481

 

 

Geçenlerde Belediyeye bağlı hentbol takımının maçı vardı. Belediyeye ait bir salonda oynanan maçta etrafa asılan pankartlardan biri dikkatimi çekti. Genç 72 adıyla asılan pankartta Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’a yönelik övgüler vardı. Ama ne övgü! Bir zamanlar fanatik Kemalistlerin, aşırı laikçilerin Atatürk için kullandıkları övgülere benzer sözler.

“ Her şey yalan, gerçek sensin! Sesin varlığın hiç bitmesin büyük başkan!” Doğrusu bu dalkavukluk karşısında iğrendim. Sadece Allah için kullanılabilecek olan bu ifadelerin bir fani için kullanılması dalkavukça bir tavır olarak yorumlanabilir ancak.

Sayın Aksoy’un takdir edilecek uygulamalarını atandığı ilk günden beri övdük. Gerçi büyük projelerin çoğu ne yazık ki uygulanmadı. Batman’ın çehresini değiştirecek projeler konusunda hayli umutlandık ama ne yazık ki elle tutulacak bir gelişme daha yaşanmadı. Belediyenin parası konserler, gereğinden fazla önemsenen, kız erkek karma olduğu için ahlaki anlamda da sakıncalı olan sportif faaliyetler yerine büyük projeler için harcansa daha hayırlı olur düşüncesindeyim. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen Sayın Aksoy döneminde önemli hizmetlere imza atıldı.

Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir söz var. Sayın Aksoy dönemindeki hizmetler HDP’li belediyelerin zamanıyla kıyaslanamaz. HDPli belediyeler hizmetten sadece yiyip çırpmayı ve halkın parasını dağa göndermeyi anlıyorlardı. Sayın Aksoy döneminde ise özellikle temizlik, alt yapı, çöplerin toplanması, asfalt, ulaşım, mahalle parkları gibi konularda sevindirici gelişmeler oldu. Gerçi batı illerindeki hizmetlerle kıyaslanınca yine de çok yetersiz ama hiç hizmet görmemiş gariban Batmanlı için bu bile büyük bir hizmet.

Şimdi gelelim asıl konumuza… Dalkavukluk yapıp belediyeden nemalanmak isteyen çok uyanık vardır. Sayın Aksoy bunlara karşı dikkatli olmalı. O spor salonuna asılan pankart İslami değerlerimize uymayan, dindar halkı üzecek olan ifadeler barındırıyor. Tek hakikat ve varlığı hiç bitmeyecek olan sadece Allah’tır. Bu tür pankartlara izin verilmemesi gerekiyor. Ki Sayın Aksoy’un bu pankarttan haberinin olduğunu sanmıyorum. Ricamız bu tür saygısızlara gereken uyarıların yapılması ve bu tür saygısızlıklara izin verilmemesidir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *