10

“Bu Araplar da başımıza bela oldu.” diyor, namerdin biri. Evet namert! Gerçi içimden daha beterini söylemek geçiyor, ama yine de beter bir söylemi dilime yakıştıramıyorum. Yakıştıramıyorum dedikçe de kendisine cesaretinden dolayı Kato'nun Aslanı dediğim Hakkârili bir dostumun hikayesini nakletmeden de geçemeyeceğim. Aşağılık ötesi varlıklar için kullandığı sansürsüz kelimeleri duyduğumda; "Şeyhim! Bu söz bize yakışmaz. Lütfen biraz sansürlemeye çalış" şeklinde onu frenlemeye çalışmıştım. O da bana dönerek; "Hocam kesinlikle haklısın, gerçekten bu cümleler bize yakışmıyor. Yalnız bu kelimeler onlara yakıştığı için ben de onlara yakışanı zikrediyorum." Demişti. Tebessüm ederek sen de haklısın." Demiştim. Bu tür konulara önsöz olarak her giriş yaptığımda, dostumun bu cevabını düşünmeden ve tebessüm etmeden geçemiyorum. Öyle ya! Vallahi size çok şey yakışıyor. Ama en çok yakışan namertliğiniz üzerinden gidelim.

Öncelikle bu memleketin geçmişine ve kuruluşuna gidelim. Şerife Bacılara, Nene Hatunlara, Sütçü İmamlara, kağnılarda mermi taşıyan çarşaflı analara ve Çanakkale geçilmez dediğimizde din, vatan ve namus için kurbanlık nişanesi vurulan kınalı evlatlara, şehit olan binlerce medrese talebesine, İngiliz generallerinin ifade ettiği gibi vurulduğu halde ölmeyen, yeşil sarıklılara ve ateş hattında sabah namazı için dereden abdest aldıklarında şehit kanlarıyla abdest aldıklarını fark eden İslam ve vatanın gerçek kahramanlarına baktığımızda bu vatanın kimler tarafından ve ne için kurulduğunu gayet iyi görüyor ve anlıyoruz.

Ey namertler! Siz de görüyorsunuz. Ve bu vatanın asıl kahramanlarının sizin şu an yobazlıkla ve gericilikle yaftaladığınız inançlı insanlar olduğunu da adınız gibi biliyorsunuz. Öyle ya Şehitlik ve Mehmetçik kavramını yerden türeyen, gaybın sahibine başkaldıran ve yediği yemeğin esiri olup iki büklüm olan kimselerden miras almadınız herhalde. Öyleyse boşuna zıplayıp hoplamayın. Bu memleket dindar bir ecdadın nesline emanetidir. Emanetidir de siz o nesil misiniz? Siz o dedelerin ve ninelerin varisleri misiniz?

Göğsünüzü gere gere bu vatan bizim dediğinizi duyar gibiyim. Duyuyoruz da. Yalnız o dede ve nineler bugün hayatta olsaydı İngilizler dinimizi ve vatanımızı ayaklar altına almış deyip sizlerle yeni bir harbe girerler miydi? Girerlerdi. Öyleyse boşuna gerilmeyin. Siz ecdada ihanet eden, nankörlersiniz. Sizler işgalcisiniz! Değer işgalcisi... Çünkü İslam’a ve ecdadın üzerinde taşıdığı tüm dini emarelere (Çarşaf, sakal vb.) savaş açmış namert mirasyedilersiniz. Memleketin birçok şehrini gezdim siz de gezdiniz ve geziyorsunuz. Bu memleketin her karışında yatan evliyaların, İslam büyüklerinin mezarlarını ve şehitlikleri görüyorsunuz. Kimi Türk, kimi Kürt kimi Arap... Hepsinin ismi şehitliklere kaydedilmiş.

Ama siz ecdadın birliktelik içinde kol kola savaşarak kanları ile bu toprakları sulayan bu insanlara savaş açtınız. Batıl ideolojiler uğruna İslam’a saldırıp, Irkçılık uğruna da Kürtleri ve Arapları dışladınız. Ve hala dışlıyorsunuz. Memleketin her karışında Rus, Yunan ve İngiliz Turistler kıyılarda güneşlenirken gıkınız çıkmaz, Turizm beldeleri İngilizce ve diğer yabancı dillerle süslenince gıkınız çıkmaz, hatta bunlar ülkede iş yeri açtıklarında 'ülkemiz tercih ediliyor diye gurur duydunuz, İngilizce konuşurken bunu büyük bir gurur nişanesi olduğunu düşünerek gerile gerile ağzınızı şekilden sekile sokarak konuştunuz, bu dilleri öğrenmek için gece gündüz çırpındınız... Bu devletlerin tüm düşmanlıklarına rağmen, bunu bir gurur bildiniz. PKK ve türevlerini desteklemelerine ve ülkedeki birçok sorunun en birincil kaynakları olmalarına ve şu an hala bazılarının açıktan düşmanlığına rağmen bu yabancı ülkeler, milletler ve onlara ait olan her şeyle gurur duydunuz. Gelişmişliğin ve medeniyetin medar-ı iftiharı yaptınız! Öyle olmasa da. Yalnız bu ülkeye Turizm amacıyla para bırakan Arapları ve Arapça yazılan bir tabelayı bir türlü sindiremediniz. Her şeyinizle İngilizlere benzediğiniz ve satılmış olduğunuz halde, Arapların her yeri işgal ettiğini dilinizden düşürmediniz. Kürtleri de Arapları da bir bela olarak zikretmekten geri durmadınız. Biri deniz kıyısında çırılçıplak soyunur gıkınız çıkmaz. Ulu orta yerde zina yaparlar umurunuzda olmaz. Üstüne özgürlük ve medeniyet papağanlığı yaparsınız. Yalnız inançlı biri edebi ve elbisesi (Türk, Kürt, Arap fark etmez) ile girince aşağılamalarınız eksik olmaz. "Bunlar denizi kirletti." demekten geri durmazsınız. Çünkü namertsiniz. Çünkü işgalcisiniz.

Söyleyin! Siz kimsiniz? Ecdada benzemiyorsunuz. Onların değerlerine düşmansınız. İslam’ın dostu değilsiniz. Vatanın asıl sahiplerini yobazlıkla suçluyorsunuz. Bu vatanın asıl düşmanlarına da hayransınız. Söyleyin, gerçekten siz kimsiniz? En iyisi yine ben söyleyeyim; siz namertsiniz, siz işgalcisiniz. Siz de bunun farkındasınız değil mi?

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *