481

 

İslam ümmetinin büyük bir fitne ve karmaşanın içine düştüğü, tekfir hastalığının alıp başını gittiği, mezhepçiliğin adeta din yerine konulduğu, kimsenin kimseyi umursamadığı, Müslüman halkların acıları karşısında duyarsızlık ve ilgisizliğin had safhada olduğu böyle bir zaman diliminde kendilerini Peygamber Sevdalıları, Mustazaflar olarak adlandıran İslami camianın varlığı ümmet için büyük bir kazanımdır. Müslüman halklar için, mazlum Kürt halkı için, Türkler için, ümmet için büyük bir kazanım…

Bu camianın değerini bilmek lazım… Bu camiaya dört elle sarılmak lazım. Kurtuluşa giden sağlam yollardan birinin de bu camianın varlığıyla mümkün olduğunu anlamak lazım. Düşmanlar bunu biliyorlar. O yüzden bu camiayı etkisizleştirmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Dostların da bunu bilmesi lazım…

Kürt halkının bu camiayı tanıması, bilmesi, bu camiayla arasına örülmek istenen suni duvarları görmesi lazım. Kendisine dost diye tanıtılanların yaptıkları ortada. Kurtarıcı diye sunulanların yol açtığı vahşet ve yıkım ortada. Ve bu camianın yaptıkları ortada…

Sahte kurtarıcılar eliyle ya da onlar yüzünden şehirlerimiz, köy ve kasabalarımız yerle bir edildi. Harabeye döndü güzelim şehirlerimiz, çocukluk anılarımızın ilçeleri, köyleri. Yurdumuz, Kürdistan’ın nazenin gülleri akbabaların tünek yeri oldu. Bizleri açlığa ve sefalete mahkûm ederek, evlerimizi barkımızı yıkarak, analarımızı, bacılarımızı ağlatarak, kandırdıkları gencecik kızlarımızı sapıklara meze yaparak özgürleştirdiler sahte kurtarıcılar.

Evet, onlar insanlarımızı ağlatırken Peygamber Sevdalıları onları güldürdü. Onlar şehirlerimizi intihar saldırılarıyla harabeye çevirirken, çukur siyasetiyle askerlerin top ve tanklarla şehirlerimize saldırmalarına zemin hazırlarlarken, bu camiaya yakın dernekler gecelerini gündüzlerine katarak kamyon kamyon yardım gönderdi mağdurlara. Onlar mağdur etti, bu camia ise mamur. Onlar aç bıraktı, bu camia Allah’ın yardımıyla açları doyurdu.

Yine onlar, sahte kurtarıcılar Batılı efendilerinin talimatları doğrultusunda Kürt gençlerini ifsat ederken bu camia Kürdistan’ın, hatta Türkiye’nin her tarafını medreselerle doldurarak, binlerce hafız ve hafize yetiştirerek iman ve ahlak seferberliği, ilim ve irfan seferberliği başlattı. Onlar eşcinsel panellerle, etkinliklerle çocuklarımızı birer sapık adayı yapma mücadelesi verirken bu camia milyonları meydanlarda peygamber sevdasıyla buluşturdu.

Kürt halkı bu camianın değerini bilmeli, yüzünü ona dönmeli. Karanlık talihi ancak bu camiayla aydınlanır çünkü…

İslami kesimler ve İslami hareketler de bu camianın değerini bilmeli. Herkesin birbirini tekfir ettiği, kuyusunu kazdığı, mezhepçiliğin kalpleri darmadağın ettiği, grup ve mezhep taassubunun İslam kardeşliğini unutturduğu bir ortamda bu camia ne pahasına olursa olsun vahdet dedi, kardeşlik dedi, uhuvvet dedi. Hiçbir İslami kesime düşmanlık yapmadı, tüm İslam mezheplerini saygın bildi, haksız ithamlara, bağnazca saldırılara uğrama pahasına vahdet ve kardeşlik davasından taviz vermedi.

Bu camiaya yakın insanların kurduğu HÜDA PAR’ın muhterem Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partinin ikinci büyük kongresinde yaptığı konuşmasında her ne olursa olsun vahdet ve kardeşlik yolundan dönmeyeceklerini söyledi. Bu yolda kendilerine yönelik itham ve eleştirileri önemsemeyeceklerini belirtti.

Bu camia ümmet için, Müslümanlar için bir şanstır. Müslümanlar arasında köprü görevi görecek, İslami kesimleri İslam kardeşliği etrafında toplayacak, Müslümanların toparlanıp güç ve kudret sahibi olmalarına katkı sağlayacak bir şans… İslam düşmanlarının sinsi plan ve projelerle, mezhepçilik ve milliyetçilik fitnesiyle Müslümanları parçalama emellerine çomak sokan bir şans.

 

Müslüman Kürt halkıyla Müslüman Türk halkını kardeşlik bağıyla birleştirme çabasına yoğunlaşmış bu aziz camia ne yazık ki değeri bilinmeyen bir hazine mesabesindedir. Daha önce de belirttiğim gibi İslam düşmanları bu camianın kendileri için, emperyalist emelleri için, sömürü düzenleri için, Kürdistan ve Türkiye üzerindeki karanlık projeleri için ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkında. O yüzden bu camianın önünü kesmek için, halkla arasına duvarlar örmek, yalnızlaştırıp marjinalleştirmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Bu camiayla mücadele eden dostlarına, kuklalarına sınırsız bir destek veriyor.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *