482

 

Sözü eğip bükmeye hiç gerek yok. Dindarlığıyla övünen, dünya Müslümanlarının hamisi olduğunu iddia eden iktidar, dindar mahkûmlar söz konusu olunca sağırları ve körleri oynuyor. İslami camianın doksanlı yıllarda karşılaştığı komplolar, bu camia hakkında FETÖ ve PKK’nin algı ve iftira kampanyaları bir bir deşifre olmasına rağmen, FETÖ’cü polis ve hâkimlerin elleriyle uğradıkları korkunç zulüm ve mağduriyetler bizzat hükümete yakın yazar ve aydınlar tarafından dillendirilmesine rağmen yine de hükümet olanları görmezden geliyor.

Artık açık açık hükümetin bu mazlum camiaya reva gördüklerini dillendirmek gerekiyor. Bu hükümetin bu camiayı görmemesinin sebebi ne? Neden bu mazlum camianın 28 Şubatı hala devam ediyor? Neden bu mazlum camianın evlatları zulme uğradıkları ortaya çıkmasına rağmen hala karanlık zindan hücrelerinde acı çekmeye, tutsak olmaya devam ediyor? Daha iki üç gün önce bir Yusufimizin anası evladını göremeden, evlat hasretiyle yüreği yangın yeri olduğu halde vefat etti.

Herkes için demokrasi, özgürlük, insan hakları, adalet varken neden bu camianın mağduriyetleri giderilmiyor? Zindandaki tutsak Müslümanların ailelerinin, eş ve çocuklarının adalet feryatlarına karşı bunca sessizlik, bunca vurdumduymazlık, bunca ilgisizlik niçin? Neden acı çeken, adalet isteyen kadın ve çocukların gözyaşları sizde merhamet uyandırmıyor? Hani adınız adalet ve kalkınma partisiydi?  Neden sizin adaletinizden bu insanlara en ufak bir pay düşmüyor?

Bu onurlu insanların itirazı adaletsizliğe, haksızlığa… Adil bir şekilde babalarının, çocuklarının, eşlerinin yargılanmasını istiyorlar. Sizden ve hiç kimseden adalet dilenmiyorlar. Zinakârlara, ateistlere, eş cinsellere tanıdığınız haklardan onlar da faydalanmak istiyor. Bu ülkeyi bir zamanlar soyup soğana çeviren, binlerce kirli ve yasadışı işe bulaşmış, binlerce mazlumun kanına girip on binlerce faili meçhullerle adları anılan ERGENEKON’culara gösterdiğiniz adaletinizden bir katrecik onlar da istiyor. Ülkenin şehir ve kasabalarını savaş alanına çevirip devlet içinde devlet olan, yapmadıkları zulüm, dökmedikleri kan kalmamış olan KCK’lılara tanıdığınız haklardan azıcık onlar da istiyor.

Bu camianın suçu ne ki, herkese insanca muamele edildiği halde sadece onlar üvey evlat muamelesi görüyor? Evlatlarının katilleri yargılanmıyor, zindanlardaki hasta tutukluları ölüme terk ediliyor, 28 Şubat döneminde uğradıkları haksızlıklar giderilmiyor, varlıkları yok sayılıyor, kendilerine yönelik komplolar deşifre edildiği halde görmezden geliniyor?

 

Karşılaştıkları bunca saldırı ve tahrike rağmen ısrarla sağduyulu davrandıkları için mi? Üvey evlat muamelesini, aşağılanmayı sineye çekip Müslümanların, Türkiye halklarının vahdet ve uhuvveti için uzanan her ele kardeşçe sarıldıkları için mi? Partisel çıkarları tehlikeye girdiği, devlet yanlısı suçlamasına maruz kaldıkları, birçok kesimin düşmanlığını üzerlerine çektikleri halde ülkenin selametini, halkın mutluluğunu her zaman birinci öncelikleri yaptıkları için mi? Ve en önemlisi 15 Temmuz’da ölümü, zindanı ve her türlü fedakârlığı göze alarak meydanlara döküldükleri, diğer kardeşleriyle beraber şehit verdikleri, vatanlarına ihanet etmedikleri için mi?

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *