490

 

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulu oldu. Türkiye’de çok az okula nasip olan bir durum. Bundan böyle Bu okul öğrencisine hem dini bilimler hem de fen ve sosyal bilimleri öğretecek. Bunun sıradan bir proje olduğunu sanmayın. Eğitimde çok ciddi bir atılım Batman için…

Geçen Çarşamba günü bu projenin Batman’a tanıtılması için ildeki gazetecilerle okulda kahvaltılı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Kurtaran projeden çok detaylı bir şekilde bahsetti.

Doğrusu müdür beyin anlattıkları bana son derece tatmin edici geldi. Aynı zamanda Batman adına sevindim. Müdür beyin söylediklerine göre ki bakanlığın prosedürü ve projenin içeriği de böyle, Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bundan böyle imam hatibin yanı sıra fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi görevini de görecek. Fen lisesinde ve sosyal bilimler lisesinde okutulan dersler, uygulanan müfredat aynen bu lisede de uygulanacak. Kısacası Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ilimize kazandırılan ikinci bir fen lisesi oldu.

Bundan böyle bu lisemizde eğitim görecek çocuklarımız dinlerini öğrenmekle beraber güçlü birer doktor, avukat ve mühendis adayı da olacak. İlimize en çok doktor kazandıracak okullardan biri olacak.

Velilerimiz bu fırsatı kaçırmamalı. Çocuklarının hem ciddi bir dini eğitim hem de fen lisesi kategorisinde fen bilimlerinde başarılı bir öğrenci olmalarını isteyen veliler için Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bir şans. Bunu iyi değerlendirmek lazım... Çünkü kontenjan çok sınırlı…

Toplantıda velilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Sayın Kurtaran’ın şu sözleri çok önemli: “Bu okulumuzun proje okul olması Batman'da artık 2'nci bir Fen Lisesi ve 2'nci bir Sosyal Bilimler Lisesinin daha olması demektir. Bu okulumuzda Fen Ve Sosyal Bilimler Liselerinin programlarını uygulayacağız. Bu ciddi bir avantaj... Öğrenci ile velilerin en çok tercihleri Fen Ve Sosyal Bilimler Liseleridir. Türkiye'de en popüler okullar bunlardır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü de bu konuda imam hatip okullarımızda, imam hatip programının yanı sıra fen ve sosyal bilimler programları da bu okulumuzda uygulanacak.”

Okula bu yıl sadece başarılı 68 öğrenci alınacak. TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerin arasından sadece 68 kişi alınacak. İki sınıfla sınırlı olacak. TEOG sınavında 450 ve üzeri puan alıp bu okula yerleşen öğrencilere 4 yıl boyunca burs ve ücretsiz servis hizmetleri verilecek.

Batman’da tek ve Türkiye’de sadece 34 okulun içinde sayılan bu okulumuza gereken önemin verileceğine inanıyorum. Liselere geçiş tercihleri 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Velilerimiz bu önemli fırsatı kaçırmamalı. Özellikle hem imam hatip okumak hem de fen ve sosyal bilimlerini tahsil etmek isteyen öğrencilerimiz acele etmeli. Çünkü bu okulumuza söz konusu proje kapsamında bu yıl sadece 68 öğrenci alınacak.

Batman’ımızın gurur kaynağı olan Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden bahsederken onun çalışkan ve başarılı kurucu müdürü Sayın Abdurrahman Yakut’tan bahsetmemek haksızlık olur. Abdurrahman Bey gerçekten takdire şayan bir eğitimci. Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bir proje okulu olmasında onun katkıları inkâr edilemez. Böyle bir okula böyle bir müdür yakışır.

 

Batman’ımıza böyle bir okulun kazandırılmasında emekleri geçen başta Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Kurtaran ve okulun kurucu müdürü Sayın Abdurrahman Yakut olmak üzere çaba sarf eden herkese teşekkür ederiz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *