482

Filistin davası, Kudüs davası davaların anasıdır. Ümmetin kurtuluşu Filistin’in kurtuluşundan geçer. Ümmet, ümmetin yöneticileri, önder ve liderleri Filistin davası etrafında birleşirse vahdet ve uhuvvet gerçekleşir ancak. Türkiye Müslümanları bunu bilir, her ortamda da dillendirirdi şimdiye kadar. Ümmete yönelik tüm kötülük ve fitnelerin arkasında hep Siyonizm’i, katil İsrail’i görürdü.

Şimdi de öyledir mutlaka. Türkiye Müslümanlarının inanç ve düşüncelerinde bir değişim olduğunu sanmıyorum. Ama ne hikmetse daha az dillendirir, daha az konuşur olduk Filistin davasını. Mukaddes Filistin direnişi gündemimizden yavaş yavaş düşüyor sanki.

Hâlbuki İsrail aynı İsrail… Filistin hala işgal altında, Gazze açık cezaevi olma durumunu sürdürüyor, Filistin’in mazlum ve mağdur kadın ve çocukları, erkek ve yaşlıları her gün vahşice katlediliyor, zindanlara dolduruluyor, evleri başlarına yıkılıyor. İlk kıblemiz Mesci-i Aksa’nın altı oyulmaya devam ediliyor ve Allah muhafaza bir sabah ilk kıblemizin yıkıldığı haberiyle uyanabiliriz. İsrail işi o kadar azıttı ki Kudüs’te ezan sesini yasaklayacak kadar küstahlaştı.

Suriye’de, Irak’ta ve diğer İslam beldelerinde Müslümanların arasına fitne tohumları ekip onları düşman kardeşlere çeviren, azgın diktatörleri destekleyip Müslümanların üzerine salan, büyük şeytan Amerika’nın ümmeti parçalayıp sömürmeye yönelik politikalarının arkasında duran odak Siyonizm’dir, Siyonistlerdir, İsrail’dir.

Filistin’deki İslami direniş ümmetin kurtuluşunu sağlayacak bir direniştir. Bu direnişe sahip çıkmak, güçlendirmek, arkasında durmak geleceğimizi, nesillerimizin geleceğini sahiplenip arkasında durmaktır. Filistin direnişi, kutsal Filistin cihadı asla unutulmaması gereken bir direniş ve cihattır.

Filistin cihadından bahsedip de Şeyh İzzetin Kassam’ı unutmak mümkün mü? Bugünlerde şehadet yıldönümünü andığımız Şeyh İzzetin Kassam, Filistin’de Batı emperyalizmine karşı cihat meşalesini ilk tutuşturan kişidir. Hamas’a, İslami Cihad’a ve Filistin’deki eski yeni tüm direniş hareketlerine ilham kaynağı olmuş büyük bir direniş önderidir Kassam…

İşgal ettiği Filistin’de Yahudi, Siyonist bir devletin inşası için zemin hazırlayan, dünyanın dört bir yanındaki Siyonist Yahudilerin Filistin’e akın edip silahlanmasını sağlayan ve aslında İsrail’in gerçek kurucusu olan İngilizlere karşı cihat bayrağını açan Şeyh İzzettin Kassam modern asırdaki İslami direnişin sembollerinden biridir de aynı zamanda.

Ne yazık ki tanımamız, bilmemiz gereken, dünya ve ahretimizin saadet kaynağı insanları değil de emperyalist kültürün mimarlarını baş tacı ediyoruz. Genç nesillerimiz ümmetin yüzünü ağartan şerefli direniş önderlerini, mücahit âlimleri tanımıyor, değersiz bir aktörü, işe yaramaz bir sporcuyu tanıdıkları kadar bile tanımıyor.

Cihat ve direniş kültürünün tekrar aramızda yeşermesi, yeniden canlanıp dirilmemiz, sömürülen yığınlar olmaktan kurtulup özgürlük ve adalet peşinde koşan insanlar olmamız için Şeyh İzzetin Kasam gibi cihat önderlerini tanımamıza ihtiyaç var. İslami mücadele İşid, El-Kaide, Boko Haram ve diğer karanlık örgütlerle değil Şeyh İzzetin, İmam Humeyni, Hasan El-Benna, Şeyh Şamil ve Şeyh Said gibi ümmetin iftiharı direniş önderleriyle anılmalı ki ruhlarımız tekrar direniş pınarının berrak sularıyla doyasıya beslensin.

 

Şehadet yıldönümünde Filistin direnişinin büyük önderi Şehit Kassam’ı rahmet ve özlemle yâd ediyorum.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *