490

 

HDP Batman İl Teşkilatı sonunda 16 Mayıs Şehir Stadyumunun yanındaki alanda demokrasi mitingini yaptı. Aman ne miting? Darbe teşebbüsünden tam 24 gün sonra. 24 gün boyunca cılız bir iki kınamanın dışında darbe karşıtı hiçbir ciddi duruş sergilemeyen HDP nihayet darbe karşıtı demokrasi mitingi yapmayı akıl edebildi.  Ancak demokrasi hemen şimdi söylemiyle yine birlik içinde hareket eden Türkiye halkından ayrı düştü. Kısacası samimiyeti ve niyeti sorgulanır bir miting…

Yazıma niye paralel miting başlığını koydum. Çünkü bütün Batman halkı birlik ve vahdet içinde günlerdir sürdürdüğü darbe karşıtı direniş nöbetini Pazar günü saat 17’de başlayan mitingle on binler halinde akarak sürdürdü.  Bütün Batman halkı aynı yerde buluştu. Coşkunun zirvede olduğu, Batman’ın şanına yakışır bir görüntü. HDP aynı saatte başka bir alanda adeta paralel bir miting yaptı. Batman halkının vahdet ve birliğini provoke eden bir etkinlik…

Elhamdulillah Batman halkı bunların niyetini bildiği için, bunların samimiyetine inanmadığı için birkaç bin kişinin dışında etkinliklerine ilgi gösteren olmadı. Batman halkı on binler halinde valiliğin önündeki darbe karşıtı mitinge akarken HDP çoğu dışarıdan getirilmiş 4-5 bin kişiyi ancak toplayabildi.

Halk paralel mitinge prim vermedi ve bundan sonra da vermeyecek. Çünkü darbe gecesi ve ertesi günü bunların gerçek yüzünü gördü. Darbe gecesinin o kritik saatlerinde başta HÜDA PAR ve Ak Parti mensupları olmak üzere din ve namuslarını korumak isteyen Müslüman halk kelleyi koltuğa alıp meydanlara, caddelere dökülürken HDP’lilerden eser yoktu. Bırakın meydana inmeyi Batman ve Siirt gibi bölge illerinde darbenin ilk saatlerinde, darbenin başarıya ulaştığını sanan bazı HDP’liler arabalarıyla sokaklara çıkıp kutlama yapmak istediler.

Yine HDP lideri Demirtaş darbenin ilk saatlerinde halkı ve taraftarlarını evlerinde oturmaya çağırdı. Sonraki günlerde darbecilere karşı meydanlara dökülen milyonlarca insanı İŞİD’çi olmakla suçladı. Darbe karşısında kahramanca duran Müslüman halkı küçümsedi. Yine Batman Valisinin bizzat açıkladığı gibi darbe gecesi PKK, FETÖ’yle dayanışma çağrıları yaptı.

 

Şimdi kalkmışlar demokrasi mitingi yapıyorlar. Buna paralel miting denmez de ne denir?

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *