Seçimden seçime birkaç yolu baştan savma asfaltlamakla Batman’a hizmet olmuyor. Veya birkaç küçük alanı sözde parka çevirip kaderine terk etmekle, serserilerin mekânı olmasına göz yummakla…

Neden bundan bahsediyorsun? Belediye seçimlerine girmiyoruz ki diyebilirsiniz. Ben belediyeyi yöneten zihniyetin hizmet anlayışını belirtmek için bu örnekleri verdim. Bu zihniyet Batman’dan meclise iki milletvekili de gönderdi. Pekâlâ, bu milletvekilleri şimdiye kadar Batman’ımızın hangi sorununu meclise taşıdılar. Hiç buna şahit oldunuz mu? İdeolojik gensoruları meclise vermekten, Yezidiler ve eşcinseller de bizim kardeşlerimizdir demekten, camiye gezi düzenleyen çocuklar hakkında suç duyurusunda bulunmaktan ve bir de halkın parasıyla düzenlenen sinema günlerine, konserlere ara sıra katılmaktan başka bu milletvekilleri Batman için ne yaptılar. Bilen varsa söylesin ben de köşemde yayınlayayım. Ne yazık ki yaptıkları hiçbir şey yok. Hiçbir şey söyleyemezsiniz.

Halkın değerleriyle barışık olmayı bırakın bir kenara Kürtlük konusunda da sınıfta kaldılar. Türkiye partisi olma adına Kürt halkının gasp edilmiş haklarını savunmayı da bıraktılar. Seçim vaatlerine bakın mazlum Kürt halkının hakları dışında her şey var.

Evet, Batman hem gariban hem de sahipsiz. İktidar partisi açısından da nasibi yok. İktidar partisinin milletvekilleri ihale takipçiliğinden fırsat bulup Batman’ın sorunlarıyla ilgilenmeye vakit bulamıyorlar. Maliye bakanı Batman Milletvekili… Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye ekonomisi Batmanlı bir milletvekilinin elinde… Peki, bu durum Batmanlıya bir şey kazandırdı mı? Batman’ın kalkınması konusunda ne yaptı sayın bakan? Batman’a kaç fabrika kazandırdı? Kaç bin işsizi iş sahibi yaptı? Batman’ın hangi büyük sorununa çözüm buldu? Birkaç iş adamına bedelsiz arsa vermekle, birkaç zengine karşılıksız kredi verip zenginliğine zenginlik katmakla, bakanlığın lüks TPAO tesislerinde düzenlediği spor müsabakalarına katılıp birinci gelen İsrailli sporculara plaket vermekle veya zengin iş adamlarının çocuklarının düğünlerine katılmakla Batman’a hizmet vermiş mi oluyor sayın bakan?

Batman, Türkiye’nin en yoksul kentlerinden biri. Gençlerimizin yüzde yirmisi işsiz... İşsizlikte Türkiye’nin üçüncüsü… Kahveler, sokaklar işsiz gençlerle dolu. Peki, iktidar partisi milletvekilleri ne yapıyor? Bir gün mecliste Batman’daki işsizliği gündeme getirdiler mi? Batman’a sahip çıktılar mı? Batman’la ilgili hangi projeye imza attılar. İhale takipçiliğinden başka ne yaptılar?

Aydın Bey, Batman sahipsiz demekle haksız mı? Batman’ın kimsesi yok demekle haksız mı? Her seçimde aynı adamları tercih ediyoruz. Ve hep hayal kırıklığı yaşıyoruz. Batman’ın bu sahipsizliğinde biraz biz de suçluyuz. Defalarca denenmiş ve sınıfta kalmış kesimleri bıkmadan tekrar tekrar seçiyoruz. Kendimize de yazık ediyoruz, güzel Batman’ımıza da…

Denenmemiş adamları, denenmemiş zihniyetleri, hele hele bu insanlar inançlı ve imanlıysalar tercih etmek, denemek bize ne kaybettirecek?

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *