481

 

Meşhur fıkradır, bir gün Nasrettin Hoca’nın canı et yemeği çeker. Kasaptan güzel bir but alıp eve götürür. Hanımına, “ Şu eti al, güzelce bir pişir. Akşam et ziyafeti çekelim. Canım etli yemek istiyor.” Der. Hanımı eti alır ve hoca evden çıkar çıkmaz hemen komşu kadınları çağırır. Eti pişirip bir güzel ziyafet çekerler. Akşam hoca etli yemek hayaliyle yorgun argın eve döner ama önüne sadece kuru bir bulgur pilavı konulur. Nasrettin Hoca şaşkın şaşkın, “ Hanım, et nerde?” der. Karısı boynunu bükerek, “Valla hocam, kedi eti yedi.” Der. Hoca hemen kediye koşar, alıp tartar. Kedi, aldığı et kadar ancak çıkar. Hoca öfkeyle sorar, “ Hanım, kedi buradaysa et nerde? Yok, et buradaysa kedi nerde?”

Neden bunu anlattım. HDP’li Batman Belediyesinin durumu et-kedi hikâyesine çok benziyor da ondan. Batman Belediyesinin ne kadar çok geliri olduğunu bilmeyen yok. Her yerden su gibi para akıyor belediyeye. Üstüne üstlük her yıl devlet de çok yüklü miktarda yardım yapıyor.

Geçen Pazar ilimizi ziyaret edip Valiliğin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan İç İşleri Bakanı Efkan Ala, 2015 yılında HDP’li Batman Belediyesine hükümet olarak 171 milyon lira verdiklerini söyledi. Evet, yanlış duymadınız tam 171 milyon lira. Dile kolay. Ve sordu bakan, “ Bunca para nereye gitti? Ne yaptınız, nereye harcadınız bunca parayı?”

Yanlış mı soruyor bakan bey? Hayır, bence bu soruyu bütün Batmanlılar sormalı, özellikle de şimdiki yönetimi oylarıyla seçenler. Belediye onlara ne yaptı? Ne gibi hizmetler verdi? Bunca parayı nereye harcadı ve nereye harcıyor?

Bu soruları sormak hepimizin hakkı… Çünkü belediye vatandaşın, halkın… Halktan ve devletten halka hizmet adına alınan bu devasa paraların akıbetini sorgulamamamız lazım.

HDP’li Batman Belediyesine sormamız lazım. Bu paraları ne yaptın? Hizmete harcadıysan hangi hizmet, bunları halka açıkla. Yok, hizmetin yoksa bu paralar nerde? Ne yaptın.

Batman belediyesinin ilimiz için hiçbir şey yapmadığı ortada. İlimiz ne yazık ki kocaman bir köy. Altyapı sıfır. En ufak bir yağmurda her taraf sellere teslim oluyor. Sokaklarımız, caddelerimiz çöpten geçilmiyor. Gözde olan birkaç yerin dışında caddeler köstebek yuvası, kaldırımlar kırık. Baştan savma yaptığı birkaç parkın halise içler acısı. Ne bakım var ne temizlik…

 

Peki, ne yapıyor onca paraya? Bu mübarek ramazan ayında her gün bir parkta dansçılara, şarkıcılara peşkeş çektiği paraların dışındaki geliri nereye gidiyor? Hepimiz bunu merak ediyoruz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *