481

 

Batman’da geçen gün Âmine adında genç bir kız abisi tarafından öldürüldü. Öldürülme nedeni konusunda çelişkili haberler var. Bu tür olayların cehaletten kaynaklandığını bilmeyen yok. Toplum İslam’dan uzaklaştıkça, ahlaki yozlaşma arttıkça böyle kahredici olaylar, cinayetler artıyor ne yazık ki! İslam olmayınca sevgi de, merhamet de, insanlık da yok oluyor. En ufak bir şeyde insanlar birbirlerini öldürüyorlar, intihar ediyorlar, can ve mallarına tecavüz ediyorlar. Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için İslam’ın merhamet elbisesine bürünmemiz lazım.

Ancak benin burada bahsedeceğim konu bu değil. PKK ve HDP’ye yakın kesimlerin, sözde kadın kuruluşlarının bu tür olaylar karşısındaki ikiyüzlü ve menfaatçi tavrı. Sözde öldürülen veya intihar eden kızlara, kadınlara sahip çıkıyorlar. Ama her taraflarından sahtekârlık akıyor. Cehalet kurbanı, yoz ahlak kurbanı zavallı insanların ölülerini bile rant aracına dönüştürmeye, siyasi ve ideolojik hırslarına alet etmeye çalışıyorlar. Mazlumiyetimizi bile bize, değerlerimize düşmanlık için kullanıyorlar.

PKK ve HDP’ye yakın sözde kadın kuruluşları Âmine adlı genç kızın resimlerini tüm Batman’daki Sokak ve bulvarlara asmışlar. Sözde ona sahip çıkıyorlar. Hâlbuki onu ve onun gibi genç kızları öldüren cehalet ve yozluk kültürünün daha da güçlenmesine hizmet ediyorlar. Neymiş, Âmine’nin mücadelesine sahip çıkacaklarmış.

Kocaman bir yalan! Âmine de, onun gibi mazlum genç kızlar da sizin umurunuzda değil. Sizin derdiniz başka. Siz bu mazlum halkın ölülerini bile emelleriniz için kullanmaktan çekinmiyorsunuz. Gerçekten siz bu halka acısaydınız, bu halkın kadın ve çocuklarına yönelik içinizde birazcık merhamet olsaydı, yakın durduğunuz örgütün bu halka karşı işlediği korkunç zulüm ve katliamlara ses çıkarırdınız.

Yakın durduğunuz örgüt her gün kadın ve çocukları öldürüyor. Kürt şehirlerinin ortasında bombaları patlatıyor. Mazlum Kürt halkının şehir ve köylerini harabeye çeviriyor. Dünkü gazetemizde haberine yer verdiğimiz Bedia Bozkurt bacımız. PKK saldırısında bir gözünü kaybetti. Yine Önceki gün PKK’nin Diyarbakır ve Kızıltepe’de yaptığı saldırıda genç bir kadın, bir bebek ve 3 çocuk öldürüldü. PKK’nin Diyarbakır saldırısında ölen Ceylinnaz Yıldırım, bir buçuk yaşında bir bebek. Oğuzkan Aydın ise yaşlı bir dede… Kızıltepe’de öldürülen Aslı Demir de ilkokul öğrencisiydi.

Bana masal okumayın HDP’nin sözde kadın hakları savunucusu bayanları. Gerçekten samimiyseniz, derdiniz ölülerimizin üzerinden rant devşirmek değilse, bu halkın kadın ve çocuklarını seviyorsanız, Kürt halkının mazlumiyeti karşısında yüreğiniz yanıyorsa o zaman PKK’nin katlettiği kadın ve çocuklar için de ağlayın. O cinayetleri de telin edin. O zaman samimiyetinize inanırım.

 

Ama şimdiye kadar bunu yapmadınız, bundan sonra da yapacağınızı sanmıyorum. Çünkü samimi değilsiniz. Her tarafınızdan gösteriş ve samimiyetsizlik akıyor…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *