482

 

Suriye’ye komşu Müslüman ülkeler ve Rusya, Batının Suriye konusundaki kirli projelerinden derin kaygıya kapıldıkları için Suriye savaşını bitirmeye çalışıyorlar. Çünkü Suriye iç savaşı çok büyük bir projenin önemli bir ayağı konumunda. Batı Suriye’de başarılı olursa sıra Türkiye, İran ve hatta Rusya’ya gelecek.

Korkunç derecede müsrif ve tüketim çılgını olan Batı, topraklarındaki birçok zenginlik kaynağını tüketti. Başta petrol olmak üzere İslam dünyasındaki zenginlik kaynaklarına hoyratça gözlerini dikmiş durumda. İslam âlemindeki tüm ülkeleri birer Somali ve Sudan’a çevirip zayıflatarak ümmetin zenginliklerini rahat bir şekilde sömürme sevdasında. Bu konuda hiçbir rakip de tanımak istemiyor. Bu anlamda Rusya da Batının tehdidi altında… Aynı şekilde kendisine kafa tutacak, dayatmalarına boyun eğmek istemeyecek güçlü İslam ülkelerine de tahammülü yok. Özellikle ne pahasına olursa olsun bölgesel güç konumda olan İran ve Türkiye’yi parçalamak, onları tehdit olmaktan çıkarmak istiyor.

Suriye istikrar ve barışa kavuşamazsa Batıyı durdurmak çok güç olacak. Tehlike büyük. Yangın bütün bir ümmeti sarma eğiliminde. O yüzden ne pahasına olursa olsun Batının bu korkunç projesinin Suriye’de mezara gömülmesi lazım. Batının önderliğini Amerika’nın yaptığına göre Amerika’nın Suriye’de durdurulması lazım.

Amerika’nın Suriye’de elinin kesilmesi ümmet için hayati bir öncelik… Amerika ve İsrail’in etkili oldukları, bir şekilde varlıklarını sürdürdükleri bir yerde ne barış olur ne de huzur. Orada fitne ve karmaşa eksik olmaz. Amerika’nın işgali altındaki ülkelerin durumu hepimizin malumu… Suriye’ye barışın gelebilmesi için Amerika’nın, Amerika’yla bağlantılı gurupların, Amerika’nın destekleyip silah verdiği örgütlerin Suriye’de etkisiz hale getirilmesi gerekiyor.

Ama gelin görün ki Amerika ve dostları Suriye’de cirit atıyor. Amerika Suriye’de istediği zaman istediği yeri bombalıyor, istedi guruba silah veriyor. Suriye’nin özellikle Kürt bölgesinde, Türkiye sınırında askeri üstler kuruyor. Amerika’nın yeni faşist başkanı Suriye’de güvenli bölgeler kuracağını, hatta bazı yerlerde kara harekâtı başlatacağını söylüyor.

Amerika’nın Suriye’deki varlığı sürdüğü müddetçe oraya barışın geleceğini umut etmek gerçekçi olur mu? Amerika’nın etkili olduğu, askeri varlığını sürdürdüğü hangi ülkeye barış gelmiş?

Türkiye, Müslüman komşularıyla, özellikle İran’la işbirliği içinde Amerika fitnesinin Suriye’de bertaraf edilmesi için kararlılıkla hareket etmeli. Amerika’nın hile ve tuzaklarına düşmenin ne büyük musibet ve felaketlere yol açtığını 15 Temmuz’da gören Türkiye, Amerika’ya karşı durmanın tek etkili yöntemin kararlılıkla direnmek olduğunu bilmeli.

Amerika, Suriye’de güç olmayı sürdürdüğü müddetçe Türkiye’nin varlığı tehdit altında olacak. Çünkü Amerika, Suriye’de etkili olmayı sürdürdükçe oradan Türkiye’ye terör ve fitne ihraç etmeye çalışacak. Türkiye’yi zayıflatmaya, Türkiye ile komşularının arasını bozmaya çalışacak.

 

Amerika’ya karşı tek etkili yöntem kararlı olmaktır. Ürkekçe ve uzlaşmacı politikalar Amerika’yı daha da cesaretlendirip küstahlaştırır. Kışkırtıcı yapar. Amerika’nın iğrenç bir politikası var. Kendisine boyun eğenleri kullanır, sonra da silip atar. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *