488

Aşura, zillet bizden uzaktır diyenlerin günüdür. Kerbela, Müslümanca yaşamanın imkânının olmadığı bir yerde elbette Müslümanca ölmenin bir yolu vardır diyenlerin otağıdır. İmam Hüseyin, zillete boyun eğmektense kahramanca şehadete koşanların, Allah yolunda ölümü aşk derecesinde isteyenlerin önderidir.

Kerbela’nın kervanı bir aşk kervanıydı; Allah’a, yüce İslami ve insani değerlere, adalete, özgürlüğe, hak ve hukuka, izzet ve onura aşık olanların kervanıydı. Sadece âşıklar katılmıştı o kervana. Allah’ın, Resulullah’ın ve temiz Ehl-i Beytinin âşıkları…

Dünyanın zulümle, zorbalıkla, tuğyanla dolu olduğu bu zaman diliminde Müslümanları, tüm insanlığı zalimlerin, katillerin, zorba tağutların, müstekbir güçlerin tasallutundan kurtarmanın yolu İmam Hüseyin’in misyonunu yüklenmekle mümkündür ancak.

Bugün İslam coğrafyasının her bir tarafı birer Kerbela olmuş. Gazze bir Kerbela’dır; Filistin bir Kerbela… Ve daha nice İslam beldeleri…  Yeni Kerbela’ları önlemek için Hüseyni direnişi kuşanmalı, Hüseyin’in misyonuyla donanmalıyız.

O yüzden biz Müslümanların, İslam ümmetinin, hatta adalet ve özgürlüğe, hak ve hukuka susamış tüm insanlığın, mazlum halkların Hazreti Hüseyin’in kıyamını bilmeye, tanımaya ihtiyacı vardır.  Yukarda da belirttiğim gibi Hazreti Hüseyin’in kıyamını hazırlayan tüm etkenler ne yazık ki bugün fazlasıyla mevcuttur. Zulüm, sömürü, hakları yeme tüm dünyayı, özellikle de İslam âlemini kasıp kavurmaktadır. İslam ülkeleri işgal edilmekte, masum insanlar, kadın çocuk demeden toplu katliamlardan geçirilmekte, halklar aç bırakılıp zenginlikleri talan edilmektedir.

Yine Hazreti Hüseyin’in zamanında olduğu gibi İslam dininin kutsalları, dirilten öğreti ve değerleri hakarete uğramakta, alaya alınmakta, küçümsenmekte, yasaklanmakta ve yüce İslam’ın yerine batıl ideolojiler, sapkın düşünceler insanlara, halklara zorla dayatılmaktadır. İnsanlık korkunç bir ahlaki yozlaşma, çürüme içinde bocalamakta, her türlü zulüm ve baskı altında inlemekte, kendisine uzanacak bir kurtarıcı el beklemektedir.

İnsanlığı, İslam ümmetini kurtaracak yol Muhammed Mustafa’nın yoludur. Onun getirdiği dini tekrar ihya etmek için canını feda eden sevgili torunu, şehitlerin serdarı, Kerbela aslanı İmam Hüseyin’in yoludur.

Hazreti Hüseyin zulme, sapkınlığa, dinin aşağılanmasına karşı kıyam etti. Biz Müslümanlar da, Mustazaf düşürülmüş İslam ümmeti de,  zulmün karşısında Ehl-i Beyt’in izini takip etmeli, yolundan gitmeliyiz. İmam Hüseyin ve şerefli yarenleri gibi İslam’ın ve ümmetin izzeti için, Müslümanların özgürlük ve bağımsızlığı için canlarımızı feda etmeliyiz.  Her gün Aşura, her yer Kerbela şiarıyla ümmet düşmanlarına, emperyalist güçlere, sömürgeci batılılara, İslam topraklarını istila eden cani Amerika ve diğer şeytani güçlere, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve mukaddes Kudüs’ün işgalcisi Siyonistlere karşı birlik ve beraberlik içinde, vahdet içinde kıyama durmalı, direniş ve cihat elbisesini kuşanmalıyız. 

Onlar İmam Hüseyin’den zillete boyun eğmesini, zalimlere teslim olmasını, İslam toplumuna zulmeden günahkâr yönetimlerle barışık yaşamasını, din ve adalet düşmanlarıyla uzlaşmasını istiyorlardı. Zalim ve din tahripçisi, aziz İslam’ı kendi çirkin emellerine, dünyevi çıkarlarına alet eden Emevi diktatörlüğüne, katil Emevi yönetimine biat etmesini istiyorlardı.

Bunu yapmadığı takdirde öldürülmekle, işkenceyle, ev halkının esir alınmasıyla tehdit ediyorlardı. Peygamberin ciğerparesinin, cennet gençlerinin efendisinin önüne iki tercih koyuyorlardı. Ya dedesinin dinine, yüce İslam dinine ihanet edecek, zulüm ve zillete boyun eğecek ya da öldürülecek, ev halkı esir edilecekti.

O Allah’ın aslanı, şehitlerin serdarı zillete boyun eğer miydi hiç! Dedesinin dinini tekrar ihya etmek için kanına ihtiyaç varsa varsın dökülsündü. Ve şöyle haykırıyordu o: “ Zillet bizden uzaktır. Muhammed’in dini benim kanımla tekrar dirilecekse alın beni, ey kılıçlar dökün kanımı!”

Bugün ümmet her günden daha çok İmam Hüseyin’i tanımaya, anlamaya, onun izinde yürümeye ihtiyaç duymaktadır.

Söz buraya gelmişken İmam Hüseyin’i, onun misyonunu, çizgisini anlatmak, tanıtmak için gayret sarf eden, çabalayan, bu konuda etkinlikler düzenleyen tüm İmam Hüseyin dostlarına, âşıklarına selam olsun diyorum. Allah çabalarını, gayretlerini hayra tebdil eylesin, bu mübarek kıyamı ümmetin vahdetine, uhuvvetine, düşman karşısında izzetli bir diriliş yaşamasına vesile kılsın inşallah…

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *