490

 

 

Batman’ımız her yıl muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yediden yetmişe, kadın çocuk on binlerce, yüz binlerce Batmanlı bu etkinliğe akın ediyor. Çevre illerden, ilçelerden, köylerden de büyük katılımlar oluyor. Bu etkinliğin düzenlendiği gün Batman’da adeta hayat duruyor. Bambaşka bir iklime gidiyor Batman. Tüm şehir manevi bir hazla sarmaş dolaş oluyor.

Mevlit etkinliğinden bahsettiğimi hemen anladınız sanırım. Etkinliği Peygamber Sevdalıları Platformu düzenlerken tüm Batman halkı bu kutlu etkinliği sahipleniyor. Muhteşem mevlit etkinliği halka mal olmuş durumda artık. Dışarda Batman denilince mevlit etkinliği akla geliyor. Batman ve Batman halkı mevlit etkinliğiyle özdeşleşmiş adeta.

Etkinlik gününde tüm halk seferber oluyor. Arabası olan hayırseverler, firma sahipleri ve diğerleri imkânlarını halkın hizmetine sunuyor. Etkinlik süresince hayırsever firmalar ve arabası olan vatandaşlar katılımcıları bedava etkinlik alanına taşıyorlar. Bunu isteyerek, zevkle yapıyorlar. Peygamber Efendimizin mevlidine katkı sundukları için mutlu oluyorlar. Sevgili peygambere hizmet hangi Batmanlıyı mutlu etmez ki?

Ama ne yazık ki Batman Belediyesi halka mal olmuş, yüz binlerce Batmanlıyı bir araya getiren bu muhteşem etkinliğe ilgisiz kalıyor. Halkın belediyesi olarak halkın büyük teveccüh gösterdiği mevlit etkinliğine katkıda bulunmuyor. Birkaç otobüsü katılımcılar için tahsis etmeyi çok görüyor. Bu konudaki başvurulara olumsuz cevap veriyor.

Doğrusu bu tavrı anlamlandırmak çok zor... Gördüğüm ve şahit olduğum kadarıyla birçok Batmanlı da bu davranışa anlam veremiyor. Hâlbuki belediyeye düşen görev, halkının yoğun ilgi gösterdiği böyle devasa bir etkinliğe katkı anlamında seferber olmasıdır. Katılımın çok çok daha az olduğu ve kısıtlı bir çevreye hitap eden birçok etkinliğe katkı sunan Batman Belediyesinin mevlit etkinliği karşısındaki bu olumsuz tavrının nedeni doğrusu merak konusu…

Açık söyleyeyim, HDP döneminde belediyenin mevlit etkinliklerine karşı olumsuz tavrının mantıklı bir açıklaması vardı. O dönemde belediye ideolojik bir gurubun elindeydi. Belediye bu ideolojik guruba hizmet ediyordu. HDP dönemindeki belediye halkın değerlerine yabancı, hatta düşmandı. HDP’nın kontrolündeki belediyenin mevlit etkinliklerine katkı sunmasını kimse beklemiyordu.

Ama aynı şeyi bugünkü belediye için söylemek zor. Belediye başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, geldiği günden beri güzel projelere imza atıyor. Birçok çalışması takdir topluyor. Yetersiz olmakla birlikte Batman’ın çehresini değiştiren güzelliklere imza attı. Sayın Aksoy kendini halka yakın gören, halkın arasına karışan biri.

Batman halkının Aksoy ve ekibinden beklentisi olumlu yönde… O yüzden mevlit etkinliğine katkı sunmamaları, özellikle o gün etkinlik alanına yolcu taşımak için talep edilen otobüslerin verilmemesi halkı üzüyor. Dediğim gibi bu etkinlik halka mal olmuş, yüzbinlerce kişinin katılımda bulunduğu bir etkinlik. Belediye bu etkinliğe her anlamda katkı sağlamalı. Böyle yaparsa halkın takdirini alacağından kuşkum yok.

Halkı, halkın taleplerini önemseyen sayın Aksoy’dan beklentimiz bu etkinliği sahiplenmesi, bu hayra ortak olması ve her anlamda katkıda bulunmasıdır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *