13


Bismillah...
"Size kendileriyle huzur bulmanız için kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranıza bir sevgi ve merhamet koyması da O’nun ayetlerindendir."(Rum, 21)
Ayeti şöyle bir tahlil ettiğimiz vakit Kur'an da aile kurmanın asıl amacı, huzurun sağlanmasıyla beraber, sevgi, saygı ve merhametin temeline dayanan bir ilişkiyle mutluluğun elde edilmesi olarak belirtilmiştir.
Yani huzur ve mutluğun şifresi şu dört ana kavramdan oluşuyor.
Sevgi, merhametin kaynağı
Saygı, hürmet ve değerin kaynağı
Sabır, imanın kaynağı
Güven, huzur ve sükûnetin kaynağıdır.
Dolayısıyla Ailede Saadeti Dareyn'i yaşamak için, bu önemli kavramlara son derece itina göstermeli ve hayatımızın her alanına bu güzellikleri taşımalıyız.
Günümüzde bir çok insan huzur ve mutluğun şan, şöhret ve parada olduğunu dile getirse de gerçek huzurun İslam ve İman ile imar edilmiş yuvalarda olduğunu göz ardı edebiliyor.
Zira iman ile imar edilmiş yuvalarda, evlilikler geçici zevk ve duygular üzerine değil, iman ve ahlak üzere kurulu olduğu için, işte o evler Cennet'in, dünyadaki bir şubesi haline dönüşür biizniallah... 
Cennetin bir şubesi olan Ailelerde sevgi, saygı, paylaşım ve  dayanışma ile topluma daha sağlıklı bireyler yetiştirilir.
Temeli sağlam atılan bir Aile geleceğin ve toplumun en önemli güvencesidir. Bu bağlamda Kur'an aile bireylerine önemli haklar vermenin yanı sıra aile mutluluğunu sağlamaya yönelik bir takım sorumluluklar da yüklemiştir.
Aile fertleri bu ortak sorumluluğun farkında olmalı ve Allah'ın huzurunda ailenin sorumlulukları çerçevesinde hesap vereceklerinin bilinciyle, aile içi huzurun tesisi için her iki taraf da ellerinden gelen gayret ve çabayı göstermelidirler.
Bu bağlamda bilhassa iman, teslimiyet, temsiliyet ve tevekkül noktasında bizlere örnek olacak üç muhteşem örnek aile tablosu vardır.
Bu örnek Aileler, Al-i İbrahim, Al-i İmran ve Al-i Muhammed (sav)’dir. Bu üç örnek Aileden alacağımız çok dersler vardır.
Bu aileleri bir kez daha okuyup, bir kez daha tahlil edelim.
Asrı saadetten dönüp, günümüz Aile tablosuna bakacak olursak gerçekten durum çok vahim.
Sözde Müslüman Aileler, sekülerizmin ve modernizmin etkisiyle pek çok yara almış gerçek Aile fonksiyonlarını yitirmiş durumdalar.
Sekülerleşen aileler, bağları kopuk olduğu, evleri otel gibi kullanıldığı, hazcı bir hayat yaşadıkları için, huzurun kaynağı olan çocuk sahibi olmayı ya da evlenmeyi bir külfet olarak görüyorlar.
Oysa Kur'an aile kurmanın en temel sebebinin nesil yetiştirmek olduğunu belirtir.
Dolayısıyla bizler geleceğe yön verebilecek ardından güzel izler bırakacak nesiller yetiştirmek istiyorsak, huzuru evlerimize ve yüreğimize ilmek ilmek dokumalıyız. Huzur İslam'dadır.
İslam'ı yaşadıkça huzurun hazzına varabiliriz ancak.
Yani kısaca Aile bizim dünyadaki Cennetimizdir.
Bize emanet olarak bahşedilen bu yuvaya iman, sevgi, saygı ve sabır tohumları ekersek işte o zaman bu Cennet bizi hem Dünyada, hem de Ukbada ebeden mesrur ve huzurlu kılacaktır inşallah...
Selam ve Dua ile...

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *