488

Çoğumuzun evinde sebebini bilemediğimiz bir huzursuzluk, sıkıntı ve karmaşa var. Gözle görülen ciddi sorunlarımız olmamasına rağmen eşler olarak çoğu defa birbirimize karşı sıkıntılıyız. Muhabbet yok, sevgi zayıf, anlayış kıt, tahammül desen hak getire. Yine çocuklarımızla aramızda çoğu defa iletişim kopukluğu var. Çocuklarımızı terbiye konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sürekli çocuklarımızın yaramazlığından, söz dinlememesinden, itaatsizliklerinden bahsedip duruyoruz.
Velhasıl hepimizin ortak derdi bu. Bu sıkıntının nedeni Peygamberimizin emir ve tavsiyelerinde gizli aslında… Peygamberimiz, evlerinizi kabirlere çevirmeyin diyor. Yüksek sesle Kur’an okuyup dinleyerek, namaz kılarak, dua ederek, İslami sohbetler yaparak evinizi şeytan ve dostlarının tahakkümünden kurtarın diyor.
Peki, evlerimiz öyle mi? Gece gündüz televizyonlar açık. Televizyon kanallarında oynatılan diziler, programlar, filmler sürekli İslam dışı bir ahlaka, İslam dışı bir yaşantıya özendiriyor. Yine bizler, çocuklarımız akıllı cep telefonlarıyla meşgulüz hep. Telefonların bizlere neyi sunduğu malum… Yani evlerimiz ne yazık ki şeytan ve dostlarının egemenliği altında. Sürekli vesvese, günah, isyan pompalanıyor. 
Sonra da neden huzursuzluk var, neden mutlu bir aile ortamı yok diye yakınıyoruz. Evlerimizi birer gaflet kabristanına çevirmişiz de haberimiz yok.  Hâlbuki Peygamber-i Ekrem’in tavsiyelerine kulak verseydik bunlar mı olurdu. Mesela Peygamberimiz ‘Evlerinizi kabirlere çevirmeyiniz! Muhakkak şeytan, içinde Bakara Suresi okunan evden kaçar!’ (Müslim 780/212, Tirmizi 3036) diyor. Kaçımızın evinde Bakara süresi sesli okunuyor. Kaçımız Peygamberin bu tavsiyesine uyuyoruz.
Geçenlerde bir yerde bizzat yaşanmış bir olayı okudum.  Eşiyle boşanmanın eşiğine gelmiş bir adam bunu anlatıyor: “ Altı yıllık evliydim. İki çocuğumuz vardı. Ben eşimi seviyordum. Aramızda ciddi bir sıkıntı yoktu. Ama eşim sürekli benden uzak durmaya çalışıyor, benim varlığımdan huzursuz oluyor, beni sevemiyordu. Bu sıkıntı uzun sürdü. Huzurumuz kalmamıştı. Bir gün hiçbir sebep yokken boşanmak istediğini söyledi.  Nedenini sorunca, bilmediğini söyledi. Sebebini bilmediği bir soğukluk yaşıyordu bana karşı. Boşanma isteğini kabul etmek zorunda kaldım. Eşim babasının evine gitti. Oradan boşanma işlemlerini takip edecekti. Çok üzgündüm. Peygamberimizin, Bakara Süresinin okunduğu evden şeytan kaçar hadisini hatırladım. Ümitli değildim ama denemeye karar verdim. Üç gün boyunca Bakara Süresini seslice okudum. Üçüncü günün sonunda eşim aradı beni. Telefondaki sesi çok üzgün ve mahcuptu. Bana karşı duygularının tamamıyla olumlu yönde değiştiğini, boşanmaktan vazgeçtiğini, kabul ederse hemen eve döneceğini söylüyordu. Bakara suresinin sayesinde yuvam yıkılmaktan kurtulmuştu”
Evet, bir evde sürekli haram görüntüler izleniyorsa, sık sık klipler, çirkin sözlü müzikler dinleniyorsa, o evde Allah’a secde edilmiyor, Allah’ın zikri geçmiyorsa, Kur’an tozlu raflarda kalmışsa, o evi şeytanlar mesken tutmaz mı? Bir evde huzursuzluk varsa, çocuklar çok hırçınsa lütfen kapatın o çirkin kanalları. Klipleri, müzikleri kapatın. Evinize huzur veren bir şeyler yapın. Namaz kılın, Allah’ı sık sık zikredin. Sesli Kur’an dinleyin. Allah’a sığının. Bari bu ay bunu yapın. Kur’an ayı Ramazanda bari evlerinizi dirilerin kabri olmaktan kurtarın. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *