4

Bir güzel insan, gücün sözüne değil sözün gücüne inanan ve o gücü Rabbinden alan bir dost bu fani dünyadan göçtü.

Şehmus Temiz...

O, ayetin tabiriyle hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmeden hakkı izhar ederdi. Vali bile yanlış yapsa yanlışı çekinmeden, bana zarar gelir kaygısına kapılmadan dile getirirdi. Kalemini eğip bükmezdi. Sözünü daldan budaktan sakınmazdı, doğruyu söylemekten çekinmezdi. Yazıları sebebiyle sürgünlere, tehditlere maruz kaldı; ama o, inandığı doğru bildiği, hakikate muğayyir bir savruluşa tevessül etmedi.

Kalemin ahlakını yerine getirdi. Gazeteciliğin ilkeli duruşun hakkını verdi. Bu yönüyle gazetecilere yol gösterdi. Işık oldu.

Merhum; padişahım çok yaşa diyerek, bol kepçeden övgülerle, alkışlarla köşesini dolduranlardan olmadı.

Bir yerlere yaranma derdinde olmadan, mütevazi kimliği, samimiyeti, güler yüzlülüğü, yardımseverliğiyle gönüllerde taht kurdu.

Müslümanların şu cemaat, tarikat, STK, dernek diye ayrıldığı/ayrıştığı zamanımızda Şehmus Temiz; hiçbir ayrım gözetmeksizin her hayırlı işte yer aldı, etkinlikle bulundu. Kim düzenliyor bu etkinliği, hangi parti oluşum demeden topluma, insana, İslam adına söz söyleyenlerin yanında yer aldı, söylenen yerde bulundu.

Şu kesimle aynı karede görünürsem farklı anlaşılır, bana zararı olur gibi menfi düşüncelere kapılmadı. Bu yönüyle İslami camialara, STK'lara iyi bir örneklik teşkil etti.

Hakkın ve hakikatin sesi oldu.

İnanın ben böylesi bir insanı bir vali, belediye başkanı hasılı toplumun çok önemli mevkilerinde görmek isterdim, olmalıydı da. Bilirdim ki onda topluma üsttenci bakış, nobranlık olmazdı. Nerede zor durumda bir insan, Müslümanların bir yarası olsa oralı olurdu yüreği. Yaraya merhem olmak için kendisini vazifeli addederdi. İnsana hizmet için mesai kavramı bilmeden tüm benliğiyle çalışırdı.

Bu Dünyada toplum nezdinde alamut kalesi gibi yüksek görülen mevkilerde olmadı; ama rahmetiyle bizi kucaklayan Rabbi Rahim ona herkesin gıpta edeceği makamlar ihsan eder diye temenni ediyorum.

Binlerce insanın hüsnü kabulüyle Şehmus Temiz kardeşimiz, abimiz; kısacık ömrüne büyük hizmetler sığdırmıştır.

 

İki yıldır kaybettiğimiz Murat Kılınç gibi birbirinize ne çok benziyorsunuz. Hz. Musa ve Hz. Harun kardeşler gibisiniz. Burada çok koşturdunuz, cennete Allah'ın nimetlerine Murat KILINÇ'la beraber koşarsınız inşaallah.

Allah'ın razı olduklarından olasınız.

Rabbim sizleri peygamberle havzı  kevserinde buluştursun.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *