21

14 Mayıs'ta yapılan seçimde gördüğümüz eksiklikleri göz önünde bulundurarak siyasi partilerden, sandık başkanlarından, memur üyelerden toplamış olduğumuz tavsiye ve önerileri dost kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz.

 

Öncelikle sandıklara sahip çıkmak gerekiyor. Müslümanlar, tarih boyunca savaşı meydanda kaybetmediler; ama masada kaybettiğimiz çok savaş olmuştur. Bizler bu seçimi kullandığımız oyun azlığı ile kaybetmeyiz. Rakiplerimiz daima sandıkta hainlik yapmıştır. Yarın 191 bin 885 adet sandık kurulacak. Karşı cenah her bir sandıktan bir oy çalsa 200.000 oy eder. Bu yüzden sandıklarda çok dikkatli olmalıyız.

Seçmene verilen oy pusulasının boş olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Bunu daha önceden yaptılar. Pusulalara Kılıçdaroğlu'na toplu bir şekilde "Evet" basıldığı birçok yerde görüldü.

Özellikle oyların sayımında, oy pusulalarına vurulan mührün kime vurulduğu gösterilirken, seçim tutanakları düzenlenirken, gerek sandık başkanı gerek memur üye gerek sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müşahitleri çok dikkat etmelidirler. Adil bir seçim olsun, kimse oy çalmasın; zaten Sayın Cumhurbaşkanı %100 Allah'ın izniyle bu seçimi kazanacak. Sandıklara sahip çıkmazsak hile yapılmasına göz yumar veya ihmalimiz olursa, Allah muhafaza, bütün dünya ülkelerinin alay ettiği Kılıçdaroğlu, bir bakarsınız ki cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuş.

Seçim tutanaklarının doğru tutulmasını sağlamak ve bu tutanakların, AK Parti merkezine ve medyaya ulaşmasını sağlamak hepimizin vazifesidir. Her birimiz oy kullandığımız sandığımıza sahip çıkmalıyız.

Seçim tutanaklarının doğru tutulmasına, verilen oyların doğru bir şekilde tutanağa yansımasını sağlamak en önemli görevdir. Bu süreç gerçekten çok önemlidir. Sandık başkanı ve memur üye devlet tarafından görevlendirilmiş. Adil ve tarafsız olmalıdır. Genellikle hem Başkan hem de üye adil olmaya çalışır, tarafsız olmaya çalışır. Fakat biz yine de dikkat edeceğiz. Seçim tutanaklarını pür dikkat gözlemleyeceğiz, tutanakların doğru tutulup tutulmadığını adım adım takip edeceğiz ve en son ıslak imzalı tutanakları acil bir şekilde AK Parti merkezine göndereceğiz. Sabah 6'dan akşam 5'e kadar hiç durmadan çalışsan fakat beşten sonra gözlerin kapanır, rehavete kapılır, enerjin tükenirse bütün emeğin boşa gider. Özellikle enerjini 5'ten sonrasına sakla; önemli olan 17.00 ile 18.00 arasındaki o seçim tutanağının düzenlendiği süreçtir. Bu süreçte bütün müşahit kardeşlerimizi, bütün vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz.

İkinci önemli olan süreç, seçim tutanaklarının toplanıp seçim merkezine yani Adliyeye götürüldüğü süreçtir. Burada görevli olan müşahit kardeşlerimizin son dakikaya kadar seçim tutanaklarının elektronik ortama doğru bir şekilde aktarılması için son derece dikkatli, teyakkuzda olmaları gerekir. Okçular tepesindeki ashabın halini hatırlayıp vazifemizi bir an olsun ihmal etmeyelim.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da PKK ve bileşenlerinin toplu, blok oy kullandıklarını herkes biliyor. Bizler, vatandaşlarımızın hür iradesiyle reylerini vermeyi sağlarsak PKK ve bileşenlerinin baskı yoluyla toplu oy kullanmalarına engel olursak yine Doğu ve Güneydoğu halkı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'dan yana yapacaktır. Ama vatandaşı PKK'nın insafına bırakırsak; kırsalda, ilçelerde sandıkları sahipsiz bırakırsak, PKK'lılar, memur üyeyi, başkanı çok rahatlıkla korkutup toplu oy kullanacak ve tamamen hepsi Kılıçdaroğlu'na ‘Evet’ diyecekler.

Bu seçimde de gördük; bazı sandıklardan %100 Kılıçdaroğlu çıktı. Bu nasıl oluyor? Yani hiçbir seçmen gelmemezlik yapmıyor mu? Ve gelen herkes Kılıçdaroğlu'na mı oy veriyor? Tabii ki de "Hayır" herkes biliyor ki PKK, Doğu ve Güneydoğu'da birçok partide kendi adamını müşahit olarak gösteriyor, sandık kurulu üyesi olarak gösteriyor. Dolayısıyla memur üye ve başkan korkutularak etkisiz hale getiriliyor ve oylar blok olarak kullanılarak Doğu Güneydoğu'da istediği, desteklediği kimseyi seçtiriyor.

HÜDA PAR, Allah'ın izniyle bu oyunu 2012'den beri bozdu. İnşallah bu seçimde de PKK'nın bu oyununu HÜDA PAR bozacaktır. Sandıkların güvenliğini HÜDA PAR’ın, Doğu-Güneydoğu'da özellikle sağlayacağına inanıyoruz. AK Parti teşkilatları da inşallah HÜDA PAR’lı kardeşlerimizle uyumlu bir şekilde sandık güvenliğini sağlamaya destek verirler. Doğu Güneydoğu'da sandık güvenliği sağlanırsa oylar Recep Tayyip Erdoğan'a akar Allah'ın izniyle.

İç Anadolu ve diğer bölgelerimizde de rehavete kapılmayacağız, sandıkları sonuna kadar muhafaza edeceğiz.

14 Mayıs seçimlerinin en büyük handikapı en büyük problemi tecrübesiz insanların başkan ve memur üye olmasıydı. Siyasi partiler yüksek seçim kuruluna talepte bulunmuş, ‘Başkan ve memur üyeler noter huzurunda kura ile seçilsin’ diye talepte bulunmuşlar. Ne yazık ki bu talepleri kabul edilmiş. Seçimden, hayatı boyunca anlamamış kimseler seçim kurulunda başkan oldular, üye oldular. Dolayısıyla seçim tutanaklarının çoğu seçim merkezlerine yanlış olarak gitti. İşte sonuçların geç açıklanmasının en büyük sebeplerinden birisi de seçim tutanaklarının doğru tutulmamış olmasıydı. Yine burada bizim kardeşlerimiz devreye girecek, başkanın ve memur üyenin seçim tutanaklarını doğru bir şekilde tutması için gerek bina sorumlusu olan kardeşlerimiz, gerekse sandık kurulundaki müşahitlerimiz, sürecin doğru bir şekilde işlemesi için elinden geleni yapacaklar.

Mayıs’ın son haftası Fetih Haftası olur inşallah.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *